Downloadservice PSP komt tegelijk met lancering PlayStation 3

Izumi Kawanishi, Lead Development van Sony Computer Entertainment Japan, heeft bekend gemaakt dat het bedrijf zijn downloadservice voor de PlayStation Portable binnenkort zal starten, namelijk tegelijk met de release van de PlayStation 3. Aan de ene kant is dit natuurlijk goed nieuws, maar anderzijds maakt het het voor ons wel extra zuur dat de PlayStation 3 is uitgesteld tot maart van volgend jaar.

Met de downloadservice van de PSP kunnen volledige games, complete films en vele andere extra’s naar je handheld geladen worden. Vele klassiekers voor de PlayStation 1 zijn al bevestigd, waaronder Final Fantasy VII, Gran Turismo, Tomb Raider, Metal Gear Solid en Tekken 3. De films die te downloaden zijn, zijn uiteraard van een veel recentere datum en zullen samenvallen met DVD-releases.

Dit downloadsysteem werkt via de PlayStation 3, of een PC uitgerust met een Wi-Fi stick. Deze apparaten downloaden de games en films immers van het internet, waarna ze via het draadloze Wi-Fi netwerk naar de PSP worden geladen en opgeslagen worden naar de memorystick. Deze dienst gaat uiteraard wel geld kosten, maar de precieze prijzen zijn nog niet bekend. Wel wordt verwacht dat het een nodige verkoopboost zal geven, omdat onder andere de Xbox Live Marketplace ook enorm is aangeslagen.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  leuke dienst maar ik maak er gene gebruik van je moet er voor betalen 😛

 2.   
  viceroy's avatar

  weet niet of dat zo’n slime zet was……
  ach nu weet ik wel wanneer er een goede emulator uit komt 8)