PlayStation 3 uitgesteld tot maart 2007 in Europa

Geruchten over een vertraging van de PlayStation 3 deden al lange tijd de ronde, maar nu zijn ze dan ook echt bevestigd. De console, die oorspronkelijk was gepland voor het afgelopen voorjaar, zou op 17 november het Europese vasteland bereiken. Problemen met de levering draaien een gelijktijdige wereldwijde launch nu echter de nek om. De PlayStation 3 zal pas vanaf maart 2007 in de Europese winkelschappen te vinden zijn.

Sony Computer Entertainment Europe maakte dit vandaag bekend in een persbericht. Het probleem zit hem alweer in de Blu-Ray speler, het afleesmedium dat de afgelopen maanden al zoveel stof heeft doen opwaaien. Er is een tekort aan Blu-Ray laser diodes en daarom zal Sony de console in november nog niet wereldwijd kunnen lanceren. De PlayStation 3 loopt in Japan en de Verenigde Staten geen vertraging op, aangezien hij daar nog steeds op respectievelijk 11 en 17 november verschijnt. Naast Europa zal ook het Midden-Oosten, Australie, Afrika en Rusland langer op het gamesplatform moeten wachten.

Wat dit voor de release van PlayStation 3-games gaat betekenen is nog niet duidelijk, maar het lijkt ons logisch dat we in maart meteen al uit een heel arsenaal aan PlayStation 3-games kunnen kiezen, aangezien de games die de console in het najaar van 2006 en de eerste maanden van 2007 in de States en Japan moeten gaan maken zeer waarschijnlijk ook in Europa in de winkelschappen komen te liggen. Wat dat betreft is er een lichtpuntje, maar Sony ziet het uiteraard erg somber in, zeker nu zij veruit de laatsten zijn die hun next-generation console op de markt brengen.

  “We are extremely disappointed at news of this delay. We can truly empathise with everyone who was looking forward to PS3’s imminent release. We will however be working tirelessly to ensure that the March 2007 launch is the biggest and best in the company’s history.”

Nu maar hopen dat er in maart niet alsnog tekorten ontstaan…

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  jammer maar ja dan kan je wat langer door sparen en meer dingen tegelijk erbij kopen ๐Ÿ˜›

 2.   
  Rhemme's avatar

  Tsja jij ziet het dan tenminste nog vanaf de zonnige kant ๐Ÿ˜‰

 3.   
  ChielB's avatar

  Dit is wel erg jammer. Ook wel duidelijk natuurlijk waar Sony de prioriteiten heeft liggen. Misschien maar eens tijd voor wat import in november. 8)

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  @TheSuperstar

  haha ja idd en het is eigenlijk maar goed dat ze hem uitstellen anders komen ze tekort aan de ps3.net zoals bij de 360.

  @ChielB

  de ps3 was toch niet regio vrij dan moet je dus ook al je spellen inporteren.of was die nou wel regio vrij weet het niet meer :p

 5.   
  Diede's avatar

  Jammer. Gelukkig geeft het inderdaad meer ‘spaartijd’ ๐Ÿ˜‰

 6.   
  CrimineelTjE's avatar

  dat is supeer lekker voor ze

  Xbox360 the best:P

 7.   
  Wouter's avatar

  Aha.. noobs. Ze hadden dus nog niet die datum in nov. moeten zeggen. Nou zijn ze de naad!!!

 8.   
  Rijstekorrel's avatar

  @Cabooter

  punt 1 leer wat beter nederlands

  punt 2

  als je beter leest halen ze de datum wel alleen niet wereld wijd in japan en amerika komt die wel in november

  De PlayStation 3 loopt in Japan en de Verenigde Staten geen vertraging op, aangezien hij daar nog steeds op respectievelijk 11 en 17 november verschijnt.

 9.   
  Firef0x's avatar

  tering kan iedereen er van genieten moeten ze in europa pas 5 maanden later launchen ๐Ÿ˜ฎ dit is ook niet erg slim. iedereen die een next gen wilde kopen gaat nu voor een xbox omdat de ps3 nog dik een halfjaar duurt.

  kijken wat wieriemaster aan dit bericht positief kan zien ๐Ÿ˜›

 10.   
  Cirdan's avatar

  het is jammer..ik ben met Crimineeltje eens;)

 11.   
  J-Loco's avatar

  Jep, dat wel. Meer mensen zullen voor de Xbox gaan nu. Toch denk ik dat de Wii als laatste zal eindigen. De Xbox 360 staat er al goed voor dus ik denk dat het een gevecht tussen sony en microsoft zal worden. Eerlijk gezegt hoop ik dat het Microsoft word maar ik denk Sony!

 12.   
  Mandamo's avatar

  @Crimineeltj

  Carbooter gebruikt teminste hoofdletters en punten in zijn berichten, jou eigen naam is zelfs niet goed Nederlands.

  Nogal een domper voor de mensen in Europa die er รฉรฉn wilden kopen. Waarom is Europa altijd het laatst met die dingen..

 13.   
  Finsj's avatar

  Lullig, achterop het Intertoys speelgoedboek staat PlayStation 3 vanaf 17 November 2006 ๐Ÿ˜€

 14.   
  ChielB's avatar

  Er is al vrij veel reclame gemaakt natuurlijk, dat kan hup de prullenbak in.
  Wel balen dat we langer moeten wachten, maar de kans is groot dat kleine foutjes die zich kort na de launch voor doen misschien al wel verholpen kunnen worden.

  Positief denken maar…. ๐Ÿ˜›

 15.   
  Design's avatar

  Pff, dit is echt wel kut, nog wat langer wachten… ๐Ÿ˜ฅ
  Nuja, however, niets aan te doen. Hopelijk maken ze deze stelling dan echt wel waar: “We will however be working tirelessly to ensure that the March 2007 launch is the biggest and best in the company’s history.”

 16.   
  Cirdan's avatar

  hopen Design;)

 17.   
  Fawaka-W's avatar

  tja nu kan ik wat meer sparen ๐Ÿ˜€ maar kvind het wel kut want ze hebben belooft dat hij in november komt…

 18.   
  Rijstekorrel's avatar

  @ReFlex

  ik gebruik ook meestal punten.nee zowat geen hoofdletters maar wat boeid dat als de rest goed telezen is door punten enzo

 19.   
  astrid99's avatar

  Laat ze maar lachen,als de playstation3 in Nederland is gaat het als een lopende band, de playstation 3 is stil en niet als een xbox360 de geluid van een stofzuiger ik wil rustig dvd kijken of games spelen dat kan nu wel met de playstation 3. ๐Ÿ˜€