Ubisoft verklapt perongeluk titel van game ‘Alive’

Op de Electronic Entertainment Expo, afgelopen mei in Los Angeles, en ook op de Games Convention, een week geleden in het Duitse Leipzig, hintte Ubisoft al even naar een nieuwe game van hun, die voor de Xbox 360 en PlayStation 3 zou uitkomen. Een titel of enkele details werden echter angstvallig stilgehouden, maar nu lijkt het alsof de titel van de game alsnog naar buiten is gekomen.

In het Engelse International Herald Tribune staat namelijk een (overigens oersaai) artikel, dat gaat over de vrouwelijke kant van het gamen, wat vrouwen zoeken in een videogame en hoe uitgevers proberen meer vrouwen aan te trekken, wordt namelijk even een nieuwe titel van Ubisoft belicht:

  Next year, Ubisoft will publish a game called “Alive” that features characters who rely on their instincts and each other to endure after an earthquake. It reflects the company’s focus on an “action plus” style, according to Yves Guillemot, chief executive of Ubisoft. “It’s more oriented toward drama, more life in characters, more depth,” he said, adding, “It’s still about surviving, but you can’t resolve things by shooting only.”

Het lijkt er dus op dat Ubisoft’s nieuwe game Alive gaat heten. In Alive speel jij een karakter dat samen met andere mensen moet zien te overleven naar een verwoestende aardbeving. Door de komst van de next-generation consoles zijn geavanceerde gezichtsanimaties mogelijk en de gevoelens van de personage zullen een groot aandeel hebben. Drama, desorientatie en actie staan centraal. Guillemot vertelde dat er niet alleen geschoten wordt, maar logischerwijs zullen er ook platform-elementen in de game zitten. Je moet jezelf immers wel uit het puin weten te redden. Een andere logische feature is misschien het praten met medepersonages, om ze bijvoorbeeld op te peppen of over te halen mee te gaan in de poging de stad of het gebouw waarin de game zich afspeelt te ontvluchten.

Alive zal op een nog onbekende datum verschijnen voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  marC.nl's avatar

  lijkt me best vet.. 8)

 2.   
  J-Loco's avatar

  Fokking boeie als je de naam weet van een of ander kut spel dat waarschijnlijk pas over een jaar verschijnt :S

  En als het ze zo veel zou boeien dan veranderen ze de naam wel.

 3.   
  Cirdan's avatar

  lijkt mij wel vet;)

 4.   
  Design's avatar

  Afwachten wat dat wordt, heb er niet meteen een goed gevoel bij. Wel een origineel concept. 😉

 5.   
  Rijstekorrel's avatar

  lijkt me wel leuk spel ben benieuwd 😀