Verse gadgets voor de PSP met de Sushi-Express uit Japan

Sony Computer Entertainment Japan heeft eindelijk de laatste details onthuld van hun nieuwste PSP-gadgets, een PSP-camera en een GPS-ontvanger. De camera zal in Japan de naam “Chotto Shot” meekrijgen, maar we mogen wel verwachten dat deze voor Amerika en Europa aangepast zal worden. De gadgets passen handig in de USB-poort boven op je PSP.

Voor stilstaande foto’s kan de camera 1.31 megapixels resolutie opbrengen, wat zelfs op 640×480 nog een zeer net plaatje zal opleveren. Verder zal de camera een digitale zoom-functie krijgen en worden foto’s opgeslagen in JPEG-formaat. Voor het opnemen van filmfragmenten is de camera tot 30 fps in staat op een resolutie van 480×272. Helaas ben je wel beperkt tot een maximum van 15 seconden. Je filmpjes kan je bewerken met 74 verschillende effecten en ook is het toevoegen van achtergrondmuziek mogelijk. De beelden kunnen direct op je PSP bekeken worden, of je kunt ze omzetten naar AVI en via een memory stick overzetten naar je PC.


De GPS-ontvanger weegt slechts 16 gram en is zeer klein van formaat. Het kost het apparaatje slechts een seconde om je huidige positie te vernieuwen en het kent een nauwkeurigheid van vijf meter. Hoewel de ontvanger los verkocht wordt, moet je er nog wel extra software bij aanschaffen om het daadwerkelijk te kunnen gebruiken.

Sony heeft nog geen details prijsgegeven over de release van de gadgets in Europa, maar aangezien de twee producten begin december al in Japan verkrijgbaar zullen zijn, is de kans groot dat ook wij voor het einde van dit jaar er gebruik van kunnen maken.

 1.   
  Finsj's avatar

  1.31 valt me zwaar tegen, zelfs met me telefoon maak ik al 3.2 MP foto’s 🙄

 2.   
  Eggie124's avatar

  neej 1.3 is weinig.. ook 15sc filmen is niks 🙁 en een gps ga ik toch niet gebruiken ze proberen er alleen maar de pda gebruikers mee te winnen 😉

 3.   
  ChielB's avatar

  Het zal inderdaad ook zijn als extraatje om de PSP tot een meer totaal-apparaat te maken. Geen ultieme prestaties die je krijgt, maar wel de mogelijkheden van de functies.

 4.   
  kingofthegamers's avatar

  ik heb een ding te zeggen WTF weten jullie de 1 april grap nog? degene die het niet weten of nieuw zijn dit was hem gamerstnet vertelde dat als je bijvoorbeeld een spel van 16 jaar en ouder ging kopen en je onder de 16 was dat je iemand mee moest nemen van ouder dan 16 ik geloofde het ook nog later werd verteld dat het niet waar was maar…. het klopt wel je moet iemand meenemen die ouder dan 16 is ik ging net naar de intertoys of far cry te kopen die gene waar ik me geld zou moete betalen vroeg me leeftijd ik zei dat ik geen 16 was en ik kreeg het spel niet mee gamersnet heeft dus de waarheid verteld op 1 april maar nu zit ik nog met de gebakke pere ik heb me gvd spel NIET

 5.   
  spysiem's avatar

  dan halen je ouders of een vriend ofzo hem toch 😕

  on-topic: slechte camera maar toch wil ik em hebben 😆

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  @kingofthegamers

  wat doe je moeilek ga naar een andere kassa toe in de winkel of ga later terug als er iemand anders staat.messchien stond op dat moment wel een chef ofzo erachter.of ga gewoon naar een andere winkel.of zoals boven me al gezegt is neem een vriend of vriendin mee van 16 jaar of ouder en laat die hem kopen

  beetje nadenken kan wel 😀

  maar wel camera alleen ik denk niet dat ik hem hoef heb een mobiel met 2 megapixel camera dus al beter. se w810i

 7.   
  kingofthegamers's avatar

  maar dan voel je je kut als hij zegt je krijgt hem niet maar ik heb hem nu wel iemand anders heeft hem gekocht

 8.   
  G-Man's avatar

  Kingofthegamers, de leeftijdscontrole is in veel winkels écht strenger geworden. Dus ja, je moet 16 zijn of iemand van 18 jaar of ouder meenemen. Dan weet je dat voortaan ook weer.

  Nog iets: Niet vloeken aub en één keer zeggen is genoeg, dus niet bij elk nieuwsbericht precies hetzelfde zeggen.

 9.   
  DARKSPEAR's avatar

  kan je er sushi mee maken ?

 10.   
  ChielB's avatar

  In Japan kunnen ze alles, naar het schijnt…. 8)

 11.   
  Eggie124's avatar

  even over de intertoys dat heb ik ook gehad ik ging gta kopen.. nu was ik wel 18 maar ze vroegen wel naar legitimatie maar de intertyos is er heel streng op! ze doen het nu bij elk spel als je jonger lijkt dan je moet zijn.. nu zie ik der wel uit als 18 maar toch vroegen ze het..

  ff ontopic het is wel leuk dat je met de camera eye toy achtige games kunt gaan spelen hoe dit gaat werken is nog niet bekent maar het is wel bekent dat best veel games in de toekomst die funite gaan gebruiken..