Geen twee maar drie facties voor Command & Conquer 3: Tiberium Wars

Op de Games Convention in Leipzig is bekend geworden dat er naast de GDI (Global Defense Initiative) en de Brotherhood of NOD nog een derde factie in de game Command & Conquer 3: Tiberium Wars zal zitten. Details of een naam zijn hier echter nog niet over bekend, maar verwacht wordt wel dat ook voor deze groepering er een campaignmode klaar zal liggen. Logisch is het ook dat je met hun het slagveld zal kunnen betreden, in Skirmish en online.

Command & Conquer 3: Tiberium Wars draait wederom om de strijd tussen de GDI (Global Defense Initiative), een vooralsnog onbekende factie en de Brotherhood of NOD. Hun leider, Kane, is weer terug op aarde in het jaar 2047 om een nieuwe stof te pakken zien te krijgen genaamd Tiberium. Dit heeft hij nodig om de mensheid te transformeren en zijn krankzinnige hersenspinsels waarheid te maken.
Op gameplaygebied belooft Electronic Arts met enkele nieuwe dingen te komen. Zo zul je tijdens de singleplayercampaign beloond worden voor je speelstijl doormiddel van nieuwe of extra sterke units, waar je tegenstander zich ook weer op aanpast. Daarnaast zijn er ditmaal veel meer opties om je eigen leger te bouwen. Je kunt eenheden met elkaar combineren doormiddel van genetica en klonen en zo minder zwakke punten krijgen in je leger. Daarnaast is het ditmaal mogelijk om een mobiele basis te bouwen.
Uiteraard heeft de game ook weer een nodige grafische oppoetsbeurt gehad en moet de game weer een nieuwe standaard in het RTS-genre worden, net zoals Command & Conquer: Generals dat voor de 3D-RTS’en deed.

Command & Conquer 3: Tiberium Wars moet in 2007 gaan verschijnen voor de PC en de Xbox 360.

 1.   
  CrimineelTjE's avatar

  waarom voor de xbox360 ? ๐Ÿ˜•

 2.   
  Rhemme's avatar

  Omdat de port van LotR: BfmE II naar de Xbox 360 het ook super doet. RTS op consoles schijnt dus wel te werken.

 3.   
  mastertje's avatar

  waarom is dat dan eigenlijk nooit geprobeerd?

 4.   
  Rhemme's avatar

  Oh het is wel geprobeerd, bijvoorbeeld Red Alert en Age of Kings op de PS/PS2. Alleen nekten de controls deze games. Vandaag de dag hebben we smoothere analoge sticks, hoge resolutie voor meer overzicht, etc. Maar het muis en toetsenbord blijft imo nog wel het lekkerst.

 5.   
  Nirusu's avatar

  Cool

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  moet dit spel echt spelen ๐Ÿ˜€

 7.   
  Design's avatar

  Zo’n coole game. ๐Ÿ˜€