Command & Conquer 3: Tiberium Wars ook naar de Xbox 360

Louis Castle, mede-oprichter van Westwood Studios en vice-president of creative development van Electronic Arts heeft gisteren in een interview verkondigd dat Command & Conquer 3: Tiberium Wars, het nieuwe deel in de Command & Conquer serie, ook voor de Xbox 360 zal verschijnen. Men was blij verrast dat de port van Lord of the Rings: The Battle for Middle Earth II van de PC naar de Xbox 360 zo goed gelukt was, en hoopt dan ook op een verkoopsucces. Hierdoor is ook de beslissing genomen om Command & Conquer 3: Tiberium Wars naar de console te brengen. Hetzelfde team dat Lord of the Rings: The Battle for Middle Earth II overzette gaat ook aan de slag met dit derde deel in de Command & Conquer serie.

Command & Conquer 3: Tiberium Wars draait wederom om de strijd tussen de GDI (Global Defense Initiative) en de Brotherhood of NOD. Hun leider, Kane, is weer terug op aarde in het jaar 2047 om een nieuwe stof te pakken zien te krijgen genaamd Tiberium. Dit heeft hij nodig om de mensheid te transformeren en zijn krankzinnige hersenspinsels waarheid te maken.
Op gameplaygebied belooft Electronic Arts met enkele nieuwe dingen te komen. Zo zul je tijdens de singleplayercampaign beloond worden voor je speelstijl doormiddel van nieuwe of extra sterke units, waar je tegenstander zich ook weer op aanpast. Daarnaast zijn er ditmaal veel meer opties om je eigen leger te bouwen. Je kunt eenheden met elkaar combineren doormiddel van genetica en klonen en zo minder zwakke punten krijgen in je leger. Daarnaast is het ditmaal mogelijk om een mobiele basis te bouwen.
Uiteraard heeft de game ook weer een nodige grafische oppoetsbeurt gehad en moet de game weer een nieuwe standaard in het RTS-genre worden, net zoals Command & Conquer: Generals dat voor de 3D-RTS’en deed.

Command & Conquer 3: Tiberium Wars moet in 2007 gaan verschijnen voor de PC en de Xbox 360.

 1.   
  kingofthegamers's avatar

  hun leider, Kane, is weer terug op aarde in het jaar 2047 om een nieuwe stof te pakken zien te krijgen genaakt Tiberium.

  in deze zin klopt wat niet rara wat is dat ๐Ÿ˜€

 2.   
  WoKingNL's avatar

  het moet niet genaakt zijn maar genaamd.

 3.   
  SCORPIONSOLDIER's avatar

  :p

  en het feit dat het helemaal geen nieuwe stof is
  het is er al een paar jaar :p

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  haha lol geen idee maar maakt me niet uit maar ik neem hem niedegval 8)

 5.   
  Tom's avatar

  ‘genaakt’? Heb ik de Porsche? ๐Ÿ˜‰

 6.   
  n00kie's avatar

  ‘k vind dat se hem zo moeten houden ๐Ÿ˜‰

 7.   
  R.andom H.ero's avatar

  Beter dattiej ook naar de 360 komt voor t geval hij het niet op me PC doet

 8.   
  Rock-in's avatar

  Dit lijkt me geen spel voor een console ๐Ÿ˜•

 9.   
  Design's avatar

  Inderdaad Rock-In, ziet er mij ook niet echt een console-game uit. ๐Ÿ™„

 10.   
  Daanus's avatar

  strategy op een console…
  strategy zonder muis…
  ๐Ÿ™„

 11.   
  Krizzle's avatar

  Als het nou op de DS was… maar op de 360? Gaat niet werken denk ik.

 12.   
  geraldrealgamer's avatar

  lord of the rings komt ook naar xbox 360 en ze zeggen dat dat wel lekker speelt, tempo iets lager maar speelt wel goed…… [gamekings] ๐Ÿ™„