Vraag DS Lite zo enorm groot dat Nintendo de productie omhoog gooit

Na de launch van Nintendo’s redesign van de DS in Japan op 2 maart is het ding niet meer aan te slepen! Japanners bieden zich suf op Ebay, slapen voor de winkels en er breken zelfs rellen uit rond de Nintendo DS Lite. Dit grote succes had Nintendo absoluut niet verwacht en had daarom een tekort niet voorzien. Om te zorgen dat iedereen de nieuwe handheld kan kopen gooit Nintendo voor Japan alleen de productie van april omhoog tot 700.000 stuks. Dat betekend dus dat er per dag meer dan 23.000 DS Lite’s van de band af gaan rollen en dat zou genoeg moeten zijn om de vraag ernaar onder controle te houden. Of de vraag ernaar in Europa ook zo’n groot succes gaat worden is nog niet bekend, maar als hij het in Japan zo goed doet zal hij het hier niet veel slechter doen.

Het grootste verschil met de oude DS is toch wel dat de Nintendo DS Lite een heel stuk kleiner en lichter is dan de gewone DS. Het nieuwste speeltje van Nintendo is namelijk 133mm breed, 73.9mm hoog en slechts 21.5mm dik. Door al deze aanpassingen is de DS Lite maarliefst 57 gram lichter dan zijn grotere broer. Ook heeft Nintendo het LCD scherm geüpgrade met nieuwe backlight. Dit zorgt ervoor dat het beeld nog mooier, lichter en scherper is. Ook geeft de nieuwe backlight de optie om de belichting van het scherm naar eigen smaak aan te passen, wat er voor zorgt dat de batterij langer gespaard kan worden door op een lagere belichting te spelen. Verder is het design een stuk strakker geworden en aangepast naar Nintendo’s nieuwe console. Ook wordt de stylus 1 centimeter langer en 1 millimeter dikker, om het speelgemak te bevorderen. Tenslotte levert Nintendo ook een afschermklepje voor de GameBoy Advance-opening bij de DS Lite, zodat er geen stof, zand en ander vuil in kan komen.

Een releasedate voor de Nintendo DS Lite is nog niet bekend, maar er zijn geruchten dat de Nintendo DS in de lente naar Europa komt. Nintendo schijnt eerst de tekorten in Japan op te moeten lossen.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  kan ik me voorstellen dat iedereen hem dan weer wil hij is ietsb tere als de gewone ds en het zijn japanners he die zijn gek op nintendo en sony 😆

 2.   
  lcvdb's avatar

  ik meen laatst gelezen te hebben dat de dslite 16 augustus in europa uitkomt voor 130 euro

 3.   
  Cirdan's avatar

  ja DS lite is 20 euries goedkoper dan zijn kleine (grotere) broer(tje):P

 4.   
  Fawaka-W's avatar

  k hoop dat de revo ook zo een suc6 word.

  dan word nintendo 1ste sony2de en micro 3de.

 5.   
  Cirdan's avatar

  Sony 1e Nintendo 2e en Microsoft 3e.<---dit is de goeie volgorde 🙄

 6.   
  Eggie124's avatar

  volgens mij heeft menig japannes 4 ds’s en bij inburgering is de eerste vraag wat nintendo is en de 2e de grootste handhield in japan 😛

 7.   
  Digital Rocker's avatar

  Wheheh, doe dat maar is na Sony :P.

  Dat ding moet snel naar Europa komen, ik wil er ook 1 voor de zomer 😥

 8.   
  Henry00's avatar

  Ik heb een ds en kan je verzekeren:
  HIJ IS COOOL! 😀

 9.   
  nEels's avatar

  Men bedoelt hier de DS Lite, mr. niet-zo-heel-snugger. 🙄