Maandje langer wachten op Half Life 2: Episode One

In de gameswereld kan het soms raar lopen. Half-Life 2 was een gigantische knaller voor de PC en het spel word nog steeds helemaal plat gespeeld op de verschillende mods van het spel. Online is het spel één van de meest gespeelde games en ook de singeplayer weet je te boeien tot het eind! Gister was echter te lezen dat dé man achter Half-Life 2 de Xbox versie een grote aanfluiting vond. Achja, je kunt niet alles hebben he. Gelukkig komt er een uitbreiding op Half-Life 2, namelijk Half Life 2: Episode One. Helaas is vandaag bekend geworden dat we de game niet eind mei kunnen gaan verwachten, maar dat het spel een maandje vertraging heeft opgelopen. We zullen dus nog even moeten wachten tot eind juni.

In Half-Life 2: Episode One sta jij wederom in de schoenen van Gordon Freeman en ook dit uitbereidingspakket speelt zich af in de toekomstige stad City 17. Ook Alyx en Dog krijgen hun rentree, en vooral het meisje Alyx krijgt een grotere rol dan in het orgineel, omdat Valve het jammer vond dat de personages van de bondgenoten niet goed uitgewerkt waren.
Half-Life 2: Episode One bouwt verder voort op de formule van deze, volgens velen, beste shooter aller tijden, en voegt vooral veel nieuwe singleplayermissies toe. De multiplayer krijgt echter ook een update. In totaal moet de game vier tot zes uur nieuwe gameplay bieden en veel vragen beantwoorden waar we na het einde van Half-Life 2 slechts naar konden gissen.

Half-Life 2: Episode One ligt kan vanaf 30 juni gedownload worden via Steam, het online gaming- en distributiesysteem van Valve, voor ongeveer €20. Oh, en uiteraard exclusief voor de PC natuurlijk.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    jammer wachten en jammer dat die alleen op de pc komt