Xbox 360 beveiliging gekraakt

Microsoft noemde de Xbox 360 een tijdje geleden onhackbaar. “There are going to be levels of security in this box that the hacker community has never seen before”, zei Chris Satchell eens. Ze hadden een nieuwe technologie ontwikkeld waarbij een deel van de data direct naar de processoren van de console ging, en dus niet langs een modchip geleid konden worden. Maar er zijn altijd slimmere mensen, want nu is bekendgeworden dat iemand de Xbox 360-beveiliging toch gekraakt heeft.

De website XboxHacker meld dat men de dvd-beveiliging gekraakt heeft. Wanneer men een game op een DVD brandt en de firmware van de Xbox 360 ietsje aanpast, slaat de console bepaalde delen van de game over. Hierbij is er voor gezorgd dat precies het beveiligingsgedeelte word overgeslagen, zodat men ook gebrande games kan spelen. Er is wel een zeer dure schrijver nodig om de firmware aan te passen, een zogenaamde EPROM-schrijver (Erasable Programmable Read Only Memory) die de BIOS van de console aanpast. Deze schrijver kost gemiddeld zo’n 500 euro en daarnaast kosten ook de DVD’s waarop de spellen gebrand moeten worden een hoop geld.

De hackers hebben wel verklaard dat ze deze modtools nooit op het internet zullen verspreiden. Het ging ze puur om het feit dat Microsoft zei dat de Xbox 360 onhackbaar was, maar dat zijn ’t hem toch geflikt hebben. Het heeft echter wel vier maanden geduurd, en dat is erg lang voor een console. Voor de PlayStation 2 waren bijvoorbeeld na twee weken al illegale kopietjes en modchips in omloop.

Een filmpje waarop een gebrande Project Gotham Racing 3 werkt op een gemodde Xbox is hier te downloaden.

  1.   
    Diede's avatar

    loooool, best snel. Je houdt er wel een lelijke spelcomputer aan over, en een lege portemonnee

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    vet alleen jammer dat je de 360 open moet hebben

  3.   
    Eggie124's avatar

    echt super sportief dat hu het niet gaan versprijden ik vind het goed dat ze laten zien dat het kan en verder ook niet goede beveileging van MS!

  4.   
    defjam's avatar

    ja maar er kan altijd een slimme bliksem zijn die alles van dat filmpje nadoet enzo zijn eige versie wel op de markt brengt 😉

  5.   
    Rijstekorrel's avatar

    @Eggie124

    maar toch die van hun is omgebouwd dus die gaan al spellen downloaden

  6.   
    Ruudjee's avatar

    Maar als zij de eerste zijn die hem gekraakt hebbe,, van wie willen ze die spellen dan downloaden op internet 🙄 ?