Animaniacs: The Great Edgar Hunt aangekondigd

Wie herinnert zich nog de tekenfilmserie ‘The Animaniacs’ dat tot een aantal jaren geleden werd uitgezonden op Telekids, een tekenfilmserie waar ik persoonlijk leuke herinneringen aan over heb gehouden, mede dankzij ‘Pinky & The Brain’. Deze hoogstaande serie over de Warner Brothers (en sister) Wakko, Jakko en Dot won trouwens niet voor niets meerdere Emmy-awards. Gebaseerd op deze serie is er vandaag ook een game aangekondigd die goed gebruik maakt van de licentie, genaamd Animaniacs: The Great Edgar Hunt.

Zoals gezegd maakt de game, in ontwikkeling bij Warthog en gepubliceerd door Ignition, erg goed gebruik van de licentie, van alle goed uitgewerkte personages en de ‘Animaniacs-wereld’ tot de stemacteurs van de originele tekenfilm-serie aan toe.

De game behoort tot het derde persoons action adventure genre en brengt de hysterische wereld van de Animaniacs mooi tot leven. Als speler dien je Wakko, Jakko of zusje Dot door verschillende levels te leiden om de verborgen Edgar beeldjes (Oscar’s) te vinden, zeer gewilde items. Ieder personage heeft zijn of haar eigen eigenschappen, wat zorgt voor de nodige afwisseling in gameplay.

Verschillende soorten vijanden en obstakels zullen elkaar afwisselen tijdens het spelen en de nodige puzzle elementen zullen ook aanwezig zijn. Minigames vind je in de vorm van ‘Pinky & The Brain’ (je weet wel, de laboratoriumratten die elke nacht weer proberen de wereld over te nemen door het uitvoeren van een van Brain’s ‘slim bedachte’ plannetjes) die zorgen voor de nodige variatie.

De game verschijnt hier op 6 Mei voor de Xbox, PS2 en Gamecube. Zie hieronder nog een aantal screens en character artwork.

[SCREENSHOTS]


  1.   
    Onweersub's avatar

    Omg ๐Ÿ˜›

  2.   
    Paolo's avatar

    Voor de kleintjes zeker. ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜›