Nieuwe PSP screens Metal Gear Acid

Konami heeft vandaag een flink aantal screenshots vrijgegeven van de PSP-game Metal Gear Acid. Een release datum van de game is nog onbekend.

Metal Gear Acid is het eerste sluipspel voor de PSP. De besturing is niet op de traditionele manier maar via kaarten. De reden dat een origineel Metal Gear spel niet wordt geport naar de PSP is dat volgens de makers de PSP de fijne besturing, die nodig is bij Metal Gear Solid, niet aan zou kunnen.

Je kunt Snake in dit spel besturen door middel van meer dan 200 kaarten die elk voor een bepaalde handeling staan, zoals het uitschakelen van een vijand, het trekken van een wapen of het lopen van een bepaalde route. Ook het spelen van het spel doet denken aan een kaartspel. De speler en de computer doen om de beurt een zet en het spel is ook verdeeld in rondes.

De game zal ook multiplayer ondersteunen, echter alleen in de VR (Virtual Reality) mode, zoals we die kennen uit eerdere Metal Gear spellen. De game speelt zich enkele jaren na Sons of Liberty af en draait om een gekaapt vliegtuig met de presidentskandidaat aan boord en een wetenschappelijk project, genaamd Pythagoras.

Het duurt nog even voordat we Metal Gear Acid in Nederland kunnen spelen, maar feit is dat veel Metal Gear liefhebbers met enige terughoudendheid deze game tegemoet zien, voornamelijk door de bijzondere besturing en dito gameplay. Positief is wel dat we grafisch gezien nagenoeg dezelfde kwaliteit Metal Gear Solid als op de Playstation 2 terug krijgen op Sony’s portable.

  1.   
    _-nOth+'s avatar

    euHHwjj maN 8)
    iiK mOEt diEj pSp hebbEn Als IEj Uit iiS.
    fUckIn mOOjj BeeLD mAn

  2.   
    sparowana's avatar

    klote psp

  3.   
    Paolo's avatar

    Veel te veel probleme die psp.

  4.   
    Fonsie's avatar

    Ik zou altijd minimaal een paar maanden tot een jaar wachten als ik die PSP zou kopen, die problemen zijn er altijd in het begin (was ook met PS2) na deze periode zijn de meeste kinderziektes er wel uit die bij de PSP misschien wel een beetje extreem zijn, maar toch.

  5.   
    nEels's avatar

    Volgens mij was Sony niet van plan de PSP te veranderen. Pixel-problemen zijn nu eenmaal een standaard bij TFT-schermen.