The Sims 2 komt naar de Nintendo DS

Een van EA’s grootste franchises is The Sims, de game The Sims 2, het langverwachte vervolg heeft dus ook weer voor miljoenen verkopen gezorgd. EA is nu druk bezig met het overzetten van The Sims 2 naar consoles en handhelds. Griptonite neemt de DS versie onder handen.

De Nintendo DS had al een game in The Sims serie namelijk The Urbz, maar hier ging het meer om een geporte versie van de GBA versie van The Urbz. Met The Sims 2 komt er een compleet nieuwe game speciaal gemaakt voor de Nintendo DS. Zo zal de game Real Time 3D, Real Time Clock, Touch-screen mogelijkheden en zelfs gebruik van de microfoon ondersteunen.

De DS versie zal ook gebruik maken van de ingebouwde WiFi-mogelijkheden van de handheld, zo kun je draadloos creaties gemaakt met het touch-screen uitwisselen en mini-games tegen elkaar spelen. Of er ook online plannen zijn is niet bekend. Meer zullen we te weten komen op de E3 expo in mei van dit jaar, de game kunnen we verwachten in de herfst.

 1.   
  Maserati's avatar

  Ziet er niet verkeerd uit en het is fijn om te zien dat er gebruik wordt gemaakt van de microfoon, het touch-screen en de WiFi mogelijkheden.

 2.   
  Baklap's avatar

  Inderdaad, ik denk dat dat een extra boost geeft, zodat het niet weer zo hetzelfde blijft als op de GBA.

 3.   
  __.=BBQ=.__'s avatar

  Ziet er echt super mooi uit..:) ,, Beter kan je met de microfoon je Sim roepen en hem dan een opdracht laten uit voeren..:P

 4.   
  Paolo's avatar

  Ja, dat zou heel leuk zijn, alleen ben ik wel een beetje uitgekeken op de Sims (om het maar zacht uit te drukken). 😕