EA wil nog steeds DICE erbij

Uitgever Electronic Arts heeft onlangs een aanbod geboden aan de huidige aandeelhouders van ontwikkelaar DICE. Daarmee wilde het in ieder geval 90% van de aandelen in handen krijgen, voor 16 december. De Raad van Beheer van DICE heeft laten onderzoeken of dit een eerlijk aanbod was en, na bevestiging, de aandeelhouders aangespoord op dit aanbod in te gaan

Het is nu die 16e december geweest en er is gebleken dat 25,6% van de aandelen op deze manier in handen van EA is gekomen. Samen met de 18.9% dit EA al in bezit had wordt dit, even rekenen, 44.5% en dat is dus lager dan de 90% die onderdeel was van de deal.

EA heeft nu laten weten dat het het aanbod aanpast. Allereerst is het streven niet langer 90% van de aandelen, maar 50%. Met 50% heeft EA dan eigenlijk altijd wel een meerderheid en EA behoud het recht meer aandelen via de markt te verkrijgen. Ten tweede wordt de periode van het aanbod verlengd naar 20 januari 2005.

  1.   
    MC TiM's avatar

    EA wil er echt voor gaan zorgen dat hun de enigste worden die games gaan produceren. Als dat maar niet zo wordt als in Maffia-films waarbij de prijzen dan ineens omhoog schieten. Nee dat lijkt me ook sterk, want anders gaan we EA gewoon boycotten 😛 .

  2.   
    Ariej's avatar

    Gooien we bakstenen door de ruiten en hier in Almere hebben we hele goede gooiers, kijk maar naar de bushokjes 👿

  3.   
    Recon's avatar

    Heb je zo’n hekel aan EA? Zijn er zulke fanatieke gamers in Almere?

  4.   
    nEels's avatar

    EA is wel weer lekker bezig met opkopen de laatste tijd. Maar ik moet toegeven, het is wel slim van ze. Gewoon de ontwikkelaars die goede games maken opkopen en hop: De winst van die games is voor jou. Zeker als je geld genoeg hebt om zulke bedrijven op te kopen, want reken maar dat dat wel ’n paar centjes gekost heeft/gaat kosten.