Half-Life 2 ‘stuttering problem’ bijna opgelost

Half-Life 2 is een in technisch opzicht naar perfectie strevende game en daarom vallen problemen des te meer op. Eigenlijk is er maar één echt ‘probleem’ te noemen en dat is dat het spel af en toe even compleet stilstaat. Ik heb dit zelf ook enkele malen meegemaakt en het voelt aan alsof de computer even heel veel data aan het inladen is en daardoor het spel verder even niet kan verwerken. Ik heb dit zelf vaker gezien in andere en moet zeggen dat ik persoonlijk er niet echt last van had.

Er zijn echter enorme groepen mensen die er wel zoveel last van (b)lijken te hebben, dat er zelfs een website voor is opgericht. De beheerder van de website heeft ook contact gehad met Valve en die heeft het probleem onderzocht. Valve doet gelukkig nog steeds wat het al jaren doet: de community helpen.

Die hulp komt in de vorm van een patch, die via Steam automatisch zal worden toegepast op het moment dat hij wordt vrijgegeven, wat in de loop van deze dag zal zijn. Helaas betekent dit dus wel weer dat je Steam in online-modus moet zetten, wat een open verbinding met het Internet vereist. Voor breedbanders geen probleem, voor dial-uppers des te meer.

  1.   
    Baklap's avatar

    Heb je dit zelf opgelost, omdat het alleen jou probleem was. Offeh… 😉