Dopefish toch in Doom 3?

In 1991 verscheen bij Apogee Commander Keen IV: Goodbye Galaxy, ontwikkeld door id Software. In deze game zat een karakter met de naam Dopefish. Normaal gesproken is zo’n figuur na het spelen van een spel gelijk zo goed als vergeten, maar de Dopefish niet! Hij verscheen nog in diverse games van Apogee (tegenwoordig 3DRealms) en id Software, vaak in de vorm van een muurschildering of in teksten als ‘The Dopefish Lives’. Wie overigens meer wil weten over The Dopefish, die moet The Official Dopefish Home bezoeken.

Een paar van de laatste games waarin The Dopefish verscheen, waren Quake I, Quake II en Quake III:Arena (al is niet iedereen het daar over eens). Je gaat je dan natuurlijk afvragen of ondanks z’n grappige uiterlijk de Dopefish toch ook niet in zo’n horrorshooter als Doom 3 zit. Volgens forummember JustForFun van het PlanetDOOM forum is dat weldegelijk zo.

SPOILER ALERT
Mocht je The Dopefish zelf willen vinden, lees dan niet verder!!!

JustForFun denkt The Dopefish te hebben gevonden in het pentagramsymbool dat her en der in Doom 3 te zien is. Kijk maar eens naar deze figuur. Kun je hem niet direct vinden? Geen nood, we helpen wel even. Kijk maar eens naar het midden van de figuur. Dat ziet er zo uit. Nog steeds niets? Dan heb je deze figuur nodig.

Het kan zijn dat je niet overtuigd bent, dat is ook niet iedereen. JustForFun weet het bijvoorbeeld niet zeker en id Software heeft overigens ontkent dat The Dopefish in Doom 3 verstopt zit. Dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat hij ook werkelijk afwezig is. Toch is er wel wat voor JustForFun’s verhaal te zeggen, want er blijken meer dingen in het pentagramsymbool verstopt te zitten. Zo vind je rechtsondereen (op ‘7 uur’) het gezicht van The Doom Guy uit Doom 1 en 2 en er schijnen nog meer dingen in het symbool verstopt te zitten.

  1.   
    Ellej's avatar

    Tis wel erg duidelijk zeg

  2.   
    Gast's avatar

    I can’t write or speak Dutch, but thanks for the news item on my finding the Dopefish in Doom 3!!

    I appreciate it!!

    JustForFun

    P.S. I have been to the Netherlands twice and LOVE it there. I will be coming back!!