Nieuwe drivers voor ATi-kaarten

Nu de E3 in volle gang bezig is, zou je haast vergeten dat de rest van de wereld ook gewoon door gaat. Dat dat toch gebeurt, merk je bijvoorbeeld aan driverupdates. Ben je in het bezit van een grafische kaart met een ATi RADEON-chip, dan moet je nu even opletten.

Er is namelijk een nieuwe set Catalyst-drivers beschikbaar, met versienummer 4.5. Deze set lost onder andere problemen op met de nieuwste Prince of Persia, Desert Rats vs. Afrika Korps en IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles. Ook is het nu mogelijk om Anti-Aliassing te forceren, wat bij sommige games tot vreemde grafische effecten kan leiden. Het hele verhaal vind je in de releasenotes. De drivers zelf vind je hier.

Een groep die zichzelf de New Generation Order noemt heeft een eigen versie van de drivers uitgebracht. Deze drivers maken, in tegenstelling tot de originele drivers, wel gebruik 3DNow! en SSE. Ook worden speciale optimalisaties voor Quake III en Counter Strike doorgevoerd. Deze driverset heeft overigens versienummer 1.2 en je vind ze hier.

  1.   
    GameWizard's avatar

    Hmmm…Ik heb net de nieuwste driver gedownload, en merk het verschil toch al duidelijk bij het gamen. Klinkt misschien raar, maar het is echt zo.