Warner Brothers maakt Doomfilm

ID Software en Warner Brothers (De filmdivisie van AOL Time Warner) gaan nauw samenwerken aan een film voor Doom. Dat hebben deze twee partijen vandaag aangekondigd. Eerst waren Columbia Tristar (Sony) en Universal Studios (Vivendi) al een Doomfilm aan het maken maar deze flopte.

ID heeft namelijk een erg slimme tactiek. Filmmakers hoeven geen licentie te betalen, maar als ze een contract sluiten voor de Doomfilm dan zitten ze vast aan een strak schema. Het script moet af zijn voor een bepaalde datum, dan en dan moet er gefilmd worden, met kerst in de bioscopen enzovoorts. Wanneer een filmmaker dit niet lukt krijgen ze geen rechten meer van ID en mogen ze geen film meer maken. Dit is Columbia Tristar en Universal Studios dus al overkomen, ze hebben niks voor de licentie betaald maar blijven met de kosten zitten. Zo krijgt ID eigenlijk gratis reclame.

Warner Brothers heeft nu dus de rechten en ze doen er alles aan om de vastgestelde deadlines te halen, aldus de woordvoerder van het bedrijf. Todd Hollenstead, baas van ID Software vertelde ons dat het script al af was en dat het er veelbelovend uitzag. Eind volgend jaar zullen we hem kunnen zien in die bioscopen…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren