America’s Army wordt uitgebreid en geport

In een persbericht heeft het Amerikaanse leger laten weten dat het de game America’s Army: Operations gaat uitbreiden.

De eerste toevoegingen zijn de Combat Medics en het Stryker Combat System. Als medic moet je eerst een paar ‘lessen’ volgen en vervolgens kun je de levens van je medestrijders redden. De Stryker is een gepanserd personenvoertuig, waar een granaatwerper of .50 machinegeweer op zit. Het is overigens niet toevallig dat dit voertuig wordt toegevoegd aan de game, want het Amerikaanse leger neemt binnenkort ook de eerste echte Strykers in gebruik.

Een toevoeging op grotere schaal is die van de Special Forces. Deze zullen in maandelijkse edities in 2003 worden ingevoerd. Door tijdens de zomer en herfst van 2003 speciale missies uit de Special Forces Assignment and Selection (SFAS) te spelen kunnen spelers hier lid van worden. Uiteindelijk kunnen ze Special Forces Qualification Course (Q-Course) missies spelen om dan 18D – Medical Sergeant, 18B – Weapons Sergeant, 18C – Engineer Sergeant, 18E – Communications Sergeant, of 18F – Intelligence Sergeant te worden. Door het halen van Q-course missies krijgen spelers ook nieuwe attributen en vaardigheden. Vanaf de winter zullen ze ook combat search and rescue (CSAR) missies kunnen spelen.

America’s Army Operations zal ook geport worden naar andere systemen. Zo zal er in juni een Apple Macintosh clientversie verschijnen en in juli volgen de client- en serverversie voor Linux. Het Amerikaanse leger heeft ook “relaties en strategische plannen gemaakt om America’s Army naar totaal andere platformen te brengen.” Wat dat precies inhoudt, is niet bekend.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren