‘Xbox ready’ TV’s in aantocht

Microsoft heeft in de Verenigde Staten een deal gemaakt met Thomson, een producent van televisies. De deal heeft als doel het maken van TV’s die ‘Xbox ready’ zijn.

Een Xbox ready TV is een televisietoestel waar een zogenaamde VPORT op zit. Deze VPORT vervangt de normale kabeltoestanden van een compositestekker en twee audiostekkers door één enkele stekker. Thomson belooft verder dat haar toestellen betere beeldkwaliteit leveren. Wat Thomson verder niet vermeld en wat wel vermoed wordt, is dat een S-Video aansluiting een nog hogere beeldkwaliteit levert. Vandaar dat ook wordt vermoed, dat die hard Xbox fans niet direct naar de winkel zullen rennen voor een Xbox ready toestel.

Thomson zal de volgende reeks uitbrengen:

  • drie 36 inch modellen

  • drie 32 inch modellen

  • vier 27 inch modellen

  • een 20 inch model
Ieder van deze modellen zal in een flatscreen en een normaal bolvormig model worden uitgebracht. Of de toestellen ooit Europa zullen aandoen is niet bekend. Doe ook geen moeite om zo’n Amerikaans toestel te bemachtigen, want Amerikaanse toestellen worden volgens de NTSC-standaard gemaakt en Europese volgens de PAL-standaard. Dat komt kortweg neer op het feit dat wij hier niets aan NTSC-toestellen hebben.

  1.   
    Martijn's avatar

    Microsoft wordt steeds zieliger……………..

  2.   
    Puck2's avatar

    Ik heb een Xbox, en een gewone teevee, en die doet het ook prima hoor! Daar heb ik niet zo’n speciale Bill Gates ding voor nodig!

    }-)