Deus Ex 2: Invisible War nu eindelijk officieel

Iedereen wist al dat ‘ie zou komen en een aantal feiten waren al publiek geheim, maar nu is het dan officieel: Deus Ex 2: Invisible War is in de maak. De uitgever van deze game, Eidos Interactive, heeft dit middels een persbericht laten weten.

Het vervolg op de zeer succesvolle Deux Ex speelt zich 20 jaar na de gebeurtenissen van die game af. De wereld begint net bij te komen van een geheime samenzwering, haperende technologie en een algehele depressie. De wereldleiders houden zich vooral bezig met problemen als voedsel, water, het weer tot stand brengen van het rechtssysteem en het opruimen van biologische en nano-technologiefallout. Er zijn echter religieuze en politieke partijen, die nu hun kans schoon zien om naar de macht te grijpen. De gamer zal ze moeten tegenhouden door ze één voor één te ontmaskeren. Het werkelijke doel van het spel, dat veel persoonlijker is en dieper ligt, wordt echter pas tijdens het spelen geopendbaard.

Deus Ex 2 gaat qua gameplay nog verder dan Deus Ex al ging en dus zal de gamer nog vrijer zijn in het kiezen van een oplossing voor allerlei problemen die tijdens het spelen gevonden worden.

Er is ook een factsheet beschikbaar voor Deus Ex 2 en die vind je hier. Volgens deze factsheet moet het spel in november 2002 uitgebracht worden, al staat in het persbericht 2003 als verschijningsdatum. De ontwikkelaar van Deus Ex 2 is nog steeds ION Storm en de game zal verschijnen op PC, Xbox en PlayStation 2.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren