Hands-on met de iQue

Enkele weken geleden kondigde Nintendo de iQue Player aan, een speciale console voor China. Onlangs verscheen het apparaatje ook daadwerkelijk en via Lik-Sang.com kon Dextrose.com er eentje bemachtigen om hem zo aan een nader onderzoek te onderwerpen.

Het blijkt dat de iQue Player N64 en SNES-games kan draaien, die op een geheugenkaartje staan. Deze games kunnen zoals bekend voor enkele euro’s (omgerekend) gedownload worden. De console is een stuk kleiner dan de N64. Sterker nog: de console bestaat alleen uit een controller. Deze controller heeft wel een andere layout dan de N64-controller. Om de console te kunnen gebruiken moet een NTSC-compatible televisietoestel gebruikt worden.

Vooralsnog is de iQue Player alleen in het Chinees uitgevoerd, maar mogelijk kan via een firmware-update een andere taal ingeladen worden. Games zijn op het moment echter alleen nog maar verkrijgbaar in Chinese winkels, maar een shop op Internet is aangekondigd door Nintendo. Helaas lijkt het er wel op dat de games alleen in het Chinees zullen verschijnen; het is immers een console speciaal voor China.

Nog meer over de iQue Player is in het artikel op Dextrose.com en in een speciale FAQ op Lik-Sang.com te vinden.

  1.   
    Rhemme's avatar

    Gadverdamme wat een lelijk ding 🙄