The shooting saga

Diverse ontwikkelaars zijn dit jaar weer druk bezig (geweest) met diverse games uit het genre FPS oftewel First Person Shooter. Op één of andere manier blijft het ons enorm boeien om met of zonder tactiek, met of zonder verhaal, met of zonder reden, enorme horden mensen, monsters of andere bewegende voorwerpen af te knallen. Wij van GamersNet zetten een vijftal games op een rijtje, waarvan wij graag van jullie willen weten welke game jou nu het meest aantrekt en wat deze zo bijzonder maakt ten opzichte van de rest.

Command & Conquer Renegade
De eerste FPS game uit het aloude en welbekende Command & Conquer genre. Wordt deze game nou werkelijk zo bijzonder of is het weer een hype? Als voorproefje is de multiplayer demo gelanceerd.

Die Hard: Nakatomi Plaza
Die Hard staat natuurlijk garant voor keiharde actie met de stoere agent uit New York, John McClane, in de film gespeeld door niemand minder dan Bruce. Ook Sierra Studios besloot vooraf een demo uit te brengen om alvast de concurrentiestrijd aan te gaan.

Medal of Honor: Allied Assault
Als grote concurrent van Return to Castle Wolfenstein kwam deze game een fractie later op de markt. Medal of Honor staat garant voor realisme in een W.O. II scene. Mocht je het spel nog niet in bezit hebben, dan is de demo ook zeer zeker de moeite waard.

Serious Sam 2: The Second Encounter
Serious Sam is nou typisch een voorbeeld van op alles schieten wat beweegt. Met een enorm arsenaal aan wapens ga je op een serieuze manier de grote hoeveelheid monsters te lijf. Croteam heeft op een humoristische wijze geprobeerd om een klein beetje terug te gaan naar de oude FPS stijl.

Unreal 2
En als laatst en zeker not least Unreal 2. Helaas is hier nog geen demo van uitgebracht, hoewel de alpha versie wel ergens over het net schijnt rond te zwerven. Na het grote succes van Unreal en Unreal Tournament mogen wij toch zeker weer een hoop spektakel verwachten.

Which one will it be, baby?!

 1.   
  Achmal's avatar

  Volgens mij is geen van alle de ‘beste’ van 2002, hoewel MoH:AA en Unreal 2 een goede kans maken. Er ontbreken enkele grote titels, die nog binnen afzienbare tijd gaan komen. Ik noem bijvoorbeeld: Jedi Outcast en Soldier of Fortune II: Double Helix. En ik dacht dat Unreal Tournament II ook nog dit jaar kwam.

 2.   
  Paus's avatar

  Ik vind Serious Sam weer zo’n echte originele shooter. Ouderwets veel afknallen! Achmal, van Jedi Knight II en Soldier of Fortune 2 is dat nog heel moeilijk te zeggen. Daar heb ik tot nu toe geen demo of niets van gezien.

 3.   
  Magna_Man's avatar

  Medal of honor is het beste spel zooooooo realistisch!!!]-)

 4.   
  the console's avatar

  soldier of fortune 2 vind ik toch wel een tikkie beter.
  waarom vraag het me maar een andere keer.

 5.   
  Zay's avatar

  ik speel niet echt 3d shoot-em-ups meer…
  maar return to castle wolfenstein is wel een geweldig spel voor op een LAN (ik heb single player nog nooit gespeeld)

  unreal 2 lijkt me ook wel kikke

 6.   
  tombo's avatar

  yeah ik zit te w8 op de nieuwe duke nukem !!!
  Ik hoop dat ie net zo stoer word als de 1ste was [^]

  mzlzs

 7.   
  Ramiro Hammen's avatar

  Ik zie hier allerlei reacties en nog een paar andere titels die zeker niet niks zijn. En toch mis ik er één en niet zomaar één. Deze hoort bovenaan het lijstje en zal benoemd worden tot spel van het jaar.
  Deus Ex 2!!!!!!!!

 8.   
  Achmal's avatar

  Sorry, maar ik moet hier een paar mensen teleurstellen… Duke Nukem Forever komt MISSCHIEN in september, maar dat kan makkelijk ook september 2021 worden 🙂

  En Deus Ex 2 staat volgens mij voor maart 2003 gepland (en gepland is vaak niet de releaedatum…)

  Weet iemand nog andere titels die misschien dit jaar uit gaan komen? Volgens mij ga ik me na mei weer eens ontzettend vervelen…

 9.   
  Zay's avatar

  deus ex 2 lijkt me echt wel gaaf…
  maar ik heb 1 nog niet eens uitgespeeld…
  om eerlijk te zijn ben ik ook nog niet echt voorbij de training 😛

  ik denk dat ik die van de week weer es ga installeren 😀

 10.   
  Viperations's avatar

  Ik ga nog steeds voor Wolfenstein 3D hoor 😉

 11.   
  Martijn's avatar

  Als toekomstig camecube-bezitter ga ik zeker die hard halen, heb je de screens al eens gezien? Ziet er echt supergelikt uit!!!! Verder speel ik eigenlijk liever tactical shooters, zoals ghost recon en delta force 3, maar rtcw is ook wel gaaf. De rest ken ik niet echt goed (wel van gehoord, maar that’s it)

 12.   
  EviL-KinG's avatar

  ut beste is nog altijd Medal of Honor: Allied Assault.
  Zoooooooooo vet en zoooo realistisch<<<

 13.   
  Magna_man's avatar

  Ben er wel achter dat MOHAA uit is op easy maar is wel al een aaridge uitdaging voor de beginner ]:.

 14.   
  Walcer's avatar

  Achmel,

  je hoeft je niet te vervelen na Mei want dan komt de GameCube uit met dit jaar (waarschijnlijk) Turok Evolution en Metroid Prime, Die Hard en, als je die nog niet gespeeld heb, Bond, agent under fire.

 15.   
  Bierleeuw's avatar

  de x-box ruled al vanaf maart 🙂

 16.   
  Achmal's avatar

  X-box? GameCube? Ik wacht wel op een emulator voor die dingen 😉

  Maar Metroid Prime en Agent Under Fire wil ik echt wel spelen (heb vroeger een NES en een SNES gehad…)

 17.   
  Dennis Jens Jeremies's avatar

  Voor een emulator van de X-Box mag je wel zeker een Dual Processor system hebben met een giga bak aan geheugen want die vraagt dan echt heel veel rekenkracht. Verkijk je daar niet op.
  Ik heb het verder niet zo op consoles. PC’tje kun je ombouwen tot je erbij neervalt en de consoles raken altijd verouderd en dan kun je er verder nix meer mee. die verdwijnen achter een berg stof. Dat is erg jammer. Kon je die dingen maar naar je eigen wens aanpassen…

 18.   
  Aan Dennis J J gast's avatar

  dennis jens jeremies (ik heb meelij met je naam)

  jee wat is die PC toch geweldig (NOT). Upgraden van een PC? Voor de prijs van een goede videokaart kan ik een PS2 en spel kopen, voor de harde schijf kan ik een NGC kopen, en voor de monitor kan ik een X-Box plus 4 spellen kopen.
  En wat de graphics betreft, je moet tegenwoordig bijna een GeForce 4 kopen van 2000 piek om de graphics op het maximum te zetten.
  En voor de beeldkwaliteit van Ace Combat 4 of een X-Box spel moet je een PC kopen van min. 6000 piek.
  O ja , en dan hebben we nog dat ietsie pietsie kleine probleem dat ze Windows noemen.
  Ken je het nog: “dit programma heeft een ongeldige bewerking uitgevoerd en zal worden afgesloten. Neem contact op met de leverancier als de problemen zich blijven voordoen”
  Maar dan heb je nog geluk, want dit betekent dat je het spel al eens aan de praat hebt gekregen.
  geef mij maar een console, CD d’r in, start knopje aan en karren maar!!!

 19.   
  aan Zay's avatar

  Zay, hallo, ik ben d;r weer.
  Wat zeur je nou over die legosteen van Nintendo.
  graphics mooi? Wel voor een Nintendo,maar koop gewoon een PS2 of beter nog (als je geld hebt) een X-Box voor de graphics. Niet mee eens? Neem nou een spel als Topgun dat op de beide consoles komt. Krijgt toch telkens weer een hoger cijfer voor de graphics op de PS2 dan op de NGC!! Maar a, jij bent te koppig en blijft natuurlijk die lego-steen van je beschermen!

 20.   
  Aan Achmell's avatar

  achmal ,
  wou jij een emulator voor die consoles? Heb jij een GeForce 4 een 2.2 GHz, 512 RAM DDR en een windows die niet vastloopt (hebben ze die dan al gemaakt)?
  Zo niet, vergeet die X-Box en PS2 maar!
  heb je een wat langzamere PC en een redelijke windows, dan kan je wel die NGC proberen, maar ik geef je 10 min. totdat de PC met een foutmelding komt.
  En wil je upgraden naar deze specificaties? Voor dat geld kan je een X-Box, PS2 EN NGC kopen plus wat spellen.

 21.   
  Aan Walcer's avatar

  Walcer ( waar de fuck komt die naam vandaan)
  Wat een boeiende spellen zeg. Ik heb liever een PS2 met Soldier of Fortune 2, Red Faction, Half-Life, U.S. Navy seals en de nieuwe Quake. Zijn toch wel wat boeiender dan die NGC spellen he? Alleen Bond is wel aardig, maar de goeie NGC shooters komen ook op de PS2 en/of X-Box en de beste PS2 en X-Box shooters komen NIET op de NGC. Of vind je knokken met Mario wel lauw?

 22.   
  Walcer's avatar

  Nee jouw naam is lekker. Je zet niet eens een naam neer, ik denk dat ik je voortaan maar gewoon moron noem.
  Jij ben gebrainwashed door de mainstream media. Hoeveel Gamecube spellen heb jij gespeeld?? Ik heb op de X-Box en de GameCube gespeeld en er is geen indrukwekkend verschil. Houd elkaar goed in balans. En over die FPS’s, er bestaat zoiets als een smaakverschil (ja echt waar). De een houd meer van hersenloos al het bewegende neermaaien de ander houd ervan om na te denken over wat te doen in een missie. Oh ja en noem alle FPS’s die wel op de PS2 en X-Box uitkomen en niet op de GC.

 23.   
  the console's avatar

  Walcer
  Persoonlijk denk ik dat de ps2 de beste keus is omdat je er veel meer goede games op zijn. Maar ja de X-BOX is toch beter met graphics.(op deze consoles komen goede games)
  Wat de NGC betreft zijn er alleen maar MARIO KART of gaat MARIO gevaarlijk doen met een shotgun.NGC of PS-ONE .Ik heb tovh liever een ps-one.
  1. hij is veel kleiner
  2. heel goedkoop (NGC ook maar dan kun je beter een ps-one kopen)
  3. je kunt hem meenemen want er zit een scherm op.
  Niet zeuren over de graphics want die zijn op het kleine ps-one schermpje niet verkeert.

  Op de gamecube komt ook een scherm.Maar dat ding is zo duur dat je voor een NGC en een scherm een X-BOX van kunt kopen.

  Jij hebt op de NGC gespeelt .Nou dat is mooi ik ook.De graphics van de X-BOX zijn DUS VEEL BETER.
  Er is NIKS BLOKKERIGS of niet afgewerkt op de X-BOX.
  Op de NGC waren de games wel mooi(MARIO) maar niet echt perfect.De ps2 heeft veel betere graphics.

  Hoeveel games moet ik op gaan noemen 5000?
  Ik noem er effe een paar.
  soldier of fortune 2
  tomb raider next gen
  red faction
  Gran turismo 3
  GTA
  Max payne
  Ace combat 4
  voor de X-BOX is er ook nog Project Gotham Racing
  Ik kan wel effe doorgaan maar dan word m’n reactie een beetje groot.

  Op de NGC komen gelukkig voor de kiddy’s een heleboel MARIO spelletjes.

  O ja Medal of Honor: Allied Assault rulez.

 24.   
  effe oplettn's avatar

  Zay kijk even bij archief (januari)bij console wars .
  Je NGC(NIET GOEDGEKEURDE CUBE) word een beetje gedizzed.

 25.   
  the console's avatar

  yo gappies
  ik ben niet kiddy maar ik denk dat dat niet zo lang meer duurt want ik heb namelijk een NGC gewonnen .En nintendo geeft mij helemaal de kan s om weer kiddy spelletjes te spelen .(echte games daar doet NINTENDO niet aan )
  Maar ja het is best wel een grappig dingetje ALS HEM WINT.

  Fijn nu moet ik nog steeds een X-BOX of ps2 kopen voor de niet kiddy games.
  Ik zou op mijn leeftijd zeker niet meer mario moeten spelen.

  Maar ja het is gratis dus mooi meegenomen .Als er ooit nog goede games op de NGC komen dan heb ik er eentje.

  De graphics zijn best wel mooi maar je moet niet te veel verwachten.

  P.S. komt Medal of Honor: Allied Assault ook op de NGC?

 26.   
  Achmal's avatar

  Hmm… Het onderwerp is toch FPS? Volgens mij ontaardt het hier (weer) in een console war, een oorlog die overigens nooit gewonnen kan worden, tenzij alle fabrikanten op één na failliet gaan…

 27.   
  the console's avatar

  achmal
  leuke naam zeg.

  De NGC heeft al in ieder geval verloren.Nu gaat het er om welke console het meest verkocht word.De ps2 is al meer dan 20 miljoen keer verkocht .Maar de X-BOX maakt ook een heel goede kans ,maar volgens mij gaat de PS2 het toch winnen.

  O ja MOH allied assault rullezz

 28.   
  Martijn's avatar

  Ik wordt zo langzamer hand ziek van al dat gezeik dat de Gamecube zo kiddy is. Ik zal voor die luitjes es ff wat “kiddy” games opnoemen:

  Bloody Roar: Primal Fury
  007 Agent Under Fire
  Turok Evelutions
  Die Hard Vendetta
  Soul Calibur II
  Perfect Dark
  Resisent Evil (een stuk of 3/4 excl. games voor de NGC)
  Serious sam 2
  Spy Hunter
  Ultimate Fighting Championship
  enz. enz. enz. enz. enz. enz.

  Natuurlijk zijn er wat kiddy games van Mario! elke console heeft die dingen, want wees eerlijk zijn Rayman en Crash bandicoot op de ps2 nou zo stoer? Ik dacht het niet!!!! En dat weirde spel op de x-doos met die Munch en Abe (ben de titel ff vergeten) is ook echt super stoer hoor!!!!!(niet dus)

  Dus je kan zeggen wat je wilt over het kiddy-imago van de NGC, maar ze werken er echt hard aan!

  Mzzls

 29.   
  Zay's avatar

  ff tussendoor, het onderwerp hier is PC FPS’s…

  maar daarnaast…
  moron, jij zei “Er is NIKS BLOKKERIGS of niet afgewerkt op de X-BOX.”

  hiermee bedoel je dus dat NGC dat wel is?? echt niet dus!

  daarnaast… NGC crasht tenminste niet…
  mediamarkt rotterdam, staan er 3, 1 is dood (doder kan gewoon niet), 1 is constant vastop een blauw scherm (*sigh* microsoft)
  en daarnaast: GATVERREDAMME wat is die xbox controler KLOTE! ze hebben duidelijk naar de anatomie van een vis gekeken bij het ontwerpen, ipv de menselijke hand, zoals Nintendo heeft gedaan…

  dusseh, praat geen poep, en kom maar weer iets posten als het waar is, en nuttig is…

 30.   
  Zay's avatar

  ik zou mortal kombat ook niet verschrikkelijk kiddy noemen hoor 😉

  enneh, Martijn, ik ben het compleet met je eens!
  dat gezeik over het kiddy spellen moet es kappen…

  en bedenk dit ff: sommige spellen zijn VERSCHRIKKELIJK kiddy, maar zo kiddy, dat ze gaver worden als de meest bloederige spellen!

  vd: alle N64 spellen waar mario in voorkomt… (denk aan SSB, mario64, mario party, mario tennis, mario golf…)

  dus gezeik moet kappen, anders ga ik es zeiken over die achterlijk lange loading times bij XBOX en PS2

 31.   
  tha king's avatar

  eyyyy ik houd het lekker bij de pc , alleen moeten alle spellen eerst voor pc uitkomen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 32.   
  Zay's avatar

  ja, ik zit ook met smacht te wachten op GTA3 voor de PC… eigenlijk zit ik al op een 3D GTA sinds GTA 1 te wachten 😉

 33.   
  the console's avatar

  Zay ik mot je weer effe dizzen.

  Ik ben toevallig gisteren bij de mediamarkt geweest .

  De X-BOX en de PS2 laden dus veel sneller .De controller van de X-BOX is best goed ( als je hem vast mag houden zonder dat er een enorme stang aan vast zit voor de beveiliging)
  De controller van de NGC is nietecht goed , je krijgt er pijn in je klauwen van (niet zeuren ik heb dat ding thuis staan)

  O ja effe over de games .
  De echte games komen dus niet op de NGC .
  Volgens mij had er iemand een paar goede games op genoemd , nou dat is niet eens 1 promiel van de goede games op de PS-one .Moet je nagaan voor de PS-one worden bijna geen games weer gemaakt.

  Effe over die X-doos .Dat ding loopt dus niet vast hij crasht niet .(de gamecube hangt weleens )
  Op de X-doos zijn de graphics wel effe een tikkie beter he.Het eerste spel op de NGC is MARIO en dat is dus blokkerig (maar wel lekker scherp)

  Leuk ,men (Zay) zecht dat op de NGC veel goede games komen .De games die Martijn heeft opgenoemd zijn bestwel goed (voor de NGC op de ps2 zou de game niet eens verkocht mogen worden) maar dit zijn ongeveer de enige goede games voor de NGC .De bedrijven gaan meer games voor de ps2 en de X-BOX maken omdat ze daar tenminste iets aan verdienen.

  Crash bandicoot.
  Slechte smoes .Sony maakt voor iedereen games .Als een kiddy een ps2 koopt kan hij kiddy games spelen , maar als hij niet meer kidy is dan kan hij echte games zoals GT 3 gaan spelen.

  Ik heb al een NGC en nu moet ik een Ps2 kopen om de goede games te spelen.

  Zo klaar is kees
  Volgende punt

  Medal of Honor: Allied Assault rullez.

 34.   
  the console's avatar

  Zay dus jij koopt een console om vervolgens met een een of ander dom gappie (mario) puzzeltjes op te lossen die mijn kat met gemak oplost.

  (zit jij op de peuterspeelzaal , dan is het namelijk niet zo erg want dan is mijn kat ouder dan jou)

 35.   
  einstein's avatar

  Zay, domme *******.

  *
  Webmasters opmerking: Bij het blijven gebruiken van dit soort taalgebruik ben ik genoodzaakt je IP te blokkeren. Laatste waarschuwing!
  *

  Wat ben jij eigenwijs zeg.
  ten eerste, de NGC heeft de langzaamste bus, de slechtste 3d-chip en de slechtst geprogrammeerde spellen. ( kijk de specs er maar op na) ten tweede, die Nintendo joystick (weer paars, zouden ze wat met LEGO hebben afgesproken bij Nintendo) is gewoon gejat van sony, zie de plaatsing van de buttons. hij is ook nog eens slecht gejat met die **** bulten onderop en die lego knopjes.
  Betrouwbaar? Nou ja dat zijn ze allemaal wel.
  Hoef je geen DVD, toch mooi meegenomen toch? (kan je met je mede-Nintendo-**** assepoester gaan kijken) Dus groei eens op en koop een echte console!!!!

 36.   
  Zay's avatar

  noem je dit dizzen?

  je bent trouwens een beetje tegenstrijdig…
  je zit de ps2 te promoten, en NGC af te kraken…
  en je hebt zelf GEEN ps2, maar WEL een NGC? en aangezien die nog niet uit is heb je daar dus +/- € 600 voor neergelegd…
  dan ben jij wel HEEL ziek in je knar…

  “Crash bandicoot.
  Slechte smoes .Sony maakt voor iedereen games .Als een kiddy een ps2 koopt kan hij kiddy games spelen , maar als hij niet meer kidy is dan kan hij echte games zoals GT 3 gaan spelen. ”

  dit is precies wat ik zeg over nintendo: ze maken voor iedereen spellen… wat pokemon spelletje, dat zal vast jou favoriet zijn, tot bloederige rotzooi in spellen als resident evil.
  gt3 is trouwens echt niet zo “voor volwassenen” hoor! me neefje van 12 heeft dat spel allang uitgespeeld!
  tis verschrikkelijk simpel!

  dus als je dat het beste spel van de ps2 noemt….

  ik weet zelf trouwens ook wel dat playstation vrij veel goeie titels meebrengt. ik heb zelf ook velen uren met zo’n ding gespeeld… maar NGC is veel beter.
  die controllers… daar is nintendo al mee bezig sinds ze aan de NGC zijn begonnen…
  en laat ik je een ding zeggen: de NGC controller is VELEN MALEN relaxter als de PS2 controller.

  voor de laatste keer: mario is misschien kiddy, maar het is wel kikke!
  nintendo weet altijd een verschil te maken tussen ECHT kiddy, en voor alle leeftijden.

  trouwens, die kat van jou moet dan echt in het guinness book of records staan… want het lijkt ten eerste errug vaag dat die een controller vast kan houden, en dan ook nog es puzzels oplossen waar het gemiddelde persoon een aantal uur over doet (jij dus een aantal dagen)

  hoe vreemd het ook is dat ik er uberhaupt op inga; nee ik zit niet op de peuterspeelzaal.
  Maar aan het intelligentiegehalte van je posts ben jij waarschijnlijk een brugpieper.
  jaarje of 14.

  doe es gewoon je ogen open, en denk es rustig na…

  playstation KAN goed zijn… maar je vergeet 1 ding:
  NOTHING BEATS NINTENDO!
  die 1 miljoen NGC’s die naar Europa komen… die zullen binnen 2 dagen op zijn… net als dat bij de SNES, N64, GBA en Gameboy COLOR gebeurde.

  einstein: talk to the finger…
  ik ga niet eens antwoorden op iemand die niet eens rustig kan praten.

 37.   
  Achmal's avatar

  Heb net een paar keer C&C:Renegade gespeeld. Best leuk, als je er niet te veel van verwacht…

 38.   
  Zay's avatar

  alle spellen die nintendo bekend heeft gemaakt, plus wat extra info (ja ik ben lui):

  Even alles netjes op een rijtje:

  Introductie:

  3 mei 2002

  Aantal stuks gedistribueerd voor introductieperiode:

  1 miljoen, 500.000 op de eerste introductiedag.

  Verwachte retailprijs:

  Hardware ± 259 euro

  Software ± 60 euro

  Kleuren bij introductie:

  Nintendo GameCube paars en zwart

  Controllers paars, zwart en paars/transparant

  Beschikbare titels bij introductie:

  Van Nintendo:

  Wave Race: Blue Storm

  Luigi’s Mansion

  Van third parties:

  Star Wars Rogue Leader Rogue Squadron II (LucasArts)

  Sonic Adventure 2 Battle (Sega)

  Super Monkey Ball (Sega)

  ISS2 (Konami)

  ESPN Winter Sports (Konami)

  Tony Hawk Pro Skater 3 (Activision)

  Spiderman (Activision)

  Tarzan Untamed (Ubi Soft)

  Batman Vengeance (Ubi Soft)

  Donald Duck Quack Attack (Ubi Soft)

  Crazy Taxi (Acclaim)

  Burnout (Acclaim)

  Dave Mirra Freestyle BMX (Acclaim)

  NHL Hitz (Midway)

  Gauntlet Dark Legacy (Midway)

  Universal Studios (Kemco)

  Batman (Kemco)

  Tetris World (THQ)

  2002 FIFA World CupTM (EA SPORTS)

  Meer spellen in 2002:

  Van Nintendo:

  Super Smash Bros. Melee – 24 mei

  NBA Courtside 2002 – 24 mei

  Pikmin – 14 juni

  Eternal Darkness: Sanity’s Requiem – derde kwartaal

  Star Fox Adventures – derde kwartaal

  Mario Sunshine – derde kwartaal

  Van third parties:

  Virtua Striker 3 (Sega)

  Resident Evil (Capcom)

  Extreme G3 (Acclaim)

  Rayman (Ubi Soft)

  Legends of Wrestling (Acclaim)

  Bloody Roar (Activision)

  Bomberman (Activision)

  18 Wheeler (Acclaim)

  Jeremy McGrath (Acclaim)

  Cubic Juggler (Acclaim)

  Zoo Cube (Acclaim)

  Inline Skating (Acclaim)

  Turok Evolution (Acclaim)

  ik zie er niet echt veel kiddy spellen tussen hoor!

 39.   
  Zay's avatar

  dit is dus een lijst van ietsjes terug.
  hierop staan alleen de spellen die ZEKER komen, en dus door de test heen zijn (niet te kiddy, genoeg speelsplezier, enz.)

 40.   
  Zay's avatar

  maar het is allemaal errug leuk dat we hier weer over de NGC en ps2 zitten de discussieren… maar het onderwerp hier is FPS!

  dus bij deze sluit ik deze discussie ff af, hij zal vast wel binnenkort weer komen… maar jah…

  FPS! vrijdag nog flink veel unreal tournament zitten spelen… blijft leuk… en DoD is ook kikke! heb ik voor de eerste keer gespeeld… is wel lache… kan iemand hier trouwens goed flashpointlevels maken? is vervelend vinnik, maar wel gaaf!

 41.   
  the console's avatar

  Zay
  ten eerste heb ik die NGC HELEMAAL NIET ZELF BETAALD
  een vriend van mij heeft een PS2 ,dat ding is zeker VEEL beter.(maar ja als je een NGC krijgt is het wel leuk)

  Die controller is niet echt goed (ik spreek uit ervaring) .Hij houd niet lekker vast.

  Zay je kunt je NGC blijven beschermen maar de ps2 is en blijft veel beter.
  De NGC is weer een blunder.

  Eerst maakt Nintendo een console die super goed verkoopt .Dan vragen ze bij Sony of ze een console voor Nintendo kunnen maken.
  Als sony de console bijna klaar heeft zegt Nintendo dat ze de console niet meer hoeven en ze maken zelf een console de SUPER NINTENDO .Toen de Super NINTENDO uitkwam was het vereweg de beste console .
  Totdat sony de Playstation op de markt brengde.(ik weet zeker dat die datum diep in het geweten van NINTENDO is gesneden)
  De SNES werd vanaf die datum bijna niet meer verkocht.

  Nu is de Ps2 er en de NGC komt eraan.Maar in de VS is de NGC ook al een BLOOPER geworden.De NGC is iets later dan de ps2 uitgekomen in Japan en daar werd de NGC ook niet echt supersnel verkocht .(de 10 miljoen ps2 consoles waren in 12 minuten in heel Japan uitverkocht)

  Leuk je hebt een paar games opgenoemd.In al de bladen waar de games zijn getest staat dat er op de NGC bijna alleen maar kiddy games komen.Dat is dus ook zo.

  P.S. heeft jou neefie ook Gran tourismo 2 uitgespeeld.O ja GT3 is dus VEEL realistisher dan alle games op de NGC.Er zullen ook geen betere games op de NGC komen ook.

  Als je zo graag weinig geld uit wil geven koop dan maar een PS-one.

 42.   
  qwerty's avatar

  “Totdat sony de Playstation op de markt brengde”

  Brengde? Dat moet bracht zijn right?

 43.   
  sony's avatar

  Aan zay

  Zay ik werk bij Sony dus mij kun je niet wijs maken dat de NGC beter is.

  De NGC is wel sneller .(hij laad niet sneller hoor)
  Omdat de ps2 zo goed is geprogrammeerd is kunnen de games ook zo goed zijn.
  Op de zaak moeten we wel eens flink lachen om wat NINTEDO op de markt brengt.

  Ok dat is dat .
  Nu wil ik de mensen duidelijk maken dat Medal of Honor: Allied Assault de beste shooter is .
  Het is een erg realistish spel maar vooral ook heel erg mooi.Gohst recon is wel veel beter maar het is ook niet leuk als je na 1 schot al dood bent.

  paus zeg jij er nou eens iets van

 44.   
  peter's avatar

  Sorry hoor jongens maar ik wil Zay niet voor schut zetten maar ik moet gewoon effe.

  Alles wat je ongeveer verteld is ongeveer onzin.
  Op de NGC komen echt geen goede games hoor.De graphics zij ook niet speciaal.
  Volgende keer eerst nadenken .

  Als je nog een keer post vraag dan aan je pappy en mammy of ze even komen helpen ,dan is het misschien wat beter.

 45.   
  Zay's avatar

  zo dan… wat staan er weer veel mensen aan mijn kant zeg… *sigh*
  ik heb nooit gezegt dat NGC beter is geprogrammeerd als PS2…
  het is overigens vrijwel hetzelfde geprogrammeerd naar mijn mening… het is alleen anders gecodeerd…
  en ik moet zeggen: ps heeft dat goed voor elkaar…

  “Totdat sony de Playstation op de markt brengde.(ik weet zeker dat die datum diep in het geweten van NINTENDO is gesneden)”

  dit is nogal logisch… een nieuwe generatie console verkoopt altijd beter…
  net als toen de N64 uitkwam…

  en dat van binnen 12 min alle consoles verkocht… ik betwijfel het…

  bij NGC in japan is dat ook niet gebeurt… maar ik weet wel dat er rijen van een aantal honderd meter stonden voor de gamecube…
  leuke pics van gezien…

  maar ik merk al dat jullie geest is vertroebeld door sony, dus ik ga geen moeite ervoor doen.
  btw, xbox is totaal geflopt in japan :D, veel van die dingen zijn gecrasht (like I said before: crashbox)

  ps2 en NGC zullen errug goeie concurrenten zijn, dat is in elk geval zeker… en ga nou niet blaten dat ps2 het “makkelijk” wint…
  ik geef toe, de kans is groot… maar dat is dan vooral omdat ze 1,5 jaar voorsprong hebben op Nintendo…

  enneh: ik merk dat jij (the console) vind dat PS2 GEEN enkel kiddy spel heeft, right?
  en NGC alleen maar…

  hoe wil je dan die +/-50 titels noemen die ZOWEL op de PS2 als op de NGC komen???

  explain that to me, sonny 🙂

  en oh ja… denk maar niet dat je mij kan dissen met je slap gelul

 46.   
  the console's avatar

  Zay
  Je zeurt weer eens over de NGC.
  Je zegt dat er op de PS2 ook 50 kiddy games zijn.
  Leuk dan kun jij als kiddy ook op de ps2 spelen (als het niet te ingewikkeld is natuurlijk )
  Op de ps2 komen ook VEEL meer goede games (50 kiddy games 400 echte games )

  Op de NGC is dat juist andersom.

  Volgende punt de N64 heeft nooit beter verkocht dan de PSX .NINTENDO loopt altijd achter.
  Natuurlijk zijn er een hoop mensen die een NGC willen kopen maar de meeste mensen hebben al een PS2 omdat die veel eerder op de mart kwam en beter is dan de NGC.

  Wat je over de X-BOX zegt klopt helemaal.
  Ik ben het helamaal met je eens .De X-BOX is en blijft van MICROSOFT (klotebedrijf).
  Hoewel de graphics geweldig zijn vind ik de rest ZWAAR KLOTE.

  Je zegt dat ik je niet kan dizzen .Nou dat heb ik zojuist gedaan.

  Kijk effe in alle bladen daar stat dat de ps2 het gaat winnen omdat de X-BOX vastloopt en omdat er op de ps2 ook heel erg goede games zijn.
  De NGC word nergens genoemd omdat er volgens de bladen ALLEEN KIDDY games op komen en omdat de graphics niet zo goed zijn.

  P.S.Je wilt zo graag heel erg weinig geld uitgeven nou hier is mijn tip
  KOOP een ps-one die is lekker goedkoop en overdreven klein.

 47.   
  ps-one's avatar

  Yo gappie’s jullie zeuren maar wat over de consoles maar de PS-ONE rullez gewoon (ps2 dus ook)
  en de rest is gewoon K*T.

 48.   
  Martijn's avatar

  Ik laat ook maar weer es wat van me horen. Ik ben een cubefan en heb ook wel wat te zeggen:

  Punt 1:

  De NGC heeft veel snellere laadtijden dan de ps2 ( zie Power Unlimited, dat kennen overigens alleen de echte gamers) Bijv. Max Payne op de ps2: Je wacht daar gewoon een eeuw voordat er es een leveltje geladen is en bij Waverace zijn er nauwelijks laadtijden.

  punt 2:

  Dat gezeik over de kiddy games kennen we nu wel mijn mening: zie reacties een eind hierboven en in console wars

  Punt 3:

  waarom praten we hier eigenlijk over dit soort dingen? het gaat hier toch echt om FPS!!!

  Ik vind dan ook dat MOHAA gewoon de beste is. Ik heb hem net en dacht dat het best geinig zou zijn. Niet dus! Het is gewoon geweldig!!!!!!

  So see ya en bespaar me dat gezwets over de NGC (overigens wel de beste van allemaal) en reageer ff over FPS

 49.   
  the console's avatar

  Omdat het hier niet over console wars gaat zal ik eerst even zeggen dat Medal of Honor: Allied Assault gewoon rullez.

  Martijn je moet je er weer mee bemoeien .
  Ik heb eindelijk een ps2 en die laad wel sneller dan de NGC (die heb ik amelijk ook)

  Je zegt dat er weinig kiddy games op de NGC komen (nou ja ik heb de indruk)Ongeveer 80% van de games he gappie.
  Medal of Honor: Allied Assault komt ook al niet op de NGC (opde PS2 DUS WEL)

  P.S. voor de zoveelste keer als je weinig geld wil uitgeven koop dan gewoon een PS-one.

 50.   
  dit ging toch over games's avatar

  Paus zeg jij er nou eens wat van.

 51.   
  allo's avatar

  Paus waarom werken die popetjes niet?

 52.   
  Paus's avatar

  Vandaag komt versie 3.2 online. Dan is het reactie systeem nog eens sterk verbeterd.

 53.   
  Gast's avatar

  En tada! Daar istie 😀

 54.   
  a141620's avatar

  Ik vind deze site nu helemaal te gek ,leuk dat die icons werken ,maar ik vind het jammer dat je geen plaatjes in je reactie
  kunt plaatsen.

  P.S. kun je op deze super site ook chaten. 🙂

 55.   
  a141620's avatar

  Paus
  Waarom kun je bij een reactie rechts bovenaan een checkbox aan kliken .Wat kun je er mee doen.

 56.   
  Zay's avatar

  das voor moderators (aka paus), voor als jullie weer te grof praten 😛

  paus: ziet er echt netjes uit!

 57.   
  a141620's avatar

  Zay ik heb op je naam geklikt , en toch moet ik je weer op het goede spoor proberen te krijgen.

  Mario , Pokemon en Zelda ?
  Daar ben jij toch te oud voor?

  Ik wil even kweit dat de echte shooters en race games ongeveer alleen op de NGC komen.

  Ik heb zojuist een ps2 gekocht en hij is echt te gek maar ik moet nog even sparen voor de shooters .
  O ja daar heb je natuurlijk een muis voor nodig .Waar haal ik dat ding vandaan?

  Ik heb GT3 en nu wou ik effe vragen aan Zay of zijn neffie toevallig schumacher heet.

  P.S. die ps2 joystick is echt beter.

 58.   
  Zay's avatar

  me neeffie is geen schumacher nee…
  maar tis echt niet moeilijk…

  het vervelendste van het spel is gewendt raken aan de besturing…
  maar de eerste keer dat ik speelde, deed ik een race-je op normale moeilijkheid… ik had alleen gassen en sturen uitgevonden… 1e met vlag en wimpel… en toen ik de handbrake had gevonden was ik helemaal niet meer te stoppen…

  het spel wordt wel moeilijker hoor, dat zeg ik erbij… vooral als je een race krijgt waar je 2 uur mee bezig bent… das gewoon vervelend… 🙁

 59.   
  Zay's avatar

  trouwens… hoe heb jij dat dan geflikt dat jij die NGC hebt gekregen???
  kun je dat ook voor mij regelen? 😛

  of anders: jij vind er toch niets aan, stuur em naar me op, krijg je van mij de verzendkosten terug 😀

 60.   
  a141620's avatar

  Zay

  Ik heb die NGC van m’n oom gekregen.Helaas ik vind het jammer voor je maar m’n zusje wil hem ook hebben.

 61.   
  Zay's avatar

  he damn….

  *zusje*]=- 😀

 62.   
  Viperations2's avatar

  Wat een geweld in de wereld! }-)

 63.   
  a141620's avatar

  Yo gappies waarom ben ik ROOKIE?
  }-)
  Ik ben ACE ]-)

 64.   
  Viperations2's avatar

  Als je meer hebt gepost wordt je vanzelf Ace….. maar niet gelijk natuurlijk…

  btw: onzinposts worden verwijderd :-O

 65.   
  tombo's avatar

  }-) waar blijft gta3 voor de pc nou!!!!!!! }-)
  [^]de playstation[^]
  waawawawawawawawwawawawaaaaaaaa
  :DGAMERSNET:D

 66.   
  a141620's avatar

  Mensen
  ik heb zojuist gelezen dat Delta Force Urban Warfare in deze zomer op de PSone uitkomt.
  Mij lijkt dit de beste shooter omdat er word verteld dat hij erg realistish is en ik heb de screen shots gezien.
  Aangezien ik een PSone met da kleine schermpie heb word het spel dus nog mooier. 😀

  De meeste mensen kraaken de PSone af.Maar de PSone heeft een scherm en op dat scherm zijn de graphics echt wel effe wat beter dan op de TV.(o ja 14cm bij 17 cm is klein hoor)

  P.S. wie heeft hier ook een PSone met scherm? ]-)

 67.   
  a141620's avatar

  Tombo
  Je wilt GTA3 voor de pc.(slechte keus)
  Als je een ps2 koopt met GTA3 dat werkt alles meteen.Als je een computer koopt met gta3 dan moet je eerst de hele zooi (eerst 1000 draatjes er in die pc proppen) neerzetten dan installeren en dan GTA3 er op zeten .Dan gat er weer iets fout met windows en kun je weer helemaal overnieuw beginnen.

  Als je een ps2 koopt moet je natuurlijk ook effe de draden aansluiten maar dat zijn er 3.(power ,TV ,controler)
  Dan ben je met de computer veel meer geld en tijd kwijt en op de pc is het even mooi als op de ps2 alleen heb je bij de ps2 en goede controler en bij de pc een toetsenbord.
  Maar jij hebt natuurlijk genoeg geld en tijd om een nieuwe pc aan te schaffen.
  Nou ik heb het geld wel maar ik ben niet zo’n koele kikker.
  Als je het echt wilt ga maar proberen om die pc aan de praat te krijgen maar ik koop lekker een ps2.

  P.S. PC+WINDOWS [^]

 68.   
  a141620's avatar

  Tombo
  je zet dit neer
  [^] de playstation [^]

  Kun je dit even uitleggen! ]-)

  De psx PSone en ps2 werken gewoon .Nooit foutmeldingen of errors dat is toch geweldig ,maar ja daar heb je een psx PSone of ps2 voor nodig.
  (pc’s hangen ZEKER iedere week een paar keer.)

  O ja Medal of Honor: Allied Assault rullez!!!!

  Tomba [^] die pc

 69.   
  a141620's avatar

  Tomba
  ik kan er echt niet tegen dat je zo over de playstation denkt.
  Aangezien je hier niet kunt schelden omdat je er dan uitgeknikkert wordt moet het maar zo.
  [^] [^]

  Je hebt niet uitgelegd waarom je zo over psx denkt.Kun je dat nu even doen.

  Viperations.
  Ik heb in een playstation blad gelezen dat je je PSone op een modem kan aansluiten.
  Maar ik kan dat ding nergens vinden.Op deze site kon ik het ook al niet vinden dus toen begon ik te twijfelen of dat ding wel ooit een keer in NL te koop zal zijn.

  P.S viperations komt er ook nog een nieuwe shooter op de PSone?

 70.   
  a141620's avatar

  Komt er ook nog een nieuwe MOH op de PSone of PS2?

  Trouwens waarom kan ik dat knallende ventje niet meer gebruiken. }-)

 71.   
  Zay's avatar

  deze? ]=-

  en the console…. ik denk dat je wel bekend hebt gemaakt dat jij een grote PS fan bent….

  net als dat ik een nintendo fan ben…

  zullen we de rest er maar niet mee vervelen in een FPS thread?

 72.   
  Danny Dam Wichers's avatar

  Dat heen-en-weer-gescheld over consoles moet eens klaar zijn hier. Speciaal voor jullie heb ik een console war topic in het nieuwe console forum aangemaakt. Ik zie jullie daar graag naartoe verhuizen met dit onderwerp.

  http://www.gamersnet.nl/phpBB

 73.   
  Viperations2's avatar

  “Viperations.
  Ik heb in een playstation blad gelezen dat je je PSone op een modem kan aansluiten.
  Maar ik kan dat ding nergens vinden.Op deze site kon ik het ook al niet vinden dus toen begon ik te twijfelen of dat ding wel ooit een keer in NL te koop zal zijn.

  P.S viperations komt er ook nog een nieuwe shooter op de PSone? ”

  Console, een nieuwe MoH verwacht ik nog wel, ook al weet ik nog niets van eventuele aankondigingen. Enne, een modem op je PSone: geloof er maar niets van. Ze gaan nu echt geen netwerk meer opzetten voor de ‘oude’ Playstation. Voor de PS2 daarintegen zijn er plannen voor augustus. 😀

 74.   
  Martijn's avatar

  Eigenlijk zou er hier weer eens een nieuw artikel moeten komen waarop je kan reageren, want over FPS gevallen ben je snel uitgepraat. ik zou zeggen: zet hier weer iets neer over consoles, daar valt veel meer over te praten. maar ja om het toch een reactie te laten zijn op FPS: MOHAA is the best!

  PS: Viperations, werk je bij playstation ofzo?

 75.   
  Viperations2's avatar

  Ik werk niet bij Playstation nee, dan zou niet echt een onafhankelijke mening kunnen geven he 🙂

  Enne.. over dat artikel, er komt er weer een aan.

 76.   
  a141620's avatar

  Weet iemand hier een winkel waar je ps2 games voor ongeveer 40 euro kan kopen.

  P.S. zay hoe lang heeft jou neefy er over gedaan om gt3 uit te spelen.(t*ring dat spel is MOOI)

 77.   
  Zay's avatar

  console, geen flauw idee 🙂 zo vaak spreek ik em niet… maar toen ik weer es bij em was… had ie em uitgespeeld…

  en voor €40??? denk dat je dan een 2de handsje moet hebben…
  of je zou een dealtje moeten vinden dat je direct uit de fabriek aangeleverd krijgt…