Duits bloedbad door Counter-Strike?

Je kon erop gaan zitten wachten: Het bloedbad dat afgelopen vrijdag plaatsvond in ERFURT in Duitsland is in verband gebracht met een ‘gewelddadig’ spel, in dit geval de populaire ANTI-TERRORISME MOD Counter-Strike. De dader zou een verwoed speler van dit spel zijn.

Een artikel op de website van CNN bevat stukken, waarin staat dat de dader een masker droeg, net als een aantal karakters uit Counter-Strike. Ook staat er, dat een Duitse politicus, Edmund Stoiber, vindt dat gewelddadige spellen verboden moeten worden. In Duitsland is censuur in games overigens al lang aan de orde, want games als Carmageddon krijgen daar pas na het verwijderen van allerlei gewelddadige en bloederige content pas toestemming voor verkoop.

Het artikel laat overigens ook weten, dat de dader problemen had met zijn ouders, die ook al problemen hadden met elkaar. Ook had hij vaak conflicten met leraren.

In Amerika werden overigens laatst nog een aantal gamesproducenten, waaronder Activision voor het maken van Doom, en filmproducenten vrijgesproken door de rechter, “omdat ze niet konden weten dat hun producten voor een bloedbad zouden zorgen”. De rechtspraak was aangespannen door de familie van één van de slachtoffers van het Columbinedrama.

 1.   
  Danny Dam Wichers's avatar

  Al dit soort artikelen verzuimen te laten begrijpen, dat iemand KNETTERGEK moet zijn, alvorens hij/zij überhaupt al willekeurig mensen gaat doodschieten. Die spelletjes kunnen iemand slechts over het randje tillen of ideëen aanbrengen.

 2.   
  Danny Dam Wichers's avatar

  Gaan ze straks ook George Lucas voor Star Wars Episode II aanklagen, zodra de eerste mens (illegaal) gekloond is?

 3.   
  hoi's avatar

  Kan je misschien niet beter afvragen hoe het komt dat een 19 jarige jongen in het bezit is van wapens? Het feit of iemand labiel genoeg is om zich te laten beinvloeden door een computerspelletje laat ik even buiten twijfel. Wordt het niet eens tijd dat we de middelen om deze bloedbaden te plegen wegnemen uit onze samenleving? Ik zie liever een 19 jarige iemand met een muis virtueel “te lijf gaan”, dan dat deze loopt te zwaaien met een pistool of geweer!

 4.   
  Wally's avatar

  Ze moeten gewoon weer eens de game wereld beschamen voor de zoveelste keer.
  Dan is het gewoon de ouders hun schuld.
  Die hebben het toegelaten dat ie überhaubt CS speelt.
  Maar het schijnt dat die ouders ook al flink ruzie met elkaar hadden.