The Division 2

Waarschijnlijk had je het al gezien tijdens de Microsoft persconferentie, The Division 2 van Ubisoft gaat op 15 maart 2019 verschijnen! Wij waren een van de gelukkigen die al voor de persconferentie aan de slag mochten met de game! Dit zijn onze bevindingen.

De missie

We komen aan in Washington DC, het is 7 maanden na de uitbraak van het dodelijke virus en patient zero. De mensheid staat op het randje van de afgrond, er heerst chaos over de gehele wereld. Facties heersen over de straten en burgers vrezen voor hun levens. The Division is het contact kwijtgeraakt met het hoofdkantoor in Washington DC en het is aan jou om uit te zoeken wat er precies gebeurd is, de facties terug te drijven en om ervoor te zorgen dat burgers veilig de stad kunnen verlaten. In een groep van vier spelers gingen we aan de slag om grond terug te winnen voor de burgers van Washington DC.

Voor de volledige ervaring, kreeg iedere speler een eigen karakter met een maximum level. Wanneer een speler het maximale level heeft, kan deze kiezen uit drie verschillende klassen, de Demolitionist, Survivalist en Sharpshooter. Elke klasse heeft zijn eigen unieke wapen en skills, waardoor de endgame een heel stuk gevarieerder wordt! Ik mocht aan de slag gaan met de Survivalist, de persoon die als speciaal wapen een kruisboog met explosieven heeft.

De missie bestaat uit het veiligstellen van een vliegtuigwrak, een locatie die heftig bewaakt wordt door verschillende facties. Onderweg naar het vliegtuigwrak merken we dat de tijd stil heeft gestaan vanaf kerstmis, nu 7 maanden verder hangt nog steeds overal de kerstversiering. Al heeft de knisperende sneeuw plaatsgemaakt voor een brandende zon.

Nieuwe impact

De game heeft een visuele update gekregen, alles ziet er weer net wat gelikter uit. Zo zien we verschillende monumenten blurry op de achtergrond opdoemen, terwijl we ons een weg banen door verschillende vijanden om bij het wrak te komen. De wapens en hun impact zijn een stuk realistischer. Zodra mijn armor of die van een vijand weg is merk je dat de impact van elke kogel echt telt. Ook de kogels die afgeschoten worden zien er een stuk realistischer uit.

Een van de grootste commentaren van The Division 1 was dat vijanden net kogelsponzen waren, je kan magazijn op magazijn leegschieten, maar ze bleven gewoon overeind staan. Dit probleem hebben ze opgelost door de vijanden verschillende soorten armor te geven die je boven hun health ziet staan. Wanneer je deze eraf schiet zie je ook stukken bepantsering wegvliegen.

De klassen

Net als de verschillende klassen, de Demolitionist met zijn granaatwerper, de Survivalist met een kruisboog en Sharpshooter met een (verrassing) sniper, zijn er ook vijanden met verschillende wapens. Zo waren we hard bezig om het vliegtuigwrak veilig te stellen tot opeens de grote jongens van de factie even langskwamen. Deze maakten gebruik van een soort purschuimgeweer. Ze spoten een vloeistof over je heen die in aanraking met jou hard wordt en je cc-locked. Zo kan het dus voorkomen dat je de vijand wilt flanken maar halverwege je sprint naar cover opeens vast wordt gezet midden op een open stuk. Je kan eruit ontsnappen door erop te schieten of door een aantal seconden te wachten. Nu vroeg ik me natuurlijk meteen af of wij ook zo’n soort wapen konden krijgen en hoeveel van dit soort speciale wapens er in de game zitten. Een ontwikkelaar bevestigde dat dit soort purschuimwapens niet beschikbaar zijn voor spelers, wel zouden er meer speciale wapens gebruikt gaan worden door vijanden om jou en je team het leven zuur te maken.

Voorlopige conclusie

Samen met mijn team en de hulp van wat toegesnelde burgers wisten we uiteindelijk het gebied veilig te stellen en terug te geven aan de bevolking. The Division 2 laat zien dat de makers geluisterd hebben naar hun publiek. Het speelde heerlijk weg en de game heeft een nieuwe laag van realisme gekregen door de impact van kogels. Wij kijken dan ook zeer uit naar de release 15 maart 2019.

Wat we niet hebben kunnen ervaren zijn de endgame en de nieuwe raids. Hoe de endgame eruit gaat zien is dus nog niet duidelijk, wel weten we al dat er dit jaar nog 3 gratis DLC’s worden uitgebracht voor The Division 2 om de game interessant te houden voor de hardcore spelers. We konden helaas ook nog niets zien van de raids met acht personen. Zodra we daar meer over weten lees je het natuurlijk hier op Gamersnet.

 1.   
  Dedsec's avatar

  Ik ga voor de collectors edition naast die van Assassins creed en Red dead redemption natuurlijk.

  Ik heb al een mooi Division shirt met vest, dus hoop dat ik dat niet weer opnieuw hoeft te kopen haha, ik had er zelfs nog een mooie pop met mok en wat badges bij gekocht, met dat dike oranje boek, want dat maakte me collectors edition net wat mooier 8)

 2.   
  Rolf31's avatar

  3 DLC’s voordat The Division 2 uitkomt? In de laatste alinea… -2?

 3.   
  Dedsec's avatar

  Nee niet gelijk, maar dat moet wel bekend worden voor dat er editions worden uitgebracht, en je wil ook niet een jaar wachten op de eerste echte DLC dus ze moeten wel.

 4.   
  MikeGevers's avatar

  ”Rolf31″ schreef, "3 DLC’s voordat The Division 2 uitkomt? In de laatste alinea… -2?"

  Als het gratis DLC betreft, vind ik dat persoonlijk wel prima. De game verschijnt op een ietwat korte termijn, dus de daadwerkelijke ontwerpers zijn nu (waarschijnlijk) redelijk werkloos; de programmeurs en dergelijke nemen nu de verantwoordelijkheid op zich voor de game die maart 2019 verschijnt. De designers gaan ondertussen verder met DLC die na die datum verschijnt. Niet heel gek, als je het mij vraagt, want anders zitten die mensen een beetje uit hun neus te vreten.

 5.   
  Heccer's avatar

  (null)

 6.   
  Rolf31's avatar

  MikeGevers schreef, "

  ”Rolf31″ schreef, "3 DLC’s voordat The Division 2 uitkomt? In de laatste alinea… -2?"

  Als het gratis DLC betreft, vind ik dat persoonlijk wel prima. De game verschijnt op een ietwat korte termijn, dus de daadwerkelijke ontwerpers zijn nu (waarschijnlijk) redelijk werkloos; de programmeurs en dergelijke nemen nu de verantwoordelijkheid op zich voor de game die maart 2019 verschijnt. De designers gaan ondertussen verder met DLC die na die datum verschijnt. Niet heel gek, als je het mij vraagt, want anders zitten die mensen een beetje uit hun neus te vreten. "

  Er staat; “… dat er dit jaar nog 3 gratis DLC’s worden uitgebracht voor The Division 2…”
  Euh als de hoofd game er nog niet is dan komen er toch geen DLC voor uit dit jaar? De release staat voor maart 2019 toch? Ik lees waarschijnlijk iets verkeerd, maar toch…

 7.   
  tranceguy's avatar

  Lijkt me dat ze bedoelen dat er in 2019 verdeeld over dat jaar nog 3 DLC paketten worden gereleased NADAT de base game zelf is uitgekomen.

  Maar hoe dan ook, heb er wel zin in.

 8.   
  ScorpionNL's avatar

  Met heel veel plezier deel 1 gespeeld. Ben echt benieuwd naar dit deel.