Ace Combat 7: Skies Unknown hands-on

Het is de laatste jaren iets rustiger omtrent Ace Combat, toch blijft het een gevestigde flight simulation action-serie en met de komst van Ace Combat 7: Skies Unknown wordt alles groter. Eindelijk een game uit de franchise op de huidige generatie consoles en daar lijkt de ontwikkelaar blij mee te zijn. Op Gamescom kregen we namelijk een presentatie te zien en een missie te spelen die volledig draaide om het tonen van de diverse weerselementen.

Danger Zone

Ace Combat 7: Skies Unknown is inmiddels de achttiende game binnen de serie en moet de games naar een hoger niveau gaan tillen. Het echte arcade gevoel is er al even af en de hardcore spelers zullen gaan smullen. Heel veel van de gameplay hebben we niet kunnen proeven, maar het is duidelijk dat je je weer heerlijk straaljagerpiloot kunt voelen. Met cameraopties als third-person view, `bumper` view en cockpit view kies je jouw stijl van vliegen en de rest gaat vanzelf. Met een flink geweer voorop en de nodige raketten ga je de lucht in om vijandige straaljagers neer te halen in spannende dogfights en ditmaal zit er een extra tactiek aan vast: het weer.

Ice Ice Thunderstruck

Jouw doel is simpel: het neerhalen van meerdere doelwitten die net zo snel en wendbaar zijn als jij. Het weer speelt in Ace Combat 7 echter wel een grote rol. De ontwikkelaar toonde trots de elementen die een belangrijk deel van de game gaan vormen. Zo heb je regen, onweer, wolken, ijsvorming en mist. Je kunt deze weersomstandigheden in je voordeel gebruiken, maar ze kunnen ook in je nadeel werken. Word je bijvoorbeeld achterna gezeten en is er een raket op je gelockt, dan duik je de onweerswolken in om van de radar te verdwijnen – een tactiek in je voordeel.

IJsvorming kan echter weer een groot nadeel vormen, want als er veel ijs op de kap van je cockpit begint te vormen, belemmert dat ten eerste je zicht. Vergeet je waar je vliegt of op welke hoogte, stort je zo tegen een berg of de vlakte. Ten tweede kan het slecht zijn voor je machine als het ijs te lang aanhoudt. Je kan de volledige controle van je vliegmachine verliezen waarna je alsnog neerstort. Ook turbulentie in de wolken is mogelijk en afhankelijk van hoe heftig het weer is, wisselt de mate van turbulentie. Lichtelijk schudden van je straaljager is niet erg, maar hevige turbulentie is ook hier weer gevaarlijk.

Verder is regen vooral slecht voor je zicht, maar het laatste element, mist, is wederom geen fijne om mee te maken. Bepaalde dogfights worden laag bij de grond en tussen bergen gehouden en als je last hebt van laaghangende mist, kan het zomaar fataal zijn. Je zult goed naar de communicatie via de radio moeten luisteren, de omgeving in de gaten moeten houden en je blijven oriënteren waar je zit. Met dichte mist verschijnt er opeens een rots of boom en is de oppervlakte keihard. Het gebruikmaken van de omgeving is dus zeer van belang en jij bepaalt of het in je voor- of nadeel werkt.

Voorlopige conclusie

Ace Combat 7: Skies Unknown zet door de weerselementen een nieuwe stap voor de serie. Het verbreedt de diversiteit van de gameplay en maakt de game een stuk dieper, moeilijker en intenser. Dogfights krijgen een geheel ander perspectief en dat is tof. Je zult echt meer op de omgeving moeten letten, wolken en mist in je voordeel moeten gebruiken en wegwezen als je ijsvorming krijgt. Deze mate van vernieuwing is fijn om te zien en het geeft een authentieker gevoel aan het vechten in straaljagers.

  1.   
    mmx's avatar

    Deze games heb ik nooit echt leuk gevonden 😳

  2.   
    DeAdSeYe's avatar

    Niks kan op tegen DCS:World