The Legend of Zelda: Twilight Princess HD Fast Forward 2016

Nintendo deed tijdens de laatste echte Nintendo Direct-presentatie van afgelopen jaar een zeer verrassende aankondiging! Na eerdere titels in de franchise krijgt nu ook The Legend of Zelda: Twilight Princess een heuse remake. Maar is het niet te vroeg om nu ook al Wii-games van een remake te voorzien, of is dit waar de fans naar snakken? Wij bespreken het in deze Fast Forward.

Tien jaar geleden verscheen The Legend of Zelda: Twilight Princess op een vrij bijzondere manier. Zo verscheen de game op zowel de Nintendo GameCube als de Wii en verscheen de titel op die laatste console zelfs als één van de launchtitels! Daarbij was het de eerste Zelda-game die we met een Wii remote konden spelen, wat de spelbeleving net allemaal wat anders maakte. Toch werd de titel met zeer gemixte gevoelens ontvangen. Zo voelde de game voor velen te veel als een remake van Ocarina of Time. Daarnaast vonden veel gamers de nieuwe mogelijkheid om in een wolf te veranderen meer een gimmick dan een echte toevoeging.

Bij dat kamp hoor ik niet. Hoewel Twilight Princess wellicht niet zo episch is als Ocarina of Time of The Wind Waker, blijft het toch zeker een game die mij meerdere malen flink kippenvel heeft bezorgd. Of het nou één van de heldhaftige reddingsacties was of ik die keren dat ik als een ware legende over de velden van Hyrule mocht rijden op mijn trouw ros Epona, begeleid door de heerlijke muziek uit de game natuurlijk. Twilight Princess is, als het aan mij ligt, dan ook zeker een game die het spelen meer dan waard is. Al is een complete remake van de meest realistisch ogende Zelda-game tot nu toe misschien net iets te vroeg.

Remake-moe

Begrijp me niet verkeerd, Twilight Princess is een game die ik zeker nog eens wil spelen en al helemaal als een stevig opgepoetste versie. Echter, het had van mij een stuk later gemogen. Zo is Nintendo inmiddels, net als veel andere ontwikkelaars en uitgevers, groot fan geworden van de remaketrend. Sterker nog, je kunt het bedrijf verslaafd noemen met het grote aantal remakes dat ons de afgelopen jaren om de oren is gevlogen. Tegelijkertijd is dat ook weer niet zo niet zo gek gezien de verkoopcijfers van de vorige Zelda-remake die op de Wii U verscheen: The Legend of Zelda: The Wind Waker HD vloog maar liefst 1,5 miljoen keer de toonbank over.

Daarbij ging het wel om een titel die exclusief op de GameCube te spelen was. Bij Twilight Princess ligt het anders. Sterker nog, met de backwards compatibility van de Wii U kun je gewoon de Wii-disc in je console schuiven en nog steeds van de game genieten. Daarbij lijkt de remake niet bijzonder veel nieuws te bieden. Zo ziet het er grafisch niet heel veel beter uit dan het origineel en rechtvaardigt ook de toevoeging van een Wolf Link en Midna-amiibo nog niet meteen een aanschaf. Het is de vraag of Nintendo nog meer toevoegingen aan gaat kondigen die bijvoorbeeld gebruik maken van de GamePad.

Voorlopige conclusie

The Legend of Zelda: Twilight Princess zit eigenlijk nog té vers in het geheugen om ons te doen snakken naar een remake. Daarnaast verklapt de trailer dat er op grafisch gebied geen gigantische stappen zijn gezet en lijkt de remake voor de rest weinig nieuws te bieden. Toch geldt voor deze game hetzelfde als bij de vorige Zelda-remakes: heb je de game nog nooit gespeeld? Dan blijft dit een geweldige titel die je zeker eens in je leven opgepakt moet hebben. Toch blijft onze GamersNET-thermometer nog aardig lauw van deze zoveelste remake.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over The Legend of Zelda: Twilight Princess te weten te komen, bekijk de screenshots en check de video’s.

  1.   
    WildRetro's avatar

    Als ze hiermee de Wii U uit t slop willen trekken zijn ze flink te laat

  2.   
    iRickNL's avatar

    lijkt me cool! heb hem gespeeld op de wii. super leuk spel! 🙂