Inside Fast Forward 2015

In juli 2010 kwam de Deense indie-ontwikkelaar Playdead met de visueel prachtig vormgegeven game Limbo, exclusief voor het Xbox Live Arcade-platform. De platformer scoorde hoge ogen bij zowel recensenten als gamers, wat resulteerde in ports naar de PlayStation 3, alle computerbesturingssystemen, de next-gen consoles en ook iOS, PS Vita, SteamOS en OnLive.

De unieke stijl van Limbo wordt voortgezet in het nieuwste project van Playdead: Inside. Ook in deze nieuwe platformer wordt de nadruk vooral gelegd op het visuele aspect en de beleving van de gamer. Toch gaat het net iets verder dan waar Limbo stopte. Zo wordt er nu meer gewerkt met kleur en ook wordt er gebruikgemaakt van een derde dimensie. Uiteraard blijft de game net zoals Limbo nog wel voornamelijk een 2D side scrolling platformer en is het thema nog altijd voornamelijk donker.

Wat we zagen in de trailer

In de trailer van Inside zien we een jongetje dat zich een weg probeert te banen door een grauwe, sombere wereld. Op de achtergrond lijken arbeiders door een grootse fabriek te lopen, maar gezien hun houding hebben ze meer weg van hersendode zombies. Vervolgens ontwijkt het jongetje allerlei voorwerpen en dieren die hem aanvallen, zoals ook al het geval was bij Limbo. Nieuw is dat het jochie ditmaal ook zijn best doet om het licht te ontwijken. Waar je in Limbo zo’n beetje het enige menselijk wezen was, is dat in Inside heel anders.

Gezien de trailer, en ook de naam, lijkt het erop alsof het jongetje en een hoop andere, emotieloos geworden mannen ergens worden opgesloten. Echter, hij laat het er niet bij zitten en doet een dappere poging om een uitweg te vinden in de sombere, industriële omgeving. Naast het ontwijken van wilde dieren en het gezag, beweeg je je ditmaal ook voort door het water.

Voorlopige conclusie

De game is nu al vierenhalf jaar in ontwikkeling bij Playdead, een kleine studio met rond de 25 werknemers. Dit creatieve team heeft al geweldig werk afgeleverd met Limbo en we hebben er alle vertrouwen in dat ook Inside een pareltje gaat worden. In de eerste instantie komt de game alleen uit voor de Xbox One, maar de kans is zeer aanwezig dat hij later ook naar de PlayStation 4, Windows en Mac zal komen.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Inside te weten te komen, bekijk de screenshots, check de video’s en lees al het nieuws.

  1.   
    teikedepeike's avatar

    jammer dat ie nog niet voor ps4 of pc komt