Playdead teaset eerste nieuwe project na het succes van Inside

Indie-ontwikkelaar Playdead, vooral bekend van Limbo en vorig jaar nog Inside, is alweer druk in de weer met een volgende project. Sinds het warme onthaal voor Inside, werken studio-oprichter Arnt Jensen en zijn team aan een nog onbenoemde game, waarvan vandaag een teaser het daglicht bereikte.


Op Playdeads Twitter werden gamers bedankt voor de lovende woorden over Inside, en meteen getrakteerd op een kleine inkijk van het nieuwe project. Wat het precies voorstelt, is als altijd weer heerlijk onduidelijk, maar het schreeuwt de kenmerkende art style die Playdead zich eigen heeft gemaakt.

Playdead zou Playdead niet zijn als ze de trouwe fans nog even in het duister lieten tasten, maar één ding is wel duidelijk: de Denen zijn weer druk bezig met een nieuw project. Mogelijk nog duisterder en verwarrender dan Limbo en Inside ooit waren. Wij zijn in ieder geval benieuwd.

Meer weten over de Deense indie-ontwikkelaar? Lees onze lovende artikelen over de werken van Playdead. Bijvoorbeeld onze lovende Limbo review, of ontdek hoe de Denen een van dé indies van 2016 maakten, in onze Inside review.

  1.   
    SpikeP21's avatar

    Laat maar komen hoor, Limbo en Inside waren geweldig!

  2.   
    Tom's avatar

    Inside had misschien wel de sterkste art style van 2016. Erg sprekend, en sowieso subliem animatiewerk. Ben erg benieuwd naar joe Playdead daarop voort wil borduren.