Geheime codes in Inside na twee jaar nog steeds niet opgelost

De Denen van Playdead zijn niet vies van wat speurtocht onder spelers, en Inside is daar een schrijnend voorbeeld van. Met een release bijna tweeënhalf jaar terug, wisten gamers gezamenlijk tientallen easter eggs en obscure hints te vinden, maar nog altijd lijken niet alle geheime gevonden. Of opgelost, zelfs.

Middels Steam-discussies, Imgur-albums en nauwkeurige opgestelde Google Docs-bestanden speuren spelers gezamenlijk geheimpjes en verzamelen ze oplossingen voor hetgeen Playdead achterliet in Inside.

In het verleden werd al een Game Boy aangetroffen tussen het puin, naast talloze voorspellingen van latere (en spoilergevoelige) gebeurtenissen in de game. En zelfs met al dat werk, blijken sommige van Inside’s geheimen nog onoplosbaar.

Vooral een mysterieuze printer in de game, die op elke andere versie van het spel weer iets anders uitdraait, geeft slierten aan codes te over. Spelers ontdekten twee jaar terug al dat de code te ontcijferen is, mede door deze in te voeren in hetmailformulier op de Playdead website. Aldaar genereert deze obscure pixel-art in PDF-vormen, waarvan de verdere intentie bijtijds onduidelijk is.

Delen van de codes werden gedeeld, geanalyseerd en gezamenlijk opgelost, maar het team aan hobby-detectives is er nog lang niet.

De Deense ontwikkelstudio houdt zich verder compleet afstandelijk van de zo genaamde ARG (alternate reality game), maar geeft via bepaalde kanalen wel door aan de speurneuzen hoe ver ze ongeveer zijn gekomen. En nee, ze blijken nog steeds niet alles ontcijferd te hebben.

Opvallend voor nu blijkt de opgeloste string van de Xbox One-versie van Inside, die zou uiteindelijk vertaald zijn naar de tekst “NEWPLANETDISCOVERED”. Maak ervan wat je wilt, maar de teaser van Playdeads nieuwe project lijkt wel bijzonder veel op een buitenaards verschijnsel. Just sayin’…

Gamersnet houdt de ARG de komende tijd voor je in de gaten. Mocht je mee willen helpen aan de speurtocht naar meer hints en geheimen in Inside, dan bevat het Inside Printer Secret-document alle informatie die je nodig zult hebben.

  1.   
    tranceguy's avatar

    Oh wel cool! Maar gaat nog wel ontrafeld/ontcijferd worden…..