Batman: Arkham Knight Fast-Forward 2015

Al sinds ik een klein jongetje was, droomde ik van een game waarin ik als de Dark Knight zelf met de Batmobile door de straten van Gotham mocht scheuren. Straks wordt die droom eindelijk werkelijkheid met Batman: Arkham Knight. Echter, alsof mijn geduld nog niet lang genoeg op de proef gesteld werd, besloot Rocksteady eerder dit jaar om de game uit te stellen naar 2015! Vervelend, maar voor ons natuurlijk wel het perfecte excuus om er een Fast Forward over te schrijven.

Hoewel Arkham Knight een direct vervolg is op Arkham City, zit er een gat van twee jaar tussen beide games. Onlangs bleek dat dit gat gevuld zal worden door een prequel comic-reeks, waarvan het eerste deel zal verschijnen in maart. In deze comic-reeks zien we hoe Bruce Wayne denkt dat Gotham de Dark Knight niet meer nodig heeft, totdat slechteriken overal de kop opsteken. The Dark Knight Rises, anyone?

Batmobile

Zoals we van de Arkham-games gewend zijn, zit Gotham aan het begin van Arkham Knight weer flink in de penarie. Het is de avond van Halloween en de complete stad moet ontruimd worden omdat Scarecrow overal gifgasbommen heeft geplaatst, die hij dreigt te laten ontploffen. Gotham City wordt dus enkel nog bevolkt door criminelen en zij vormen samen een te grote tegenstand voor het bescheiden politiekorps van Gotham. Daarom besluit Wayne op te staan als Batman, maar kan hij de gebundelde kracht van slechteriken als Penguin, Two-Face en Harley Quinn wel aan?

In zijn eentje zou Batman sowieso geen schijn van kans maken en daarom schakelt hij de hulp van een goede vriend in: de Batmobile. Deze zwaar bepantserde en bewapende auto speelt een grote rol in de game en volgens de makers kunnen we hem zelfs zien als een tweede personage. Niet alleen is de Batmobile ontzettend handig om snel de andere kant van Gotham te bereiken, de auto komt ook goed van pas tijdens gevechten – zowel in stealth-situaties, waarbij je jouw vijanden kunt verrassen door de Batmobile zachtjes naar hen toe te rijden, als in guns blazing-schietfestijnen, waarbij de ingebouwde mitrailleurs en raketwerpers goed van pas komen.

Groot, groter, grootst!

Al deze Batmobile-actie speelt zich af in een desolaat Gotham City, dat dit keer groter dan ooit is. Volgens Rocksteady is Gotham maar liefst vijf keer groter dan Arkham City en laatstgenoemde stad was al niet bepaald klein te noemen. Om overzicht te bewaren, is Gotham dan ook opgedeeld in drie eilanden, die op hun beurt bestaan uit verschillende districten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het zwaar industriële havendistrict of het door neon verlichte Chinatown. In het midden van de stad pronkt natuurlijk nog steeds de Wayne Tower, maar als Batman zul je dit keer meer tijd spenderen in de Gotham Clock Tower, waaronder zich een geïmproviseerde Batcave bevindt.

Het enige nadeel dat wij vooralsnog kunnen ontdekken, is dat ons geduld nog zo lang op de proef wordt gesteld! Batman: Arkham Knight staat momenteel gepland voor een release op 2 juni (waarbij twee ontzettend vette Collector’s Editions verschijnen!) en een half jaar wachten is lang. Aan de andere kant: door het uitstel krijgen we een nog betere game voorgeschoteld, die niet alleen minder bugs bevat, maar ook nog eens nog mooier is dan wat we op de eerder verschenen gameplay-video’s al zagen. Volgens de mensen van Rocksteady staat het uitstel hen namelijk toe om nog meer detail in Gotham City te verwerken en dat kunnen wij natuurlijk enkel toejuichen.

Voorlopige conclusie

Officieel moet ik hier een stukje typen waarin ik mijn keuze voor de thermometer-score (in dit geval HOT) rechtvaardig, maar dat lijkt me eigenlijk overbodig. Arkham City is zo’n zeldzame game à la GTA 5 waarvan je vóór de release al zeker weet dat het een topper gaat worden. Immers: hoe kan een spel met een bestuurbare Batmobile, een vrij te verkennen Gotham City en een gigantisch scala aan bekende Batman-vijanden, nou een teleurstelling worden?

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Batman: Arkham Knight te weten te komen, bekijk de screenshots, check de video’s en lees al het nieuws.

  1.   
    Goldcobra's avatar

    Heb bij de Steam sale Arkham Asylum, City en Origins gekocht (had alleen City op m’n PS3), dus die kan ik mooi even spelen als voorbereiding. Kan niet wachten op Arkham Knight!

  2.   
    Sa.'s avatar

    Kan niet wachten! Ontzettend vette game series! 🙂

  3.   
    Nuffsaid's avatar

    Vroeger op de SEGA 16 bit had ik al een Batman game waarmee je in de batmobile kon rijden. Niet te vergelijken natuurlijk met wat in deze game mogelijk zal zijn.

  4.   
    stinkiwinkie's avatar

    Had eerder Batman Arkham city gespeeld. Heb nu bij holiday sale op steam asylum en origins gekocht. Eest origins spelen, daarna asylum en misschien voor een 2de keer Arkham city ( op chronologische volgorde). Hierna zeker Arkam Knight, een beetje met de batmobile rijden 😀

  5.   
    Bram_M99's avatar

    Mijn eerste Batman game niet eens zo heel lang geleden gespeeld, gratis bij PsPlus. Verwachtte er niet heel veel van en grafisch ook niet heel mooi maar een heerlijke gameplay! Had het lang niet verwacht, die game heeft me overgehaald voor meer en ook deze komt bij mijn collectie hoor!