Da Vinci’s Demons: Seizoen 2 Blu-ray

Batman: The Dark Knight-schrijver David S. Goyer keert terug met het tweede seizoen van de Starz hit serie Da Vinci’s Demons. Tom Riley is ook weer terug als het legendarische genie Leonardo Da Vinci, maar weet dit tweede seizoen net zo’n indruk te maken als dat het eerste seizoen deed?

Het tweede seizoen begint meteen waar het vorige seizoen eindigde. Leonardo en Lorenzo moeten zien te ontkomen aan de Pazzi’s die langzamerhand Florence aan het overnemen zijn in de naam van de paus. Leonardo gaat ondertussen ook vrolijk verder met de zoektocht naar het zogenaamde Book of Leaves. Deze zoektocht brengt hem naar een ver, tot heden onontdekt land. Tegelijkertijd is het neefje van paus Sixtus, graaf Riario ook bezig met de zoektocht naar The Book of Leaves. Het is een race tegen de klok voor Leonardo Da Vinci.

Een van de sterkste punten, dat zowel in het eerste als in het tweede seizoen voorkomt, is de balans tussen fictie en de op feiten gebaseerde gebeurtenissen. Niet alleen zitten er veel historisch correcte personages in de serie, zoals paus Sixtus, Lorenzo De’ Medici en Niccolò Machiavelli. Ook hebben veel gebeurtenissen in de serie daadwerkelijk plaatsgevonden. Waarschijnlijk niet precies zoals in de serie wordt uitgebeeld, maar het zit wel in de buurt. De eerste aflevering begint bijvoorbeeld met de paaszondag waar de Pazzi familie de medici familie probeerde te vermoorden. Dit alles heeft in het echte leven ook plaatsgevonden, de schrijvers hebben hun huiswerk dus goed gedaan.

Het zal waarschijnlijk heel moeilijk geweest zijn om Leonardo Da Vinci te casten. Tom Riley is een goede keus geweest voor dit historisch figuur. Hij weet veel indruk te wekken als Leonardo en gebruikt alles wat we weten over het genie, want er was weinig over Da Vinci bekend, in zijn spel. Ook de rest van de cast speelt zeker niet slecht, maar niemand weet te tippen aan Tom Riley. Het is zeer vermakelijk om Tom als Leonardo aan het werk te zien gaan. Wanneer hij met een idee komt wordt dit in zijn hoofd omgewerkt tot een soort bouwtekening. Dit zou je kunnen vergelijken met een lampje dat gaat branden in zijn hoofd.

Leonardo Da Vinci gebruikt veel van zijn uitvindingen om zijn doel te bereiken, in dit geval het vinden van The Book of Leaves. Dit is de meest interessante en leuke verhaallijn van het tweede seizoen van deze serie. Wanneer verder in de serie Leonardo en zijn vrienden Nico en Zoroaster in een onbekende wereld terechtkomen, begint het allemaal steeds meer te lijken op een Indiana Jones-avontuur. Een andere verhaallijn die veel interesse weet te behouden, is die van Lorenzo De’ Medici, die zijn beliefde stad Florence probeert te beschermen. Helaas zijn niet alle verhaallijnen, die verdeelt zijn over de tien afleveringen, even interessant. Het verhaal van Vanessa en Clarice Orsini voegt maar weinig toe aan de rest van het plot en ook het verhaallijn van Lucrezia Donati weet weinig te interesseren.

Over de Blu-ray
Beeld: 1080p High Definition Breedbeeld | Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Aantal discs: 3 x Blu-ray | EAN: 8713045242701 | Ook verkrijgbaar op: DVD | Retail release: 5 november 2014

Helaas zijn er geen extra’s op de Blu-ray aanwezig. Dit is een groot gemis voor de fans van de serie, want die willen natuurlijk graag Behind the Scenes beelden zien. Ook had het menu van de Blu-ray wat beter gekund. Na een reclame van E-ONE en BBC kom je terecht op een niet bewegend menu met de afleveringen en de optie om ondertitels aan of uit te zetten. Verder is het kwaliteit van de Blu-ray prima in orde.

Het tweede seizoen van Da Vinci’s Demons is helaas, ondanks het spannende verhaal in de onbekende wereld, niet zo sterk als het eerste seizoen. In het eerste seizoen liepen er minder verhaallijnen door elkaar heen en was alles wat overzichtelijker. Ditmaal krijgen we twee verhaallijnen die, zoals al eerder genoemd, niet veel weten te interesseren. Het seizoen had makkelijk twee afleveringen korter gekund. Toch is Da Vinci’s Demons een serie die spannend blijft met een erg goede Leonardo Da Vinci (ook wel de Indiana Jones van de Renaissance) en, die zonder iets te verklappen, wederom eindigt met een enorme cliffhanger.

Vanwege de goede cast en de spannende verhaallijn van Leonardo krijgt het tweede seizoen van Da Vinci’s Demons 3,5 sterren.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Tom Riley als Da Vinci
  • Balans tussen feiten en fictie

Wat is NOT

  • Niet alle verhaallijnen even interessant

7

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren