Planes: Fire & Rescue

Slechts negen maanden na Cars-spin-off Planes is het alweer tijd voor een volgend avontuur van onze gevleugelde vriend Dusty Crophopper. In Planes: Fire & Rescue wordt Dusty omgetoverd tot blusvliegtuig om samen met een aantal nieuwe personages het historische Piston Peak National Park tegen felle bosbranden te beschermen. Zijn verleden als stuntvliegtuig speelt de gedreven held hem echter parten. Zal hij in staat zijn het park te redden? Je leest het hier in onze recensie van Planes: Fire & Rescue.

In het eerste deel was het voor Dusty een enorme uitdaging om zijn hoogtevrees te overwinnen, om vervolgens uit te groeien van een van de beste stuntvliegtuigen ter wereld. Hoewel de setting totaal anders is lijkt de opzet toch enigszins hetzelfde te zijn. In dit vervolg blijkt er namelijk iets niet helemaal in orde te zijn met de versnellingsbak van van Dusty en zal hij het voorlopig rustig aan moeten doen. De onderdelen welke hem er weer bovenop kunnen brengen worden niet meer gemaakt en hij lijkt nooit meer als een raket door de lucht te kunnen schieten.

Deze zelfde opzet komt de film dan ook niet ten goede, want ook in dit tweede deel worden we weer overspoeld met een aantal nieuwe personages, welke op dezelfde geforceerde manier worden geïntroduceerd als in het eerste deel. Bovendien zijn een flink aantal van onze vriendjes uit het eerste deel naar de zijlijn verhuisd of zelfs helemaal niet meer te zien, dit kan voor onze jongere kijkertjes nogal verwarrend zijn. Het lijkt er dan ook zeer op dat deze sequel iets te snel in elkaar is gezet en niet goed is uitgedacht.

Op enkele hoogtepuntjes na komt de film niet boven het niveau matig uit en lijken de emotioneel of grappig bedoelde scenes het verhaal aan elkaar te plakken. Bovendien worden de scenes overspoeld met dialoog wat tevens geen positieve uitwerking heeft op de doelgroep. Toch zal de gemiddelde bezoeker zich wel weten te vermaken met de film en gezien de schoolvakantie zal Planes: Fire & Rescue ook nog genoeg geld in het laatje brengen, iets waar deze film duidelijk voor gemaakt is. Laten we hopen dat het nog minsten anderhalf jaar duurt voordat we de afsluiter van de geplande trilogie mogen verwachten en dat deze iets meer vernieuwing brengt in de serie.

Planes: Fire & Rescue is een film waarbij een duidelijk tekort is aan creativiteit. Disney en Pixar lijken vooral te willen cashen met deze sequel met zo min mogelijk inspanningen. Wat ons betreft kwam Planes: Fire & Rescue veel te snel en had de franchise veel meer potentie. Veel elementen tonen gelijkenis met de voorganger en komen ongeïnspireerd over. Toch heeft de film ook sterke kanten waaronder het visuele gedeelte en de soundtrack. Maar helaas, de film stelde ons aardig teleur en komen dan ook uit op een score van slechts twee sterren.

Rodney: “Planes 2 komt te snel en is bijna hetzelfde”

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Visueel sterk
  • Lekkere soundtrack

Wat is NOT

  • Vervolg komt veel te snel
  • Creativiteit ontbreekt
  • Soms teveel dialoog
  • Matig verhaal

4

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren