Top 5: Vita-games voor op vakantie

De zomer staat voor de deur en dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: heel veel buiten zonnen tijd om te gamen! Met titels als The Last of Us: Remastered, Metro Redux en Risen 3 hoeven pc- en console-bezitters zich in ieder geval niet te vervelen, maar je pc of PlayStation/Xbox past helaas niet in je koffer. Gelukkig is er nog de Vita! Welke games moet jij deze zomer meenemen naar het strand of het verre buitenland? Je leest het in deze Top 5.

Deze Top 5 bevat enkel Vita-games die de afgelopen vier maanden verschenen zijn!

5. Luftrausers
Ons cijfer: 8,0 (lees de review)
In het kort: Een 2D shoot ‘em up-game van het Nederlandse Vlambeer. Als piloot neem je deel aan de gevaarlijkste dogfights die niet alleen spectaculair, maar vooral uitdagend zijn. De simpele graphics staan in schril contrast met de diepgaande gameplay.
Waar: In de PlayStation Store voor 8,99 euro.
Kopen als: Je niet vies bent van een beetje uitdaging en terugverlangt naar het retro-tijdperk.


Onze mening: “Zoals we eigenlijk wel gewend zijn van Vlambeer is Luftrausers een retro-ogend en vooral pittig spel, dat desalniettemin vooral zeer vermakelijk is. Jammer is wel dat de game qua content wat magertjes aanvoelt; de unlocks voor jouw rauser zijn binnen de kortste keren vrijgespeeld en het gebrek aan variatie breekt de game op den duur toch op. Voordat je je hieraan gaat ergeren, zal je echter al de nodige uurtjes in Luftrausers gestopt hebben en de game is zijn vraagprijs van 8,99 dan ook ruimschoots waard.”
Hot: Nog één keertje?Not: Gebrek aan variatie

Check ook het nieuws, de screenshots en de trailers van deze game.

4. Child of Light
Ons cijfer: 9,1 voor PlayStation 4-versie (lees de review en bekijk de videoreview)
In het kort: Het verhaal van een meisje genaamd Aurora, dat in een mythische wereld genaamde Lemuria de gestolen hemellichamen terug moet vinden. Dit handgetekende spel is volledig geschreven op rijm en biedt zowel uitdagende platforming-gameplay als leuke puzzels. Child of Light is sinds zijn release veelvuldig geprezen en won meerdere prijzen.
Waar: In de PlayStation Store voor 14,99 euro (normale editie) of 24,99 euro (Complete Edition), of in de winkels voor 24,99 euro (Complete Edition).
Kopen als: Je een artistiek figuur bent met een voorliefde voor kunst en poëzie. Of als je gewoon één van de beste platformers van de laatste jaren wilt spelen…


Onze mening: “Ik ben blij verrast dat een AAA-ontwikkelaar in een tijd van het uitmelken van beproefde concepten in de magie van sprookjes is blijven geloven. Child of Light staat genoteerd als mijn persoonlijke verrassing van het jaar; een verhaal over volwassenwording, waarin ik weer even ongegeneerd kind kan zijn. Ubisoft, graag meer van dit soort uitstapjes, s’il vous plaît!”
Hot: Betoverend mooie handgeschilderde settingNot: Gevoelsmatig te snel voorbij

Check ook het nieuws, de screenshots en de trailers van deze game.

3. Fez
Ons cijfer: 8,5 (lees de review)
In het kort: Een tweedimensionale platformgame die zich afspeelt in een driedimensionale wereld. Door de omgeving te roteren dien je puzzels op te lossen die in het begin redelijk eenvoudig zijn, maar langzamerhand steeds moeilijker worden. De kleurrijke, pixelige graphics en de aanstekelijke muziek werken bovendien sfeerverhogend.
Waar: In de PlayStation Store voor 9,99 euro.
Kopen als: Je één van de beste indiegames ooit wilt spelen.


Onze mening: “Het puzzelprincipe werkt heerlijk, mede doordat de game zich goed laat besturen; de wereld draaien met de L- en R-knop werkt eenvoudigweg erg intuïtief. De game steekt echter vooral boven de rest uit doordat er zoveel meer inzit dan je verwacht. Fez is eigenlijk een grote zoektocht, eentje die bij vlagen kan frustreren, maar wel een die je het merendeel een flinke glimlach kan bezorgen.”
Hot: Sublieme puzzelgameNot: Kaart werkt onhandig

Check ook het nieuws, de screenshots en de trailers van deze game.

2. Borderlands 2
Ons cijfer: 9,0 voor de Xbox 360-versie (lees de review)
In het kort: Een first-person shooter in een open wereld, met een dikke laag RPG. Spelers kiezen een eigen klasse en bouwen hun vaardigheden gaandeweg uit. Het verzamelen van wapens speelt een grote rol; de game bevat er miljoenen. Deze Vita-editie bevat bovendien zes DLC-pakketten.
Waar: In de PlayStation Store voor 24,99 euro, of in de winkels voor 29,99 euro.
Kopen als: Je technische oneffenheden accepteert in ruil voor de grootste Vita-game ooit.


Onze mening: “Borderlands 2 is daadwerkelijk Borderlands 2.0 geworden. De basis van het eerste deel is blijven staan en Gearbox Software heeft het meer en meer bad ass gemaakt. Het verhaal biedt de nodige context, de gameplay staat als een huis, de loot geeft je constant een reden door te spelen, de coöperatieve modus is fantastisch, grafisch is de game zeer sfeervol, de karakters zijn hilarisch en qua opties meet de game zich met alle diepe RPG’s.”
Hot: Coöperatieve hemelNot: Auto’s besturen slecht

Check ook het nieuws, de screenshots en de trailers van deze game.

1. The Sly Trilogy
Ons cijfer: 8,0 (lees de review)
In het kort: De drie Sly-games voor de PlayStation 2, gebundeld op de Vita. De graphics zijn opgepoetst en de game is voorzien van trofeeën. De Sly-games staan erom bekend platform-gameplay en stealth op unieke wijze te combineren met humor en leuke personages.
Waar: In de PlayStation Store voor 24,99 euro, of in de winkels voor 22,50 euro.
Kopen als: Je drie van de beste PlayStation 2-games in de palm van je hand wil hebben, of als je lang op vakantie gaat en op zoek bent naar tientallen uren speelplezier.

“]

Onze mening: “Met de Sly Trilogy voor de Vita haal je drie van de beste platformers uit het PlayStation 2-tijdperk in huis. Hierbij dient aangetekend te worden dat Sly 2: Band of Thieves het absolute hoogtepunt van de collectie is; Sly 1 voelt op sommige momenten net iets te gedateerd aan en Sly 3 is vooral een vertrouwde herhalingsoefening. Dat neemt niet weg dat je voor slechts drie tientjes ontzettend veel uren speelplezier in huis haalt. Het feit dat ik lange treinreizen dankzij de Sly Trilogy leuk begon te vinden, zegt wel genoeg…”
Hot: Veel uren speelplezierNot: Geen speciale content voor Vita-versie

Check ook het nieuws, de screenshots en de trailers van deze game.

 1.   
  Petor's avatar

  Borderlands 2 wordt het voor mij denk ik :-).

 2.   
  thijsknvb's avatar

  Borderlands 2 moet gewoon op 1 staan !!

 3.   
  Noice!'s avatar

  Voor meer zomervakantie speelplezier verwijs ik even naar de “Big in Japan” sale op PSN: http://blog.eu.playstation.com/2014/07/02/big-japan-sale-returns-ps-store-week/ …. Niet expliciet vermeld, maar zeker een aanrader: FF IX!

 4.   
  Kill Gamer 01's avatar

  Het is jammer dat de PS Vita zo weinig goede games heeft en dat de games allemaal boven de 30 euro kosten waardoor ik al snel afhaak en liever een goede Xbox 360 game voor die prijs koop. Borderlands 2 heb ik al honderden uren met vrienden in co-op op de Xbox 360 gespeeld en om nou weer opnieuw te beginnen met het verhaal zie ik niet echt zitten. Binnenkort even de laatste paar DLC’s uitspelen en wederom alle achievements halen en dan wachten op Borderlands: The Pre-Sequel die al op 17 oktober verschijnt!

  Uncharted: Golden Abyss was een geweldige launch game en is zowat de enige game die ik op de PS Vita heb gespeeld, het lijkt daardoor alsof ik special voor die game een PS Vita op launch in 2012 had aangeschaft.

  Little Deviants was wel een vermakelijk spelletje en kost niet al te veel meer tegenwoordig, dit is meer een tech demo achtige game die gebruikmaakt van alle functies die de PS Vita heeft, dus wil je je kleine Playstation apparaatje leren kennen, schaf dan deze game zeker aan!

  ModNation Racers: Road Trip was een wat mindere ModNation Racers game en vond ikzelf niet al te goed, deze zal ik niet aanschaffen.

  Unit 13 verscheen 1 maand na de PS Vita launch, in maart 2012. Dit was een goede shooter maar had wel een matig verhaal, een pluspunt aan de game vond ik dat elke missie vijf minuten duurde en apart in het hoofdmenu stond, goed te spelen voor als je een kleine rit in de trein hebt.

  Resistance: Burning Skies wilde ik destijds aanschaffen omdat ik Resistance 3 wel leuk vond, maar toen zei Daniel destijds in GNR dat de game een beetje tegenviel en dat je met het probleem van het zonlicht op je PS Vita scherm zit, dus deze game schaf ik ooit wel een keer aan en speel ik thuis in het donker uit.

  Ik hoorde dat Gravity Rush een geweldige game was, die heb ik destijds gratis met PS+ weten te bemachtigen dus die game zal het denk ik wel voor mij worden deze zomer op me Vita!

  Assassin’s Creed III: Liberation was een wat mindere Assassin’s Creed game, deze had ik aangeschaft om afgelopen jaar op de Gamescom in de wachtrijen te spelen, maar had hem niet uitgespeeld. Nu de Franse Revolutie eraan zit te komen in Assassin’s Creed: Unity ga ik de game weer eens oppakken!

  PlayStation All-Stars Battle Royale is gewoon een simpel vecht spelletje met alle Playstation characters terwijl dat Super Smash Bros precies hetzelfde is! Ik snap niet hoe miljoenen mensen van laatstgenoemde franchise kunnen houden, het is gewoon een simpel vecht spelletje, maar dan met alle Nintendo characters. Waarom was PlayStation All-Stars Battle Royale voor PS3 en PS Vita dan niet in november 2012 net zo populair als dat Super Smash Bros in november 1999 voor de Nintendo 64 was? Maar goed, dit is gewoon een vechtspelletje die cross play heeft, dus als je de PS3 versie aanschaft, dan krijg je een download voucher voor de PS Vita versie erbij en kan je je PS Vita systeem als PS3 dualshock 3 controller gebruiken tijdens het spelen van PlayStation All-Stars Battle Royale op je PS3.

  Killzone Mercenary zag er ook tof uit en kost maar 20 euro, dus die ga ik denk van de week wel aanschaffen! Helaas is dit deel niet door ons Nederlandse studio Guerilla Games gemaakt.

  Rayman: Legends verscheen voor de PS Vita, alleen bij zo’n game ga ik tocb liever voor de Wii U omdat die gamepad gewoon veel toffer is dan de achterkant touch screen feature van de PS Vita

  Tearaway, van de makers van LittleBigPlanet, lijkt mij een leuke game en ga ik misschien ook aanschaffen.

 5.   
  PlaystationNation's avatar

  Borderlands 2 zeker nr. 1 😀

 6.   
  Leon 2.0's avatar

  @KillGamer; Met Tearaway, Killzone: Mercenary en Gravity Rush haal je wel echt drie toptitels in huis. LittleBigPlanet Vita is daarnaast ook zeker nog een aanrader.

  Afgelopen week heb ik Borderlands 2 voor de Vita aangeschaft voor de vakantie. Al even wat gespeeld en het valt me, ondanks de framerate-problemen, niet tegen. Voor dertig euro een prima aankoop voor tijdens de vakantie.

 7.   
  segin's avatar

  Dit is een leuke en overzichtelijke top 5! Binnenkort eentje van de Nintendo 3DS? 🙂

 8.   
  3333/3333's avatar

  Toch vind ik de Vita net zo’n mislukking als de PSP, het aantal goede games is op één hand te tellen. Je kon beide handhelds beter als een techdemo beschouwen dan als volwaardig gameplatform.

  (Op de psp vond ik alleen Daxter echt de moeite waard)

 9.   
  Valent!jn's avatar

  segin schreef, "Dit is een leuke en overzichtelijke top 5! Binnenkort eentje van de Nintendo 3DS? 🙂 "

  Yup! Komt er binnenkort aan. 🙂

 10.   
  ChrisBoers's avatar

  ”KillGamer01″ schreef, "Het is jammer dat de PS Vita zo weinig goede games heeft [..]
  "

  en dan vervolgens een enorme waslijst aan topgames oplepelen. Ik hoop dat het cynisch bedoeld was?

  Nog wat tips trouwens: Ratchet & Clank Trilogy, God of War Collection (deeltje 1 en 2), Rocketbirds: Hardboiled Chicken en Pixeljunk Shooter Ultimate.

  Vita has no games… 😀

 11.   
  3333/3333's avatar

  ChrisBoers schreef, "
  en dan vervolgens een enorme waslijst aan topgames oplepelen. Ik hoop dat het cynisch bedoeld was?
  Nog wat tips trouwens: Ratchet & Clank Trilogy, God of War Collection (deeltje 1 en 2), Rocketbirds: Hardboiled Chicken en Pixeljunk Shooter Ultimate.
  Vita has no games… 😀 "

  Niet één van de titels die je noemt is een exclusive.

 12.   
  Noice!'s avatar

  E Rommel schreef, "Toch vind ik de Vita net zo’n mislukking als de PSP, het aantal goede games is op één hand te tellen. Je kon beide handhelds beter als een techdemo beschouwen dan als volwaardig gameplatform.
  (Op de psp vond ik alleen Daxter echt de moeite waard) "

  Moet zeggen dat ik het hier een keer niet mee eens ben. De Vita is een heerlijk stukje techniek met een aantal games die ik op geen enkel ander platform zou willen spelen. Maar all-time favo blijft vreemd genoeg Lumines, die mi al 2 jaar in de greep heeft. Verder is Persona 4 een absolute must have. Killzone Mercenary zou je eigenlijk al moeten kopen omdat het onwaarschijnlijk is dat zo iets prachtigs zo smooth kan lopen op en handheld…en het is een verdomd goede game. Verder speel ik met regelmaat Marvel vs Capcom, wederom een game die je versteld doet staan van die kleine krachtpatser. Dragons Crown en muramasa (beide laatst gratis) zijn geweldige games en Football Manager 2014 is bijna een 1 op 1 port van de pc versie en daarom even verslavend (pro tip:koop een stylus geschikt voor vita scherm en win zeker 50% tijd en bespaar ergernissen). Maar zelfs als al deze games je niets doen, gebruik dan eens remote play voor bv Infamous…als je daarvan niet achterover slaat dan weet ik het ook niet meer. De Vita is een alleskunner die zelfs m’n geliefde 3ds in de schaduw zet. En wees eerlijk: als jij in de trein zit, met welke handheld wordt je het liefste gezien?

 13.   
  Kill Gamer 01's avatar

  ChrisBoers schreef, "

  ”KillGamer01″ schreef, "Het is jammer dat de PS Vita zo weinig goede games heeft [..]
  "

  en dan vervolgens een enorme waslijst aan topgames oplepelen. Ik hoop dat het cynisch bedoeld was?
  Nog wat tips trouwens: Ratchet & Clank Trilogy, God of War Collection (deeltje 1 en 2), Rocketbirds: Hardboiled Chicken en Pixeljunk Shooter Ultimate.
  Vita has no games… 😀 "

  De PS Vita heeft wel goede games en de games die ik opnoem zijn franchises waarvan ook een Xbox 360 of PS3 versie van zijn, zoals Resistance, Uncharted en Modnation Racers, echter zijn de PS Vita delen van die franchises wat minder. Bijvoorbeeld Uncharted 3 is veel beter dan Uncharted: Golden Abyss, dat vind ik nou zo jammer. Call of Duty: Black Ops Declassified is veel slechter dan Call of Duty: Black Ops op de consoles. Jammer dat de volledige Call of Duty: Black Ops game niet op de PS Vita uitkwam, gelukkig heeft Borderlands dat wel, want Borderlands 2 is gewoon op de PS Vita verschenen en dat wil ik vaker zien. Als Uncharted 4: A Thief’s End nou zowel op de PS4 als PS Vita verschijnt, dat zal erg vet zijn en dan zouden er meer betere PS Vita games zijn. 😀

 14.   
  ChrisBoers's avatar

  E Rommel schreef, "

  ”ChrisBoers” schreef, "
  en dan vervolgens een enorme waslijst aan topgames oplepelen. Ik hoop dat het cynisch bedoeld was?
  Nog wat tips trouwens: Ratchet & Clank Trilogy, God of War Collection (deeltje 1 en 2), Rocketbirds: Hardboiled Chicken en Pixeljunk Shooter Ultimate.
  Vita has no games… 😀 "

  Niet één van de titels die je noemt is een exclusive. "

  Wel degelijk brand-exclusive. Who cares voor console exclusives? De Vita is de portable versie van PS3/PS4, dus ik bedien me GRAAG van de cross-buy games, en dat zijn hele prima games. Je blind staren op console exclusives is sowieso niet meer van deze tijd.

 15.   
  Stubborn's avatar

  Vita is helaas geen portable versie van PS3/4.

  90-95% van de games van ps3 zijn niet te spelen op Vita, alleen paart aangepaste games en veel te veel indie games en de 50% van de games moet je opnieuw kopen. Ik heb geen hekel aan indie games maar als ik een nieuwe console koop als vita, dan verwacht ik games als Uncharted, Killzone Mercenary, Resistance, Tearaway, Little Deviants, Lego Chima, Smart As, Sly Cooper TiT.

  Want je koopt een console en je wilt leuke games spelen, niet de games die je al 1-2 jaar geleden op je ps3 al gespeeld hebt. Je wilt dat het spel voelt als het echt voor Vita was gemaakt.

  PS4 remote play is niet waard om een Vita te halen, ik speel ze liever op het grote scherm.

  Ik zeg niet dat Vita geen games heeft maar de grote aantal games zijn niet de games wij verwacht hadden toen we een Vita hadden gekocht. Vooral al de JAP games wil ik niet hebben zelfs met PS+

 16.   
  FireBallz's avatar

  Heb niet zoveel verstand van de Vita, maar ik zou wel verwachten dat Borderlands 2 op 1 komt