WK Voetbal: Welke vijf games moet je spelen tijdens de rust?

Na de 5-1 overwinning in Spanje is geheel Nederland bezeten van de Oranjekoorts en vanavond mag het Nederlands elftal een vrijwel zeker ticket naar de volgende ronde af zien te dwingen tegenover Australië. Uiteraard betekent dat negentig minuten lang Oranje aanmoedigen, maar wat doe je nu eigenlijk tijdens de rust? Want van het kijken naar twee ellenlange reclameblokken en een vaak weinig interessant wedstrijdanalyse wordt natuurlijk niemand blij. Natuurlijk, je kunt de tijd gebruiken om even naar de wc te gaan of om jezelf en de medekijkers van iets te snacken te voorzien. Wij hebben echter een veel beter idee om je rust te besteden, want hoe kun je beter even ontspannen dan met het spelen van een game!

eftBen je door het WK Voetbal ook ineens verblind door vaderlandsliefde? Om dit Oranjegevoel ook in de rust levend te houden, kan je natuurlijk niet anders dan een game van Nederlandse bodem spelen. Natuurlijk zou je dan een recent verschenen game zoals Age of Wonders III of Killzone: Shadow Fall kunnen spelen. Dan loop je echter het risico dat je door de kwaliteit van deze titels de tijd vergeet en de tweede helft mist.

Dat moeten we natuurlijk niet hebben en dus kan je beter een klassieker als A2 Racer spelen. Binnen vijftien minuten ben je deze game meer dan zat en kan je je weer richten op de kwaliteiten van Robben, Van Persie en de rest van Oranje.

Speelde Oranje in de eerste helft niet naar wens? Was het spelsysteem van Louis van Gaal niet geschikt tegen Australië? Werden de talloze gecreëerde kansen niet afgemaakt? Of verdient Depay toch echt een plek in de basis? Natuurlijk kan je jezelf hier negentig minuten aan gaan ergeren, maar de rust is een ideaal moment om even wat stoom af te blazen.

Met behulp van een potje FIFA laat je het Nederlands elftal met jouw favoriete opstelling en tactiek spelen. Op deze manier kan je direct tegenover je vrienden of familie bewijzen dat jij, als voetbalkenner pur sang, in tegenstelling tot Van Gaal wel degelijk gelijk hebt over de juiste tactiek voor Oranje.

Bekijk hier de gamepagina van FIFA 14!

ightWaarom zou je in godsnaam Adventure Time: Explore The Dungeon Because I DON’T KNOW spelen, denk je nu wellicht. Tom beoordeelde deze game toch met een 4? Kortom, erg veel kwaliteit hoef je van deze titel niet te verwachten.

De reden is simpel. Na het spelen van zo’n slechte game lijkt iedere voetbalwedstrijd, hoe saai en bloedeloos de match ook is, ineens opwindend. Of het nu een bloedeloze wedstrijd als Iran – Nigeria of Argentinië – Bosnië Herzegovina is, na het spelen van een kansloze titel als deze Adventure Time-game lijkt zo’n voetbalwedstrijd ineens zo slecht nog niet. Niet eerder beleefde je zoveel plezier aan zo’n slechte wedstrijd!

Bekijk hier de gamepagina van Adventure Time: Explore The Dungeon Because I DON’T KNOW!

Als je samen met je vrienden naar voetbal zit te kijken, kan je de rust uiteraard niet beter voorbij laten gaan dan met een potje Mario Kart 8. De kartgame van Nintendo is immers dé partygame bij uitstek. Nog nooit waren die tergende vijftien minuten rust dan ook zo snel voorbij als je de rust opleukt met wat races in Mario Kart 8.

Als vervolgens blijkt dat de tweede helft van de wedstrijd niet bijster interessant is, dan zit je gebakken. Met de GamePad van de Wii U kan jij immers mooi nog een paar potjes Mario Kart 8 spelen, terwijl jouw vrienden zich verbijten om het slechte voetbal!

Bekijk hier de gamepagina van Mario Kart 8!

Kan je jouw vrienden en/of familie niet overtuigen om tijdens de rust de tv even voor wat ander vertier te gebruiken? Dan gebruik je toch gewoon een PlayStation Vita om de rust door te komen. Treasures of Montezuma: Blitz is hiervoor bij uitstek geschikt. Deze free-to-play Bejeweled-kloon bied je na 45 minuten nagelbijten even wat rust en ontspanning.

Na een minuut of tien ben je ook wel weer door de gratis levens heen en kan je niet meer verder spelen zonder te betalen. Hierdoor ben je precies op tijd om over te schakelen naar de tv en mis je niets van de tweede helft van de wedstrijd!
entre
Bekijk hier de gamepagina van Treasures of Montezuma: Blitz!

1.
    Jarek's avatar

Haha, ik heb geweldige herinneringen aan A2 Racer!

Misschien ga ik dat inderdaad even in de rust spelen. 😀

2.
    Daniel Z's avatar

Haha, ik kan Treasures of Montezuma: Blitz uren spelen. Heb meer dan 100 levens en meer dan 200.000 kristallen xD. Ik kan hele wedstrijden missen door die game xD.

3.
    Noice!'s avatar

Of je speelt MGS: GZ twee keer uit tijdens de rust!

4.
    Leon 2.0's avatar

Ha, Ground Zeroes zou wat dat betreft ook een goede zijn geweest! Dat ik daar niet aan heb gedacht!

Fanta$y schreef, "Haha, ik heb geweldige herinneringen aan A2 Racer!
    Misschien ga ik dat inderdaad even in de rust spelen. :D"

Chauvinisme ten top! 🙂

5.
    3333/3333's avatar

A2 Racer, geweldig waren die Davilex tijden. Verschrikkelijke games en toch heb ik ze in totaal meer gespeeld dan mening andere toptitels. xD

6.
    BABI-PANGPANG's avatar

Ik heb zelfs nog met game artist samengewerkt aan een gameproject die in het team zat van A2 racers. Maar no way dat ik die game ooit nog ga opstarten haha!

7.
    Musicman88's avatar

Ha, die A2 Racer, wat een geweldige herinneringen heb ik aan dat spel overgehouden… 😀

8.
    Kill Gamer 01's avatar

Geen! Gewoon 15 minuten naar de voetbal reclames kijken en een nieuwe bak chips klaarzetten. 🙂

9.
    Tom's avatar

Mijn rust duur negentig minuten, dus ik heb lekker de tijd om GTA Online op te starten. En dan heb ik zelfs nog tien minuten over om te spelen!