Need for Speed 3D

Need for Speed is de eerste game-verfilming van velen. Onder andere Assassin’s Creed en The Last of Us staan in de planning voor de komende jaren. Weet deze film hetzelfde gevoel te creëren als de race-game? En hoe zit het precies met het verhaal? Je leest het hieronder in de recensie van Need for Speed.

Mijn hart is verdeeld in twee delen, de ene helft houdt van films, en de andere van games. Ik hoefde dan ook niet lang te twijfelen om de voorstelling van Need for Speed te bezoeken en geheel tot bezinning te komen. Oké, oké, genoeg sentimentele shizzle, snel over tot de recensie.

Need for Speed vertelt het verhaal van Tobey Marshall (Aaron Paul), een jonge racer met enorm veel talent die eigenlijk een beetje weg is gevallen dankzij zijn grote concurrent Dino Brewster (Dominic Cooper). Na jaren van stilte komt Brewster opeens opdagen en wil hij de vriendschap met Marshall herstellen.

Brewster is echter nog steeds dezelfde bad guy als vroeger en wil er wel wat geld uit slepen. De twee besluiten alles uit te vechten op het asfalt en ook een andere vriend van Marshall, Little Pete, besluit mee te doen. De race gaat er heftig aan toe en komt abrupt tot een einde als Marshall lijkt te winnen.

Petey komt om door toedoen van Brewster en daar is Marshall natuurlijk alles behalve blij mee. Hij is uit op wraak en terwijl hij op de vlucht is voor de politie smeed hij een plan om de rivaliteit tussen de twee voor altijd af te sluiten. Het verhaal klinkt nu misschien heel complex maar is alles behalve; het doet ons stiekem wel een beetje denken aan Fast & Furious.

Daarnaast is de casting wel enorm goed, de gehele film zit Aaron Paul fantastisch in zijn rol en wij kunnen geen acteur bedenken die de rol van Marshall beter had kunnen vertolken. Ook Dominic Cooper is geknipt voor de rol van gemene Brewster, hij geeft de rol een geheel eigen invulling. Dit brengt ook behoorlijk wat spanning met zich mee.

Spanning is zeker aanwezig in deze, ik kan zeggen, harde actie/thriller. Ronkende motoren, mooie dames en bovenal de snijdende rivaliteit tussen Marshall en Brewster zorgt voor veel vermaak. Need for Speed viel dan ook zeker niet tegen als één van de eerste game-verfilmingen en heeft ons meer dan doen verbazen.

Need for Speed is vooral goed dankzij het acteerwerk van Aaron Paul en Dominic Cooper. Een gezonde hoeveelheid spanning en actie zorgen daarnaast voor veel vermaak in deze verrassend lang durende film. Need for Speed houdt je iets meer dan twee uur bezig in de bioscoopzaal en is geen moment saai. Het enige nadeel is het wat simpele en bekende verhaal. Daarom beoordelen we Need for Speed met vier van de vijf sterren!

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Aaron Paul
  • Dominic Cooper
  • Veel spanning
  • Verassend

Wat is NOT

  • Simpel/bekend verhaal

8

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren