De laatste stand in het PS4 vs Xbox One vs Wii U gevecht

Het is weer tijd voor een lijst met de verkoopaantallen van de PlayStation 4, Xbox One en de Wii U. De conclusie uit de cijfers tot en met november 2015 is dat de PlayStation 4 nog steeds uitloopt op de concurrentie en zelfs vaker is verkocht dan de concurrenten gecombineerd.

De PlayStation 4 is inmiddels voorbij de 31 miljoen, waar de Xbox One en de Wii U het tot en met november 2015 moesten doen met 17 miljoen en 11 miljoen exemplaren. Het gat tussen de PlayStation 4 en de Xbox One is dus groter dan de afstand tussen de Xbox One en de Wii U, maar de Xbox One is wel uitgelopen op de Wii U. Het marktaandeel van de PlayStation 4 is 53 procent en de Xbox One heeft 29 procent in handen. De Wii U sluit het rijtje met 18 procent.

  PlayStation 4: 31,496,906

  Xbox One: 17,174,630

  Wii U: 11,243,204


De PlayStation 4 verkocht sinds de lancering in 2013 iedere maand beter dan de Xbox One en de Wii U. De Xbox One was afgelopen november al voor de zeventiende maand op rij de meerdere van de Wii U. Sinds oktober van dit jaar zitten alle systemen in de lift, waarbij Sony met de PlayStation 4 ruimschoots over de najaarspiek van 2014 schiet.

 1.   
  gamerfriend01's avatar

  Eigenlijk is die 17 miljoen voor xbox one echt niet gerechtvaardigd, wat heb je aan een console waar je je playstation 2 games opnieuw moet kopen als je ze al hebt. Maar iedereen koopt een playstation omdat zijn vrienden het al hebben of omdat er gewoon zo veel reclame voor is . Playstation it’s for the players… vanaf vandaag is het de slogan playstation it’s for the players who likes to pay twice! 😉

 2.   
  mitchel1988's avatar

  haha lol

 3.   
  FireBallz's avatar

  Had eigenlijk wel meer verkoopaantallen verwacht bij Xbox One. Na die Backwards compatibility dacht ik echt dat PlayStation een terugval zou krijgen, maar het tegendeel is waar. Wat gamerfriend01 ook al zei: Je koopt een PlayStation omdat je vrienden er een hebben. Dat is natuurlijk ook zo, ik heb een Xbox One gewonnen maar al mijn vrienden hebben een PS4, dus waarom zou ik er dan geen kopen? Nu is er toch Christmas Sales bij veel winkels, dus waarom zou ik er niet eentje aanschaffen? Ondanks dat ben ik toch een beetje verrast door de enorme hoeveelheid verkochte PS4’s er zijn. Xbox had goede bedoelingen, maar ze zijn alsnog overtroffen door hun grootste concurrent.

 4.   
  svenysven's avatar

  FireBallz schreef, "Had eigenlijk wel meer verkoopaantallen verwacht bij Xbox One. Na die Backwards compatibility dacht ik echt dat PlayStation een terugval zou krijgen, maar het tegendeel is waar. Wat gamerfriend01 ook al zei: Je koopt een PlayStation omdat je vrienden er een hebben. Dat is natuurlijk ook zo, ik heb een Xbox One gewonnen maar al mijn vrienden hebben een PS4, dus waarom zou ik er dan geen kopen? Nu is er toch Christmas Sales bij veel winkels, dus waarom zou ik er niet eentje aanschaffen? Ondanks dat ben ik toch een beetje verrast door de enorme hoeveelheid verkochte PS4’s er zijn. Xbox had goede bedoelingen, maar ze zijn alsnog overtroffen door hun grootste concurrent."

  Er is geen reden om geen Playstation 4 aan te schaffen. Gewoon doen en je Xbox Live niet verlengen, want dat heb je dan toch niet meer nodig 😛

 5.   
  King of Heroes's avatar

  En hier komen de fanboys van beiden kanten weer…:roll:

  Meh, WiiU master race. 😛

 6.   
  Moodey's avatar

  [quote=”gamerfriend01″]Eigenlijk is die 17 miljoen voor xbox one echt niet gerechtvaardigd, wat heb je aan een console waar je je playstation 2 games opnieuw moet kopen als je ze al hebt. Maar iedereen koopt een playstation omdat zijn vrienden het al hebben of omdat er gewoon zo veel reclame voor is . Playstation it’s for the players… vanaf vandaag is het de slogan playstation it’s for the players who likes to pay twice! 😉 [/[email protected]]

  want voor de xbox 360 online service betalen was zon goede besparing… Die 300 euro voor die 6 jaar gamen heb ik bespaard met eenn ps3, dan is 15 euro voor een backwards compatibility game nieteens zo slecht.

  Dat sony een betere marketingcampagne heeft kan je niet afgeven op de consument, had microsoft maar wat meer geld erin moeten stoppen.

 7.   
  sebastiaanwwe/Misterwwe's avatar

  valt me vies tegen van de xbox one

 8.   
  Pollins's avatar

  De enige reden dat ps4 bovenaan blijft is inderdaad omdat je matties er ook 1 hebben. De x1 is kwa formaat niet mooi, maar dat de ps4 zoveel lawaai maakt als een vliegdek schip na 20 minuten, was voor mij reden om er afscheid van te nemen. Daarnaast zijn de games van x1 vetter…. Al met al vallen de cijfers toch tegen. Jammer

 9.   
  TinusGN's avatar

  Mijn redenen om een PS4 te kopen waren
  1.Hij was eerder dan de XBone
  2.Ik vind de controllers fijner van PS
  3.Ik vind de playstation wat overzichtelijker op het hoofd menu, ik voel me er meer aangenaam.
  (Ze staan niet op rangorde)
  En ik kocht hem, en niemand die ik kende had er een. Op 2 na.

 10.   
  TinusGN's avatar

  Dus ik kocht hem niet omdat al mij vrienden er een hadden

 11.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Microsoft heeft zichzelf gewoon in de vingers gesneden toen ze de xbox one aankondigden. Ik durf te wedden dat ze nog minder consoles zou verkopen als ze Phil Spencer niet hadden. En daarnaast is het bekend dat multiplatform titels meestal beter draaien op de PS4, wat de xbox one ook niet erg aantrekkelijk maakt.

 12.   
  Noice!'s avatar

  Ben ik de enige die de One mooi vindt? Vooral die witte vind ik een prachtige console. Maar los daarvan zijn de slechte sales niet alleen maar door de slechte aankondiging; dan zouden ze dat inmiddels al lang en breed hebben goed gemaakt door de vele exclusives en de gratis BC. Uiteindelijk laten ze gewoon de helft van de wereld, of meer, in de stront zakken met hun Xbox; eerst komt hij een jaar later en vervolgens werkt de helft maar. In Amerika zou ik geen 2 keer denken welke console ik nam, de One is fucking heftig daar met de tv integratie en alle apps, maar Europa kan er op gaan zitten wat MS betreft.

  Nu ineens Duitsland tekeer gaat als gameconsument en UK van de Europese troon afstaat, het UK waar MS ook een slechte beurt maakt, verschuiven de rollen al snel. Het midden Oosten wordt compleet genegeerd, terwijl Sony al meer dan 1 miljoen consoles heeft verkocht daar, Sony opent een fabriek in Brazilië, een ware gigant op gamegebied, om goedkoop PS4 aan te kunnen bieden en in landen als Zuid Afrika en Nigeria met redelijk grote economieën, daar weten ze niet eens wat een Xbox is (ook niet wat schoon drinkwater is hoor ik je denken, maar vergis je niet in de koopkracht van de nieuwe rijken en middenklasse in ontwikkelingslanden).

  Op basis van pure games en waar voor je geld zou Xbox het beter moeten doen, ik bedoel, Dragon Quest Heroes en Disgaea vind ik dan toevallig wel leuk, maar daar wordt de gemiddelde westerling niet warm van. Met Halo en Forza heb je klappers, maar als je alleen voor Amerika je best doet en de rest de Mattrick laat krijgen (MS scheldwoord), dan mag je eigenlijk nog blij zijn dat je er 17 miljoen hebt verkocht, of je nou (betwistbaar) beter bent of niet.

  De Wii U is de grootste verliezer en sec genomen degene die z’n sales het meeste verdient. Ze moeten het helemaal op eigen kracht doen en ze pompen er nog prachtige games uit ook…maar mensen willen CoD. Als ze dat ding €200 of inmiddels €150 hadden gemaakt en losse gamepads hadden aangeboden, dan hadden ze er nu minimaal 20 – 25!miljoen verkocht en hadden ze geen verlies op de console hoeven te nemen en had iedere Wii U eigenaar gemiddeld minimaal 5 games en de helft een Gamepad gehad.

 13.   
  Glenn Lambrix's avatar

  Tijd dat Nintendo gaat knallen met de NX!

 14.   
  LeroyJenkins's avatar

  Waar komen die verkoop cijfers vandaan eigenlijk nu dat MS geen verkoop cijfers meer vrijgeeft ?.

 15.   
  Samael_blackwing's avatar

  Ik heb een Wii U als main console en een PS4, Vita en 3DS voor erbij.

  Wii U speel ik echt het meest op.

  Of dat lijkt zo vanwege de fijne browser die HTML5 videostreams probleemloos ondersteund.

  PS4 heb ik dan voor de stapels aan gave multiplats die niet op Wii U verschijnen en omdat ik sony’s exclusives vet vind (Ik ben zelf niet zo van first person shooters en racegames, dus systemsellers Halo en Forza ‘klikken’ niet echt met mij – al wil ik best nog wel eens een Xbox One oppikken in een mooie deal als Killer Instinct als complete editie op disc verschijnt)

  De Vita en 3DS heb ik om de tijd door te komen waarin PS4 een update aan het binnenhalen is. Soms kan ik zelfs een hele game uitspelen in die tijd 😛