Deep Down Fast Forward 2014

Weinig. Dat weten we ervan. Deep Down, zelfs nog een werktitel, van ontwikkelaar Capcom. Het is een in mysterie gehulde game, exclusief voor de PlayStation 4, waarvan wordt gezegd dat hij een release in 2014 nog zal halen. Dit zou in ieder geval een goede keuze zijn, om de database van PlayStation 4-titels op te schroeven en RPG’s zijn bij het gamende publiek in trek. Dus Capcom, laat wat horen van Deep Down, want het enige wat we over deze game kunnen vertellen, is het onderstaande.

Verleden en toekomst

Een jaar geleden, tijdens de aankondiging van de PlayStation 4, stond Capcom voor ons om Deep Down te onthullen. Voor deze titel, en mogelijk nog veel andere games van het bedrijf, is een nieuwe engine ontwikkeld genaamd Panta Rhei. Het is de vervanger van MT Framework, die de next-gen van consument verwachtende limitaties weg moet houden. Wat dit betekent zullen we in de toekomst vast te weten komen.

Bij de onthulling van de PlayStation 4 en tevens Deep Down zelf kregen we een trailer te zien waarin we een bepantserde krijger zagen, gehuld in middeleeuws harnas, vechtend tegen een enorme middeleeuwse, vuurspuwende draak. Het zag er indrukwekkend uit en sindsdien zijn er diverse gameplay video’s verschenen; Deep Down blijkt een free-to-play fantasy online role-playing game te zijn. Een online RPG dus, waar we in trailers nog niet veel van gezien hebben.

Tot nu toe hebben we bovendien alleen gameplay gezien waar het verleden centraal staat. Echter, het verhaal van Deep Down begint in een toekomstig New York City, in het jaar 2094. Door aanrakingen met artefacten, teleporteer je naar een ver verleden en doorzoek je dungeons, vecht je met wapens als zwaarden en speren tegen monsters – of je ontloopt ze – en ga je op zoek naar schatten. Het door bepaalde dungeons vertoeven, ofwel een dungeon crawler, is gebaseerd op de herinneringen van verzamelde artefacten. Nog allemaal vrij mysterieus en we weten ook niet in hoeverre Deep Down zich zal afspelen in de toekomst, hoe belangrijk het verzamelen van deze artefacten is, of je dat wel zelf moet doen en hoe de multiplayer zich hierin verhoudt.

Voorlopige conclusie

Van Deep Down is er nog niet veel bekend, maar wat we hebben gezien, ziet er veelbelovend uit. Vechten in een harnas met middeleeuwse wapens, tegen draken en andere monsters, kruipend en bloedend door dungeons, dat klinkt goed. We weten, nogmaals, echter nog zeer weinig en ook de verhoudingen tussen het toekomstige New York City en het verre verleden is nog in nevelen gehuld. Een release in 2014 kan, maar dan moeten Capcom en Sony nieuwe beelden gaan tonen waar de PlayStation 4 toe in staat is, maar vooral wat Deep Down nu precies gaat worden. Door alle mysterie toch nog een twijfelgeval.

Check de gamepagina van Deep Down om meer te weten te komen over de game. Bekijk de video’s, lees het laatste nieuws en bewonder de screenshots.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren