White House Down Blu-ray

Begin september vorig jaar knalde de actiefilm White House Down onder meer de vijf IMAX-zalen in Nederland overhoop. Maar ook in de Verenigde Staten wist de film volle zalen te trekken. Met een opbrengst van ruim 200 miljoen dollar was de film een groot succes, dat mag ook wel met een budget van een schamele 150 miljoen dollar.

Over de film
Regisseur: Roland Emmerich | Cast: Channing Tatum (Cale), Jamie Foxx (President Sawyer), Maggie Gyllenhaal (Finnerty), Richard Jenkins (Raphelson), Jason Clarke (Stenz) e.a. | Speelduur: 131 minuten | Bioscooprelease: 12 september 2013

In de nieuwe spectaculaire actiefilm White House Down van regisseur Roland Emmerich (Independence Day, The Day After Tomorrow, 2012) wordt politieagent John Cale (Channing Tatum) afgewezen voor zijn droombaan, het beschermen van de president (Jamie Foxx) bij de Secret Service. Na afloop van het gesprek in het Witte Huis doet hij samen met zijn dochter mee aan een rondleiding. Tijdens de tour vindt er plotseling een aanval van buitenaf plaats en wordt het Witte Huis bezet door een groep zwaar gewapende paramilitairen. Er ontstaat een complete chaos binnen de regering en het lot van de president, zijn dochter en het hele land komen in Cale’s handen te liggen.

Over de Blu-ray
Beeld: 1080p HD 2.40:1 | Geluid: Engels, Frans en Italiaans 5.1 DTS-HD | Ondertitels: Nederlands, Engels en Frans | Aantal discs: 1 x Blu-ray | EAN: 8712609602692 | Ook verkrijgbaar op: DVD | Retail release: 22 januari 2014


Nu ligt de Blu-ray van White House Down vanaf deze week in de winkel en zijn we vooral benieuwd naar welke extra’s er op het schijfje te vinden zullen zijn. Maar we beginnen bij het hoesje, de Blu-ray wordt geleverd in een standaard keepcase met voorop een iets kleurrijkere versie van de filmposter. Op de schijf zelf zien we wel de grauwe filmposter terugkomen. Binnenin de hoes steelt Channing Tatum de show door uit een enorme vlammenzee te springen.

Aan bonusmateriaal geen gebrek op deze goedgevulde Blu-ray van White House Down. Zo bevat de Blu-ray net als de DVD een blik op het dynamische duo Channing Tatum en Jamie Foxx. Ook wordt er een uitgebreide blik geworpen op de bijrollen en is er een interview met regisseur Roland Emmerich te zien. Daarnaast biedt de Blu-ray nog een hoop exclusief meteriaal dat alleen op de Blu-ray versie van de film te vinden is en dus niet op de DVD.

Onder de exclusieve content zit onder meer een reeks aan bloopers, een bijzonder kijkje achter de schermen bij het nabouwen van het Witte Huis en komen we in een aantal aparte video’s meer te weten over de limousine van President Sawyer. Totaal bevat de Blu-ray 14 verschillende extra’s wat voor een goed uur aan extra vermaak zorgt. Wat ons betreft een goede toevoeging.

Voor de liefhebber van de klassieke actiefilm is de Blu-ray van White House Down dan ook zeker een aanrader. De film barst uit zijn voegen dankzij de enorme lading special effects waarop ook in de extra content goed wordt ingegaan. Voor een adviesprijs van €16,99 kan de Blu-ray al van jou zijn.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren