Jack Ryan: Shadow Recruit

John Patrick Ryan is een Amerikaanse ex-marinier in hart en nieren. Hij wil niets liever dan vechten voor zijn land, maar als hij ernstig gewond raakt tijdens een missie in Afghanistan lijkt zijn droom in duigen te vallen. Maar dan dient zich al snel een andere kans aan welke Jack met beide handen aangrijpt.

Ryan wordt gerecruteerd door CIA Agent William Harper en gaat undercover als financieel analist op Wall Street. Hier ontdekt hij een groot aantal verdachte transacties. Zijn onderzoek leidt hem naar Moskou waar hij in aanraking komt met Russische terroristen die het voorzien hebben op de Amerikaanse economie.

Dankzij een goed geplande aanslag lijkt de Russische terrorist Viktor Cherevin (Kenneth Branagh) erin te slagen om Wall Street onderuit te halen en daarmee een enorme crisis te veroorzaken in de Verenigde Staten. Maar dan is er Jack Ryan, of toch niet? De film is namelijk bijna niet te voorspellen en voor degene die de trailers hebben gezien, deze zetten je enorm op een dwaalspoor.


Samen met zijn verloofde Cathy, gespeeld door de beeldschone Keira Knightley, is het aan Ryan de taak zich te bewijzen als volwaardig CIA Agent. De film houdt je met gemak in zijn greep dankzij een continuïteit aan spanning en actie. Vanaf de eerste minuut wordt je overspoeld met spannende scenes en een keihard maar loepzuiver IMAX-geluid.

Het acteerwerk mag dan wel niet van de hoogste plank zijn, maar als je van een sterke thriller houdt is dit zeker een aanrader. Of IMAX daarentegen een toevoeging is valt te betwijfelen. Het geluid was op sommige momenten behoorlijk hard en het beeld niet zo scherp als dat we van andere IMAX-titels gewend zijn.

De verwachtingen van de film waren vooraf niet heel hoog vanwege het feit dat we het geen film vonden om in IMAX te vertonen. Deze verwachting lijkt enigszins terecht ondanks het fenomenale geluid. Toch overtrof de film onze verwachtingen, vooral door de spanningsfactor. Dat we continue op het puntje van onze stoel zaten zegt wat mij betreft genoeg.

Jack Ryan: Shadow Recruit krijgt van ons vier van de vijf sterren!

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Continue spannend
  • Loepzuiver geluid

Wat is NOT

  • Acteerwerk
  • Grafische tegenvaller

8

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren