Diablo III (next-gen) Fast Forward 2014

Afgelopen september kon consolegamend Nederland dan toch eindelijk met Diablo III aan de haal en dat hebben we geweten. De current-gen consoleversie van de game is grafisch dan wel inferieur aan de pc-versie, maar met de aanwezigheid van een offline singleplayer, een online en offline co-op modus en de directe afwezigheid van het fel bekritiseerde auction house heeft de consoleversie een duidelijk streepje voor. Daarnaast bleek de game gemaakt voor een controller, want nooit eerder speelde Diablo zo lekker weg. In de loop van dit jaar zal de game ook haar opwachting gaan maken op de PlayStation 4. Met meer dan 14 miljoen verkochte exemplaren van de game vraag je je af in hoeverre deze hernieuwde uitgave nog nieuwe zieltjes kan winnen. Deze next-gen editie bevat echter een scala aan verbeteringen, waardoor deze uitgave zelfs voor mensen die de game al lang en breed in de kast hebben liggen interessant kan zijn.

Ultimate Evil

De PlayStation 4-versie van Diablo III, ook wel de Ultimate Evil Edition genoemd, zal om te beginnen op grafisch vlak een fikse sprong voorwaarts betekenen ten opzichte van de current-gen edities van de game. Naar verwachting kunnen we hier een vergelijkbaar niveau verwachten met de in 2012 verschenen pc-versie. Nu we de minst verrassende verbetering achter de rug hebben, kunnen we verder kijken naar wat de PlayStation 4-editie nog meer in petto heeft.

De PlayStation 4-controller zal ten volste worden benut, waarbij het touchpad kan worden gebruikt om je inventory te managen. Door te scrollen kun je mutaties in je uitrusting aanbrengen en skills toewijzen. Daarnaast kunnen naar verluidt ook andere aangelegenheden met betrekking tot het menu met behulp van het touchpad worden geregeld. Bovendien zal de kleur van het lampje bovenop de controller overeenkomen met de kleur van de karakterindicator in de game, een feature die zeker van pas zal komen wanneer je met een groep vrienden op de bank zit.

Blizzard liet in november ook al weten bezig te zijn met een onderzoek naar de mogelijkheden om de Remote Play-functie van de PlayStation 4 te gaan gebruiken. Dit zou kunnen betekenen dat je in staat zult zijn om Diablo III op het toilet te spelen terwijl je de grote boodschappen aan het afleveren bent. Leve de multitasking!

Reaper of Souls

Eind maart verschijnt de eerste uitbreiding voor Diablo III, Reaper of Souls, voor de pc. Deze expansion voegt onder meer de nieuwe Crusader-klasse toe en verhoogt de level cap naar level 70. Hoewel de PlayStation 4-versie van Diablo III nog geen officiële releasedatum kent, heeft Blizzard wel al bevestigd dat de expansion in het speelpakket zal worden opgenomen.

Ten slotte zal het mogelijk zijn om je karakter(s) uit de PlayStation 3-versie over te hevelen naar de PlayStation 4. Dit zal echter een enkele reis betekenen, aangezien je karakter vanaf dat moment niet meer compatibel zal zijn met de PlayStation 3. Aan de andere kant kun je je afvragen in hoeverre de PlayStation 3-versie nog op speeltijd kan rekenen wanneer de PlayStation 4 onder je televisie staat.

Voorlopige conclusie

Hoewel je je kunt afvragen in hoeverre PlayStation 4-bezitters die de game al eerder hebben gespeeld nog geneigd zijn om opnieuw naar de winkel af te reizen, valt niet te ontkennen dat we hier op papier te maken hebben met een Diablo III: Ultimate Evil Edition die haar naam eer aan doet. Voor gamers die eerdere edities van deze dungeon crawler opzettelijk hebben overgeslagen, zal het wachten waarschijnlijk ruimschoots worden beloond met het ultieme Diablo pretpakket voor de console. Diablo III voor de PlayStation 4 verschijnt medio dit jaar.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Diablo III (next-gen) te weten te komen, check screenshots, bekijk video’s en lees al het nieuws.

 1.   
  Ralph P Scene's avatar

  ik heb zelf helemaal niks met diablo

 2.   
  NLkevvNL's avatar

  waarom extra geld uitgeven terwijl ik hem al heb

 3.   
  Andrevantoever's avatar

  Ik heb ook totaal niks met dit spel.

 4.   
  NLkevvNL's avatar

  Andrevantoever schreef, "Ik heb ook totaal niks met dit spel."

  dan moet je hem idd niet kopen;). want eerlijk gezegt is het continu het zelfde