LEGO Marvel Super Heroes hands-on

Dat LEGO goud waard is, moge duidelijk zijn. Als het bedrijf achter de fenomenale bouwblokjes ooit failliet gaat, dan explodeert Moeder Aarde, kan niet anders. Is LEGO echter in elk opzicht van goud? Wij waren onlangs in Amsterdam om de nieuwe game van TT Games te testen, namelijk LEGO Marvel Super Heroes. Wat onze eerste ervaring was, lees je natuurlijk hier.

TT Games en Warner Bros. zijn inmiddels kompanen en plukken hier en daar series weg om daar steeds verrassende LEGO-werelden van te creëren. Eerder zagen we al games met thema’s als Star Wars, The Lord of the Rings, Pirates of the Caribbean, Harry Potter en Batman. Grootse reeksen die bij miljoenen bekend zijn en waar dus een markt voor is. Het zou logisch klinken als dit met het Marvel-universum ook gaat lukken.

Superwapen

De ‘Doom Ray of Doom’, een creatie van Doctor Doom om gemene dingen mee te kunnen doen. Een superwapen dat gemaakt moet gaan worden uit het surfboard van de Silver Surfer. Deze glimmende superheld is namelijk boven de Aarde verongelukt waarbij zijn surfboard is vernietigd en in vele kosmische stukjes is veranderd. Om deze verschrikking te voorkomen en New York te beschermen tegen diverse super schurken, komt Nick Fury van S.H.I.E.L.D. in actie en roept hij de nodige superhelden uit het Marvel-universum op. Ergens lijkt dit op de Avengers-film, maar daar valt het niet mee te vergelijken. LEGO Marvel Super Heroes kenmerkt zich door een ander verhaal te vertellen en gigantisch veel helden in de game te stoppen.

We krijgen immers te maken met meer dan 150 speelbare karakters, waaronder Iron Man, Hulk, The Fantastic Four, Deadpool en Wolverine en komen we schurken tegen als Galactus, Magneto en Sabretooth. Zelfs Stan Lee, de grote man achter Marvel, vertolkt zichzelf in het spel. Nick Fury haalt dus vele helden bij elkaar om de slechteriken tegen te houden en met zijn bijeengeraapte groep de kosmische stukjes te zoeken. Zoals in elke LEGO-game bevat ook Marvel Super Heroes geen serieus verhaal. Grappen en grollen zijn rijkelijk aanwezig, zowel in woord als in daad. Verwacht dan ook geen diepgaand verhaal, maar daar speel je deze games niet voor.

Krachten

Het is natuurlijk leuk een enorm scala aan personages aan een spel toe te voegen, maar hoe kun je ervoor zorgen dat mensen ze ook (vrijwel) allemaal gaan gebruiken? Heel simpel, door heel het spel wissel je van superhelden. Zo kregen wij een missie waarbij we met Iron Man, Hulk en Wolverine aan de slag moesten. We bezochten een gevangenis en je merkt al direct dat samenwerken belangrijk is. Iron Man kan vliegen en kan dus bepaalde locaties bereiken die voor anderen praktisch onmogelijk zijn. Hulk is zeer sterk en kan dan ook bepaalde muren kapot slaan, tijdens gevechten is hij uiteraard ook een uitkomst. Daarnaast is Wolverine weer behendig met zijn klauwen en zo kan hij verschillende muren beklimmen. Je zult dit allemaal zelf uit moeten zoeken en daarom wissel je constant tussen deze superhelden. De levels bevatten puzzels en in de gevangenis moet je bijvoorbeeld schakelaars overhalen, constructies bouwen of slopen om elke keer dat stapje verder te kunnen. Deze oplossingen van puzzels zijn soms even zoeken, maar dat maakt het uitdagend.

Het grappige is verder dat elke held of schurk daadwerkelijk eigen krachten bezit. Dit maakt LEGO Marvel Super Heroes behoorlijk divers en er is voor elk wat wils. Het is een kindvriendelijke game, dus bloederige taferelen zul je natuurlijk niet tegenkomen. Leuk is dat als je vijanden kapot slaat of schiet, dat echt de verschillende LEGO-onderdelen in het rond vliegen. De gevechten zijn zoals wel te verwachten niet al te moeilijk en eigenlijk is het zelfs knoppen rammen. Een Hulk is heel capabel, maar ook Wolverine kan prima vechten, omdat hij behoorlijk snel is. Eindbazen zijn ietwat lastiger en kennen vaak een bepaald patroon dat je moet volgen, maar ook zij zijn goed te verslaan.

New York

Naast de gevangenis, die speelbaar was, kregen we tijdens de presentatie New York te zien. In deze op Marvel-universum aangepaste stad kun je vrij rondlopen, zijmissies beginnen en locaties bezoeken als de Stark Tower. In deze toren van Iron Man kun je een kleine missie spelen waarbij Tony Stark een feest geeft. Echter, er missen technische onderdelen en zo zijn bijvoorbeeld zijn grote muziekboxen kapot. Jij moet als speler het feest verder opbouwen en zorgen dat zelfs Hulk weer kan dansen. Erg leuk voor de afwisseling en dit zorgt voor meer gameplay. LEGO Marvel Super Heroes ziet er daarbij erg goed uit. Sfeervol, kleurrijk en de superhelden zijn echt tof geanimeerd. Er zitten veel voice-overs in die de nodige humor bij elkaar schrapen. Bovendien draait het spel soepel, zelfs in New York zelf. We hadden niet te maken met de next-gen, maar we mogen dus wel wat gaan verwachten van LEGO Marvel, die ook op de nieuwe consoles komt te draaien.

Voorlopige conclusie

Het concept om LEGO om te zetten in de digitale wereld werkt al jaren en met LEGO Marvel Super Heroes lijkt dit weer te gaan lukken. We hebben natuurlijk nog maar een fractie van de game mogen spelen, maar het voelt vertrouwd in de wereld van LEGO, de superhelden van Marvel zijn tof uitgewerkt, er zit veel humor in en de game zal veel content bevatten. Ook draait LEGO Marvel Super Heroes prima. Een soepel spel, goede graphics, veel sfeer en een alternatief verhaal. Nog een maand en dan kan iedereen meer dan 150 keer superheld spelen.

 1.   
  I Juggy I's avatar

  ah zo veel games die ik nog moet halen en dit is er een van 😀

 2.   
  Noice!'s avatar

  Hey Daniël, leuk artikel. Is er iets bekend bij je over de Wii U versie? Hoe verhoudt hij zich tot de huidige en tot de next gen en zijn er nog Wii U specifieke features te verwachten?

 3.   
  Fat Hobbit's avatar

  Haha ik zou altijd met de Hulk Spelen hij is gewoon mijn favoriet 😀 😀 😀