Nieuwe PS4-review: LEGO Marvel Super Heroes

Met de lancering van de PlayStation 4 is er een tijd van dubbele releases aangebroken. Natuurlijk zijn Knack en Killzone: Shadow Fall exclusief gemaakt voor het nieuwe apparaat van Sony, maar de andere launchgames hebben ook al een release gekend op de PlayStation 3. Wat is het verschil tussen de versies en welke is beter? In deze korte reviews bespreken wij de verschillen tussen de versies…

Lees hier de volledige review van LEGO Marvel Super Heroes (gespeeld op PlayStation 3)

Nu alweer een nieuwe PlayStation?

LEGO Marvel Super Heroes is naast Knack ongeveer de enige launchgame voor het jongere publiek op de PlayStation 4. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de aanpassingen van de game op de PlayStation 4 nihil zijn. De jongere gamers zijn namelijk vaak wat later met het instappen bij een nieuwe generatie. Zij zijn vaak nog afhankelijk van hun ouders en die vinden een console van zeven jaar oud (de PS3) over het algemeen nog erg jong. “Is er nu alweer een nieuwe PlayStation?”, is een veel gehoorde kreet onder pappa’s en mamma’s, terwijl wij al drie jaar zitten te snakken naar nieuwe hardware.

Bij LEGO Marvel Super Heroes is het vooral meer legostenen wat de klok slaat. De wereld is gevulder op de PlayStation 4, met meer dingen langs te kant die te slopen zijn. Daarnaast is het wederom het kleurgebruik wat opvalt. Nu is de wereld van LEGO altijd al kleurrijk en op de PS4-versie valt dat extra op. Het is bijna flets, maar misstaat de game absoluut niet. De laatste kartelrandjes bij karakters zijn zo goed als verdwenen en je kunt iets verder de wereld in kijken.

Conclusie

Het voelt een beetje als een herhaling van games als Assassin’s Creed IV: Black Flag, Need for Speed: Rivals en FIFA 14, maar LEGO Marvel Super Heroes doet niets nieuws op de PlayStation 4 ten opzichte van de PS3. De game is kleurrijker, je kunt verder kijken en de kartelrandjes zijn bijna verdwenen. Daarnaast is er meer LEGO te vernietigen in de omgevingen. Qua ervaring maakt het echter niets uit op welk platform je deze game speelt. Dat kan dus op PS3, Xbox 360, Wii U, PC, PlayStation Vita, PlayStation 4, 3DS of de DS. Keuze zat dus!

  1.   
    Dondonz's avatar

    Ik ben echt verslaafd aan legogames. Zodra ik m’n ps4 heb, koop ik ‘m sowieso 😆

  2.   
    Hillianii's avatar

    Ik speelde altijd die lego spellen op de ps2 vond het nooit vervelen! Ik twijfel als ik deze zal halen voor de PS4, wel kinderachtig natuurlijk maar het verveelt zeker niet! 😛