LEGO Marvel Super Heroes

In april vorig jaar werden we weggeblazen in de bioscoop met de film The Avengers welke velen van Marvel’s superhelden in één film bij elkaar bracht. Ook eind vorige maand was daar de tweede film van Thor welke Marvel-fans in zijn greep hield. Thor: The Dark World kreeg van onze vrienden bij MoviesNET zelfs een dikke acht! Nu, ongeveer zeven maanden na de release van The Avengers, worden Marvel’s superhelden opnieuw herenigd en wel in de game LEGO Marvel Super Heroes. Weet deze game de fans te boeien? En misschien nog wel belangrijker, voelt de game net zo goed aan als de Marvel-films? Je leest het in deze review van LEGO Marvel Super Heroes.

Marvel
Laten we bij het begin beginnen. Marvel is een ster als het aankomt op sfeer in de films en meestal word je al razend enthousiast na de eerste openingsscène. Dit is eveneens het geval bij LEGO Marvel Super Heroes. We beginnen de game op een laten we zeggen, nogal zanderig Times Square. Gaat er nog geen belletje rinkelen? Ik zal je helpen, Sandman is onze eerste uitdaging. Wederom draait het er in deze LEGO-game om, om zoveel mogelijk LEGO-blokjes te verzamelen en eindbazen te verslaan. Wat mij betreft een beetje teveel van hetzelfde allemaal. Hoewel je de levels wel doorloopt met een dikke laag Marvel-humor. Alle grappen en grollen van de bekende personages zitten erin. Van de charismatische Tony Stark tot aan de klunzige Spider-Man.

Het is ongelooflijk hoeveel moeite de ontwikkelaars hebben gestoken in het aantal personages, zelfs Pepper Pots en She-Hulk zitten in de game. Natuurlijk hebben deze niet zoveel bijzondere krachten als onze ‘grote’ en bekende superhelden, maar toch is het ontzettend leuk deze kleinere personages uit de films terug te zien in de game.

Co-op modus
De game zelf ondersteunt net als alle eerdere LEGO-games een co-op modus voor vier spelers. In sommige levels zul je samen moeten werken om bepaalde bonussen vrij te spelen, of je kunt elkaar het leven zuur gaan maken door LEGO-blokjes voor elkaars neus weg te rapen. De keuze is volledig aan jou! Zoals ik eerder al zei is de game, naast de geweldige inbreng van wat Marvel-sfeer, helaas grotendeels hetzelfde en kan het wat saai overkomen als je in je eentje met de game aan de slag gaat. De game is daarentegen zeer geschikt om met vrienden te spelen, dus duimpjes omhoog voor de co-op modus!

Nog een reden om het met vrienden te spelen zijn de soms wat onduidelijke hints. Als je niet met de LEGO-games bekend bent zal je in het begin nogal vaak vast komen te zitten, omdat je objecten kapot moet schieten die weinig of niet worden aangegeven. Dit kan erg frustrerend zijn, zo heeft ook mijn controller ondervonden, maar dat ter zijde.

Stan Lee
Wat is een Marvel-film zonder Stan Lee? Juist, net als een Marvel-game zonder Stan Lee. De inmiddels 90-jarige bedenker van de meeste Marvel-superhelden en hun vijanden mag natuurlijk niet ontbreken in deze game. In nagenoeg ieder level zul je de beste man uit een benarde situatie moeten bevrijden die meestal met een zeer kleine hint wordt aangegeven. Mocht je Stan Lee weten te vinden, dan wacht er daarom ook een leuke bonus aan het einde van het level.

Conclusie
LEGO Marvel Super Heroes is al met al best een aardige game, alleen had er iets meer afwisseling in de levels mogen zitten behalve het gebruik van andere personages en bijbehorende speciale krachten. De game is vaak erg onduidelijk voor gamers die niet bekend zijn met de LEGO-games en daardoor niet zo toegankelijk. De echte Marvel-sfeer die we kennen van de films maakt daarentegen heel veel goed. De game beoordeel ik dan ook met een zeer verdiende 7,5.

Gamersnet Score

Wat is HOT

 • Marvel-sfeer
 • Veel humor
 • Bekende en onbekende superhelden
 • Hilarisch met vrienden

Wat is NOT

 • Te weinig afwisseling
 • Soms saai in je eentje
 • Soms onduidelijke hints

7.5

 1.   
  Rudizo18's avatar

  lijkt me toch nog best een grappig spel ^^ nu maar wachten tot ik hem ooit ergens voor een prikje vind xD

 2.   
  Ralph P Scene's avatar

  kan niet wachten!

 3.   
  )GN(-Erik's avatar

  Kep hem al 100% uitgespeeld 😆

 4.   
  MoryIsHere's avatar

  )GN(-Erik schreef, "Kep hem al 100% uitgespeeld 😆 "

  En wat vind jij ervan? Ik wil deze misschien wel in huis halen 😀