LEGO Marvel Super Heroes

Vroeger toen ik nog lief en schattig was speelde ik met mijn LEGO-blokjes. Tegenwoordig heeft de tijd mijn schattigheid doen vergeten en speel ik ook niet meer met het welbekende speelgoedmerk. Nee, dit alles is virtueel gegaan en de volgende LEGO-iteratie waar ik mij mee kan gaan vermaken is alweer in aantocht. Dit keer in de vorm van LEGO Marvel Super Heroes. Ja het zijn de populaire Marvel-helden en –slechteriken die dit keer in LEGO-vorm worden gegoten.

Snode plannen

Het is weer eens hommeles in de Marvel-versie van New York. Dr Doom en Loki hebben samen snode plannen bezworen en zijn van plan een wapen te maken, genaamd Dr. Doom’s Doomray of Doom. Om dit wapen genoeg energie te geven zijn er de cosmic bricks nodig en laten deze nou net na een aanval op de Silver Surfer over New York zijn verspreid. Een team van slechteriken, waaronder Magneto met zijn kompanen, Green Goblin en Doc Ock, worden op pad gestuurd om de speciale blokjes te verzamelen. Het is weer eens aan S.H.I.E.L.D om de bevolking te redden en Nick Fury roept onder andere The Avengers, Fantastic Four, X-Men en nog veel meer helden bij elkaar om de plannen te stoppen.

Blokkerige helden en schurken

Iedere release van de LEGO-serie brengt iets nieuws. Dit keer richt ontwikkelaar TT Games zich op de karakters. Waar de vorige LEGO-games al heel wat verschillende speelbare personages bevatte, doet LEGO Marvel Super Heroes hier nog een hele grote schep bovenop. De game bevat namelijk meer dan 150 karakters van de bekende Iron Man tot de onbekende Howard the Duck. Zelfs Stan Lee, de belichaming van Marvel, heeft een rol. Op zich is dit niet zo heel interessant, want wie gaat er nu met al die poppetjes spelen? Daar heeft TT Games goed over nagedacht, want elk karakter heeft zijn eigen superkrachten en vecht daardoor daadwerkelijk anders. Het is dan ook leuk om in de free-roaming wereld zo veel mogelijk karakters te proberen.

Iron Man kan vliegen en heeft zijn energie stoten, Mr. Fantastic is super flexibel en kan in allerhande voorwerpen transformeren, Captain America kan met zijn schild gooien en lasers reflecteren, Spiderman heeft zijn web, ga zo maar door. De personages die ik heb mogen zien zagen er herkenbaar doch LEGO-achtig uit en de superkrachten waren stuk voor stuk verfrissend. Om Bruce Banner via een LEGO transformatie naar de Hulk te zien groeien was voor mij de klap op de vuurpijl. Ik zag dat TT Games met al deze superkrachten weer iets nieuws aan de serie heeft weten toe te voegen. Al moet er wel opgelet worden dat gamers niet verdrinken in de grote hoeveelheid karakters. Tijdens het verhaal zal dat niet zo snel gebeuren, maar tijdens het free roam gedeelte zullen spelers na een tijdje toch al snel hun favoriete karakters pakken.

LEGO zoal we die al kennen

Natuurlijk zijn alle features uit de vorige games ook weer in LEGO Marvel Super Heroes terug te vinden. Zo is de stad volledig streaming en loop je dus bijna nooit tegen een laadscherm op. Wil je van de Stark Tower naar de andere kant van New York vliegen? Dat kan zonder laadtijden! Ook de dynamische co-op is weer terug. Dit betekent dat het splitscreen scherm zich aanpast aan de situatie. Zijn twee karakters ver van elkaar weg dan splits het scherm en zijn ze dicht bij elkaar dat is er geen splitsing te zien. Ook de stemmen die TT Games in de LEGO-serie heeft geïntroduceerd zijn weer terug. Dit brengt echter wel een probleem met zich mee, want bekende karakters als Iron Man en Spiderman klinken niet zoals we in de films gewend zijn en dat is wel even wennen. Op het gebied van graphics is er op de next-gen niet heel veel vooruitgang geboekt, de ontwikkelaar heeft echter nog nooit zoveel LEGO-blokjes tegelijk op het scherm kunnen renderen.

Voorlopige conclusie

Zoals ik eigenlijk bij elke LEGO-game zeg, dit is weer een nieuwe iteratie in een goed lopende franchise. Noem het een verbetering of versie 13.0. LEGO Marvel Super Heroes doet op zich niet veel nieuws, maar brengt ons gewoon weer een nieuw en grappig verhaal. De focus op de karakters heeft goed uitgepakt en maakt de game toch net weer iets anders dan zijn voorgangers. Er zijn echter ook nog wel wat vraagstukken. Weet TT Games de free-roaming wereld voor lange tijd boeiend te houden? Kunnen we snel wennen aan de nieuwe stemmen? Verdrinken spelers niet in het grote aantal speelbare karakters? Hoe dan ook bevat LEGO Marvel Super Heroes weer een leuk verhaal en de bekende LEGO-humor. Ben je de LEGO-games onderhand wel zat dan brengt deze iteratie weinig nieuws onder de zon, maar voor de liefhebber is het spel gewoon weer ouderwets goed.

  1.   
    smokey1971's avatar

    jonges vindt het een van de beste games met stealt mode echt bedankt