Deadpool Fast Forward 2013

Deadpool is niet de meest bekende superheld, misschien kun je hem beter een antiheld noemen. De beste man heeft een eigen comic, maar is nog nooit de sterspeler in zijn geheel eigen game geweest. Dit gaat in 2013 echter veranderen.

Duke Nukem maar dan anders?

Eerlijk is eerlijk, Deadpool is niet één van de Marvel-karakters waar je meteen een game in de winkels van verwacht te vinden. Hij is namelijk geen echte held of bad guy. Nee, Deadpool is gewoon ehhh… Deadpool. Hij doet wat hem zint en is een comic karakter met zijn geheel eigen stijl. Dit maakt hem een wat onconventionele hoofdrolspeler voor een game, maar daardoor juist ook weer heel interessant. Voor de gehele achtergrond van deze aparte comic-ster is dit artikel wat te kort, maar als hij in één zin beschreven moet worden zal dat als volgt klinken: “Deadpool is een eigenzinnige, sarcastische en mentaal onstabiele huurling die met zijn pistolen en zwaarden altijd zijn zin weet te krijgen.” Als gamepersonage is hij misschien het best te vergelijken met Duke Nukem, zijn kijk op vrouwen in ieder geval zeer zeker.

Met een dergelijk uniek hoofdpersoon kun je ook een unieke game verwachten. Hoewel er nog niet heel veel over het spel bekend is en er voor het grote publiek nog geen gameplay is getoond, kunnen we in ieder geval één uniek aspect noemen. Deadpool zal namelijk de zogenaamde vierde muur doorbreken. Dit houdt in dat hij weet dat hij de hoofdrol in een game speelt en hier luidkeels over praat. De man is sowieso niet op zijn mondje gevallen en zal je de oren van je hoofd praten. De meerdere persoonlijkheden in zijn hoofd vechten voor tijd en zijn opmerkingen winden er geen doekjes om. Harde humor en referenties naar games, films en meer zullen de revue passeren.

Waar blijft die informatie?

Over het verhaal van de game is nog niets verklapt. Het enige dat ontwikkelaar High Moon Studios heeft gemeld, is dat Deadpool weer als een huurling aan het werk gaat en tijdens dit werk in een gek verhaal verwikkeld wordt. Er is geen directe connectie met de comics. Ook over de gameplay weten we nog bar weinig. Het is duidelijk dat het spel een third-person action brawler wordt en we redelijk lineaire missies voorgeschoteld krijgen. Tijdens het grootste deel van de game staat vechten centraal. Het maken van combo’s is hierbij belangrijk en gaandeweg zullen er steeds meer combo’s beschikbaar zijn. Er kan worden gevochten met de bekende pistolen en zwaarden van Deadpool, maar ook meer speciale wapens zoals een sledgehammer kunnen worden opgepakt. Verder kan Deadpool net zoals Wolverine gemakkelijk helen. In de game zullen zijn ledematen zelfs in het rond vliegen. Spelers kunnen wachten tot deze teruggroeien of ze zelf weer aan zijn lichaam vastzetten.

Voorlopige conclusie

De game waarin Deadpool de hoofdrol speelt moet ergens dit jaar gaan komen en verschijnt voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Helaas is er nog maar weinig bekend en de vraag is waar deze informatie blijft. Het is in ieder geval duidelijk dat Deadpool een uniek karakter is en dat dit in de hele game door zal gaan werken. Het unieke Marval-personage zal met zijn gekke persoonlijkheid en zijn vele referenties naar populaire onderwerpen heel aanwezig zijn. Het feit dat hij weet dat hij in een spel zit kan een grote stempel op de game drukken.

Met de humor zal het wel goed zitten, maar over de gameplay kan ik nog weinig zeggen. Wat we precies mee gaan maken is nog onduidelijk en hoe Deadpool vecht hebben we nog amper kunnen zien. High Moon Studios heeft ervaring opgedaan met het maken van enkele Transformer-games, maar hier waren de meningen nogal over verdeeld. Of het spel naast de goede humor ook echt boeiende gameplay gaat bieden, is dus de grote vraag. Onze barometer blijft dat ook in het midden steken.

Bekijk onze Deadpool gamepagina om nog veel meer over het spel te weten te komen.

 1.   
  cookymonster's avatar

  Het personage zelf vind ik wel leuk uitgewerkt maar ik vrees dat de game zelf niet de moeite waard zal zijn. kan me vergissen natuurlijk 😉

 2.   
  toqeer's avatar

  hoop dat dat een vette game word en hem niet verpesten 🙂

 3.   
  firehopper211's avatar

  Zelf ken ik niet echt alle Marvel personages en Deadpool ken ik pas sinds MvC3, ik hoop dat ik met deze game Deadpool beter leer kennen. Ik ben in ieder geval nog wel op zoek naar wat goeie Hack-n-Slash games. 😉

 4.   
  Carcass's avatar

  Leuk personage, als de gameplay hier nog eens leuk bij gaat passen dan gaat dit wel wat worden 🙂

 5.   
  Eichmann's avatar

  Postal 2 meets Fallout made by Marvel…
  I like it.