Crysis 3 Fast Forward 2013

2013 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer vele nieuwe games verwachten en net zoals elk jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten wat er aan komt en waar zij zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2013. Vandaag trekt Eefje de jungle van Crysis 3 in.

Crysis 2 was voor mij ‘de’ shooter van 2011. De manieren waarop New York werd neergezet als een stedelijke jungle en je constant uitgedaagd werd door de game om de mogelijkheden die je in je bezit had optimaal te gebruiken, waren van een hoge klasse.

Reden genoeg

Ook de multiplayer was ijzersterk, maar jammer genoeg volledig ondergewaardeerd. De game zat ingekramd tussen het verschijnen van Black Ops en Modern Warfare 3 en werd daardoor wat ondergesneeuwd, maar ik denk niet dat ik online meer pret heb beleefd online dan tijdens death matches in Crysis 2. Vergeet kerels die in een hoekje schuilen om je af te knallen, in Crysis 2 sprongen ze tientallen meters door de lucht om op je kop te landen alsof je een Koopa was die per ongeluk in de verkeerde game was beland. De uren plezier die ik met de voorganger gehad heb zijn op zich dus al reden genoeg om fan te zijn van het derde deel, maar er is meer.

Stijlbreuk

Crysis 2 leverde een enorme stijlbreuk met de vrijheid die je op het eiland in het eerste deel had. Dat rechtlijnige karakter waar Crytek aan gebonden was door de stedelijke setting van de omgeving is nu wat weggevlakt. Je avontuur speelt zich nog steeds af in New York, maar de stad is nu volledig overwoekerd door de gevolgen van de invasie uit het vorige spel. New York is een jungle geworden en dat betekent heel wat meer vrijheid dan in de voorganger.

De omgevingen waarin je komt zijn stukken opener van opzet en dat betekent dat je steeds moet zoeken naar de mogelijkheden die je tot je beschikking hebt. Waar zitten de vijanden en waar moet ik heen? Kan ik sluipen of kan ik beter via die flank omhoog springen? Dit soort zandbak-gameplay is waar ontwikkelaar Crytek altijd al in geëxcelleerd heeft en op dat vlak lijkt Crysis 3 hun beste werk te gaan worden.

Een krachtig ding

Nieuwe krachten heeft je Nanosuit niet gekregen, maar laat ons eerlijk zijn, dat hoeft ook niet. De echte ster van de game zal gewoon de compound bow worden. Het wordt een verdomd krachtig ding, dat uitstekend geschikt is om van op een afstand geruisloos te doden, maar ook om de Rambo uit te hangen. Ik kan nu al voorspellen dat de combinatie van de boog en de cloak-mode van je suit een favoriet zal worden bij velen.

Ook multiplayer is uiteraard weer prominent aanwezig in Crysis 3 en lijkt wederom enorm amusant te gaan worden. Een mode die nu reeds enorm in het oog springt is Hunted. Het idee erachter is diabolisch simpel, maar dat maakt het net zo vet. In de mode die je met acht tot zestien spelers beleeft fungeren twee gamers als jagers en de anderen als prooi. De jagers hebben alle krachten van de suit en een boog, de anderen zijn gewone soldaten. Telkens wanneer een soldaat gedood wordt, verandert ook hij in een jager. Uiteindelijk krijg je dus situaties met dertien gevaarlijke jagers tegenover drie gewone spelers, waarbij het hart in de keel bonkt. Gamers die in deze bloedstollende mode als soldaat kunnen overleven hebben iets om online mee te pronken, dat is zeker.

Hunted klinkt voor mij nu al als één van de opwindendste ervaringen die we volgend jaar op gamevlak mogen verwachten, en dat geldt eigenlijk voor Crysis 3 in haar geheel.

Crysis 3 staat gepland om te verschijnen op 19 februari voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

enter

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Crysis 3 te weten te komen, bekijk screenshots, check video’s en lees al het nieuws.

 1.   
  toqeer's avatar

  ben benieuwd deel 2 had geweldige graphics 🙂

 2.   
  mssfaith's avatar

  Vet!
  Ik heb crysis 2 op de xbox en vond hem echt leuk! (:
  Kan niet wachten! 😆

 3.   
  Goldcobra's avatar

  Kan niet wachten! Ik ga m zeker weten kopen.

 4.   
  cookymonster's avatar

  toqeer schreef, "ben benieuwd deel 2 had geweldige graphics 🙂 "

  Ik hoop dat je eigenlijk deel 1 bedoelde 😕