Sly Cooper: Thieves in Time Fast Forward 2013

2013 staat alweer voor de deur en ook het komende jaar belooft fantastisch te worden. We kunnen weer vele nieuwe games verwachten en net zoals elk jaar laten de redacteuren van GamersNET jullie weten wat er aan komt en waar zij zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2013. Vandaag sluipt Eefje rond met Sly Cooper: Thieves in Time.

Ik kan me nog goed herinneren hoe enthousiast ik vorig jaar het nieuwsbericht rond de aankondiging van Sly Cooper: Thieves in Time schreef. Als er één reeks uit de gloriedagen van de PlayStation 2 is waarvan ik op een glorieuze comeback zat te wachten, dan is het deze, gebaseerd op de kleptomane wasbeer en zijn vrienden.

Een echte opvolger

De vorig jaar verschenen HD-collectie van Sly Cooper toonde al hoe fris deze spellen tegenwoordig nog aanvoelen. Het vorige deel dateert van meer dan zeven jaar geleden, maar heeft op vlak van gameplay nog niks aan charmes ingeboet. De combinatie van platformen en sluipen, vermengd met minigames, was toen uniek en is dat vandaag nog steeds. Ontwikkelaar Sanzaru, die het roer overneemt van Sucker Punch, heeft ervaring met het in goede banen leiden van de HD-collectie en dat lijkt zich af te wrijven op dit nieuwe deel. Thieves in Time blijft trouw aan de roots en lijkt in alles een echte opvolger te worden.

Wat in elk geval al een enorm leuke zet is, is het verhaal dat verder borduurt op de voorganger en niet het pad volgt van de recente Devil May Cry. In Thieves in Time wordt Sly gedwongen terug te keren uit een misdaadloos leven met Carmelita, omdat een slechterik bezig is zijn volledige familiegeschiedenis te wissen. De booswicht Le Paradox reist door de tijd om de Coopers in het verleden uit te schakelen en dat betekent dat ook onze helden door de teletijdmachine moeten.

Variatie

Het leuke dat deze verhaallijn oplevert voor de game, is uiteraard de variatie in de setting. In Thieves in Time kom je in het feodale Japan, de middeleeuwen, de prehistorie, het Wilde Westen en in Arabië terecht. Op vlak van gameplay volgt het spel uiteraard het pad van de voorgangers. Elke tijdsperiode omvat één centrale hub waarin je opdrachten vervult om je voor te bereiden op de ultieme kraak. Het fijne hieraan is dat je niet enkel sluipt met Sly, maar dat ook andere personages zoals Bentley, Murray en zelfs Carmelita Fox taken te vervullen krijgen. Zelfs de vijf voorouders van Sly maken hun opwachting in speelbare vorm en dat zorgt voor heel wat personages met elk hun eigen soort gameplay. Ook de nodige minigames maken weer hun opwachting in het spel, waardoor de boel niet te vlug eentonig lijkt te gaan worden.

Voorlopige conclusie

Sly Cooper: Thieves in Time staat gepland voor een release op 27 maart en verschijnt voor PlayStation 3 en PlayStation Vita. De game gaat zeker niet het warme water opnieuw uitvinden, maar fans van de vorige spellen zullen het vertrouwde karakter van de game zeker kunnen waarderen. Dit is niet het soort spel dat jaar na jaar verschijnt, maar een opvolger van een publiekslieveling van zeven jaar geleden. Meer van hetzelfde is het beste wat Sanzaru in zo’n geval de fans kan geven.

Dat de game er op PlayStation 3 niet zo opmerkelijk geavanceerd uitziet op grafisch vlak, kan mij niet eens schelen. De typerende tekenfilmachtige stijl blijft behouden en daarmee ook de charme van de spelwereld. Zowel op PlayStation 3 als op de Vita zal de game in maart inhoudelijk hetzelfde worden en dat is iets waar zowel fans van het eerste uur als nieuwkomers enkel blij van kunnen worden. Een rode barometer voor mij!

Bekijk de gamepagina om nog veel meer over Sly Cooper: Thieves in Time te weten te komen, check trailers en lees al het nieuws.

 1.   
  captain08's avatar

  Ik ben ook al fan vanaf de eerste, en kan zeker niet meer wachten!! 😀

 2.   
  Danielle.k's avatar

  Wat blijft Sly toch super vet en het leuke van alles je koopt 2 games voor de prijs van 1, de Vita versie krijg je er als download code bij 😛

 3.   
  toqeer's avatar

  kijk ook erg uit naar deze game 🙂

 4.   
  flipjum's avatar

  Ik heb een tijdje geleden de trilogy gekocht nadat een vriend het er al sinds 2005 ofzo over heeft… echt goede serie , ik kan niet wachten tot deze uitkomt!