GN Vooruitblik: December

Elke maand worden wij gamers verblijd met verscheidene toptitels, maar zie jij als gewone consument maar eens om het kaf van het koren te scheiden. Om die reden vind je elke maand in GN Vooruitblik de vijf meest veelbelovende titels van komende maand. Bovendien is het aan onze redacteuren om te vertellen waarom ze juist in die games zin hebben.

Na de meest indrukwekkende maand in de gamewereld, is het tijd voor de maand van de grote anticlimax. Na Assassin’s Creed III, Far Cry 3, Halo 4, Call of Duty: Black Ops II en de release van de Wii U, is het nu de beurt aan een vijftal games die zich qua kaliber allerminst kunnen meten met deze jongens. Nochtans zijn Paper Mario: Sticker Star en de discrelease van The Walking Dead beslist geen slechte titels, dus diegenen die nog geld in de portemonnee over hebben kunnen ook deze maand nog wat uitgeven.

LEGO The Lord of the Rings
Releasedatum: 23 november
Ontwikkelaar: Traveller’s Tales
Uitgever: Warner Bros. Interactive Entertainment
Platform: 3DS; DS; PC; PlayStation 3; Xbox 360; Vita; Wii
Genre: Action-adventure

LEGO-games komen en gaan, maar tegen de verwachtingen blijft de kwaliteit. De nieuwste toevoeging aan de spellen die draaien om een LEGO-versie van een bekende wereld uit de hedendaagse popcultuur is The Lord of the Rings. Deze game voegt niet alleen de originele stemmen toe, maar laat je ook voor het eerst aan de slag gaan in een immense open wereld. Liefhebbers van The Lord of the Rings en LEGO komen in ieder geval aan hun trekken.

Leon Stougie (redacteur):

Hoewel ik rond LEGO Harry Potter de LEGO-games wel beu was geworden, heb ik onlangs mijn plezier in de spellen weer hervonden met het tweede Batman-deel. De humor in combinatie met de platformactie blijft geweldig en de drang om alles te verzamelen houdt je uren bezig. Tel daarbij op dat Lord of the Rings een van mijn favoriete filmreeksen is en het moet voor mij in ieder geval wel goed komen met LEGO The Lord of the Rings.

Klik hier als je meer te weten wilt komen over LEGO The Lord of the Rings…

The Elder Scrolls V: Skyrim – Dragonborn DLC
Releasedatum: 4 december
Ontwikkelaar: Bethesda Game Studios
Uitgever: Bethesda Softworks
Platform: Xbox 360
Genre: Action RPG

Na de lichtelijk teleurstellende Hearthfire DLC, is het deze maand tijd voor een stukje downloadbare software die ons allen weer doet terugverlangen naar de ijzige vlaktes van Skyrim. En Solstheim, want dit eiland van Morrowind wordt als nieuwe locatie toegevoegd aan de al immense wereld van The Elder Scrolls V. Waarom deze DLC waarschijnlijk met name wordt gedownload, is de mogelijkheid om op de rug van een immense draak plaats te nemen, zodat we niet alleen de titel van Dragonborn voor onze naam kunnen zetten, maar ook die van drakenrijder!

Valentijn van der Lende (redacteur):

Waar menig hartje eind vorig jaar nog genoeg kloppingen oversloeg door de overweldigende indruk die The Elder Scrolls V: Skyrim achterliet, komt Bethesda in december terug met een nieuwe downloadbare uitbreiding. Hierin maken we een terugkeer naar Morrowind. De DLC lijkt een erg interessante toevoeging met zich mee te brengen. In plaats van het reizen ter paard, wordt het namelijk mogelijk in dit deel om je ter draak te verplaatsen. Persoonlijk denk ik dat het enigszins saaie reizen hiermee een enorme impuls krijgt en hoop ik stiekem op gevechten in het luchtruim met andere draken of drakenrijders. Daarnaast worden we getrakteerd op een epische strijd met onze ergste tegenstander: de eerste Dragonborn. Door het feit dat Bethesda ons elke keer erg positief heeft weten te verrassen, ben ik er van overtuigd dat ook deze uitbreiding ons weer schuddend op onze stoelen achterlaat. Mocht je nog steeds de legende die Skyrim heet niet los kunnen laten, dan is het vrijwel verplicht om ook deze uitbreiding aan je harde schijf toe te voegen.

Klik hier als je meer wilt zien van de Dragonborn DLC…

Guardians of Middle-Earth
Releasedatum: 4 december
Ontwikkelaar: Monolith Productions
Uitgever: Warner Bros. Interactive Entertainment
Platform: PlayStation 3; Xbox 360 (download)
Genre: Multiplayer Online Battle Arena

Guardians of Middle-Earth maakt handig gebruik van de wereld van The Lord of the Rings om hieruit verscheidene bekende krijgers te verzamelen en deze tegen elkaar te laten vechten. Voor spelers van DOTA of League of Legends is het bekende kost, want ook deze game draait om vechten in arena’s. Door goed samen te werken met de andere helden en tactisch inzicht te tonen, is het de bedoeling om het vijandelijke team uit te schakelen. Mede dankzij de niet al te hoge instapdrempel lijkt Guardians of Middle-Earth een meer dan geschikte keuze om het genre in te stappen. Bovendien kun je als Gollum of Sauron spelen en dat willen we allemaal natuurlijk.

Richard Leurs (eindredacteur):

Vroeger speelde ik graag een wat onbekendere game, Demigod. Het MOBA-genre (Multiplayer Online Battle Arena) vind ik namelijk best leuk, maar om goed te worden in games als League of Legends, daar heb ik geen tijd voor en ook geen zin in. Demigod was een wat meer toegankelijke MOBA-game en daar zijn er niet veel van. Op de Gamescom van 2012 heb ik echter mogen zien dat Guardians of Middle-Earth dit ook is. De fun die het genre heeft te bieden en de lore van The Lord of the Rings lijkt mij samen een mooie combinatie. Guardians of Middle-Earth gaat mij daarom zeker wat mooie uurtjes vermaken.

Klik hier als je meer wilt zien van Guardians of Middle-Earth…

Paper Mario: Sticker Star
Releasedatum: 7 december
Ontwikkelaar: Intelligent Systems
Uitgever: Nintendo
Platform: 3DS
Genre: RPG

Super Paper Mario op de Nintendo Wii was niet wat liefhebbers van de reeks hadden gehoopt, maar Paper Mario: Sticker Star maakt dit weer helemaal goed. Veel humor, een interessant en goedwerkend vechtsysteem, memorabele omgevingen en schitterende graphics: ontwikkelaar Intelligent Systems heeft flink wat uit de 3DS weten te persen. Zin om weer lekker met de handheld van Nintendo aan de slag te gaan deze winter? Dit is de game die je nodig hebt!

Wester Wagenaar (eindredacteur):

Ik heb de eer gehad om vorige maand al uitgebreid met Paper Mario: Sticker Star aan de slag te kunnen en mijn mening kun je dus al lezen in de review van de game op GamersNET! Mij is dus al bekend dat Paper Mario weer helemaal terug is met deze 3DS-versie en dat de game je lekker lang zal bezighouden. Iedere liefhebber van unieke RPG’s met veel humor moeten beslist Paper Mario: Sticker Star een kans geven!

Klik hier voor de review van Paper Mario: Sticker Star…

The Walking Dead
Releasedatum: December
Ontwikkelaar: Telltale Games
Uitgever: Telltale Games
Platform: PlayStation 3; Xbox 360
Genre: Point-and-click Adventure

Telltale heeft dit jaar menigeen verrast met diens uitstekende The Walking Dead-reeks. Dit spel werd in episodes uitgebracht, maar deze maand kunnen we deze vijf afleveringen ook op een disc’je aanschaffen. En wanneer we een blik werpen op het aantal prijzen die Telltale heeft binnengehaald met deze serie, dan is dat beslist terecht. Zin in een kwalitatief hoogstaand, filmisch point-and-click-avontuur? The Walking Dead mag zeker niet ontbreken in de collectie.

Caron Peeters (redacteur):

Als er een game is die mij dit jaar verrast heeft, dan is het wel het meeslepende The Walking Dead; een serie afleveringen op basis van de comics van Robert Kirkman. Ja, het is een zombiegame, maar de vleeseters staan hier niet in het centrum van de aandacht. In deze point and click-serie staan de karakters centraal en Telltale weet heel goed hoe het een verhaal moet brengen. Met vrijwel alle personages bouw je een band op en het is daarom des te pijnlijker dat je als speler geregeld keuzes moet maken die je morele besef danig op de proef stellen. Voor mensen die de afleveringen hebben gespeeld zal deze bundel een mooie aanvulling zijn, voor de mensen die deze serie nog niet hebben aangeraakt is deze disc release verplichte kost!

Klik hier als je meer wilt zien van The Walking Dead…

  1.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Weinig games die in december uitkomen, gelukkig maar want de afgelopen maanden kwamen zoveel games uit. Ik ga deze hele maand nog genieten van toppers als Far Cry 3, Halo 4 en Hitman Absolution. Verder nog de zijmissies in Assassin’s Creed III doen, The Walking Dead Episode 1, 2, 3, 4 en 5 spelen, Beginnen met Lollipop Chainsaw, Prototype 2 en Darksiders II. Verder ben ik nog van plan om Max Payne 3 en The Darkness II nog een keer opnieuw te spelen omdat dat vette games waren die ik graag nog een tweede keer speel (TD2 voor de vierde keer alweer). Tot slot nog alle achievements halen in Borderlands 2 die ik bijna allemaal heb (nog 11), alle achievements halen in Assassin’s Creed II die ik ook bijna allemaal heb (nog 7) en alle achievements halen in Spec Ops The Line die ik ook bijna allemaal heb (nog 11).

  2.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Je hebt helemaal gelijk er kwamen zoveel goede titels tergelijk de tijd uit dat ik steeds de andere game weg legde om weer de nieuwe te spelen.
    Ik ben nu ook wel een tijdje zoet met:
    Black Ops II, Far Cry 3, Hitman, Assassin’s Creed III & Resident Evil 6,
    allemaal games die ik nog moet uit spelen.

    Was me een duur maandje. 😳

  3.   
    GrijzeVos's avatar

    De walking dead is zeker de game voor mij voor de maand van December :D.

  4.   
    GamerJaime's avatar

    Ik ga deze maand helemaal los met 2 golden oldies. De eerste is Deus Ex Human Revolution en de andere is Alan Wake. Heb beide besteld bij Bol.com en morgen (of eigenlijk straks) heb ik ze binnen. Eind deze maand komt daar nog Far Cry 3 bij en verder ben ik ook nog bezig met een 2de playtrough van AC3 terwijl ik nog niet eens helemaal klaar ben met mijn eerste playtrough want die moet ik nog 100% voltooien. Dus ook daar ben ik nog mee bezig, en als ik dan nog tijd over heb dan wil ik ook nog een 2de keer Sleeping Dogs uitspelen. En vanaf 17 dec gaat 3FM Serious Request ook weer los, en ook daar wil ik veel van gaan meepakken. Kortom meer dan genoeg te doen deze laatste maand van 2012!

  5.   
    Goldcobra's avatar

    KillGamer01″]Weinig games die in december uitkomen, gelukkig maar want de afgelopen maanden kwamen zoveel games uit. Ik ga deze hele maand nog genieten van toppers als Far Cry 3, Halo 4 en Hitman Absolution. Verder nog de zijmissies in Assassin’s Creed III doen, The Walking Dead Episode 1, 2, 3, 4 en 5 spelen, Beginnen met Lollipop Chainsaw, Prototype 2 en Darksiders II. Verder ben ik nog van plan om Max Payne 3 en The Darkness II nog een keer opnieuw te spelen omdat dat vette games waren die ik graag nog een tweede keer speel (TD2 voor de vierde keer alweer). Tot slot nog alle achievements halen in Borderlands 2 die ik bijna allemaal heb (nog 11), alle achievements halen in Assassin’s Creed II die ik ook bijna allemaal heb (nog 7) en alle achievements halen in Spec Ops The Line die ik ook bijna allemaal heb (nog 11).[/quote]

    [quote=”Gamer4Ever-NL schreef, "Je hebt helemaal gelijk er kwamen zoveel goede titels tergelijk de tijd uit dat ik steeds de andere game weg legde om weer de nieuwe te spelen.
    Ik ben nu ook wel een tijdje zoet met:
    Black Ops II, Far Cry 3, Hitman, Assassin’s Creed III & Resident Evil 6,
    allemaal games die ik nog moet uit spelen.
    Was me een duur maandje. 😳 "

    Helemaal mee eens. Even weer focussen op alle games dit jaar waar ik niet genoeg tijd aan heb kunnen besteden.

  6.   
    Gunrunner120's avatar

    lego games blijven geweldig

  7.   
    Hitman047's avatar

    Niet echt veel bijzonders deze maand. Maakt ook niet zoveel uit. Zoals de meeste hier ben ik nog wel even druk met de games van vorige maand. Ik moet Assassins Creed III nog uitspelen, dan hoop ik dat Far Cry 3 tegen die tijd binnen is, vervolgens nog de Omega DLC van Mass Effect 3, en tot slot de Dragonborn DLC van TES V: Skyrim.

    En tegen die tijd zal de Steam Christmas Sale wel weer beginnen. 😉

  8.   
    Nibor134's avatar

    Waar staat arma 3??

  9.   
    Hitman047's avatar

    ”Nibor134″ schreef, "Waar staat arma 3??"

    Arma 3 komt volgend jaar pas uit? 😳

  10.   
    Nibor134's avatar

    ”Hitman047″ schreef, "[quote=”Nibor134″]Waar staat arma 3??"

    Arma 3 komt volgend jaar pas uit? 😳 [/quote]

    Sinds wanneer is dat verandert, week gelede stond er nog Q4 2012 😮

  11.   
    Hitman047's avatar

    Echt waar? Geen idee, ik volg de game niet echt actief. Er staat me gewoon iets bij van 2013. Dan zullen ze de officiële site al wel een tijd niet meer van een update hebben voorzien. Sowieso hoor je al maanden weinig van de game. Ik weet in ieder geval dat ze problemen hadden met de overgang van Physx 2.0 naar versie 3.0. Daardoor ging het allemaal wat langer duren.

    Totdat je meer van de game ziet/hoort, of een betere releasewindow krijgt dan een compleet kwartaal, hoef je de game in ieder geval niet te verwachten. 😳

  12.   
    Coldkiller_NL's avatar

    ”Nibor134″ schreef, "Waar staat arma 3??"

    Volgens mij komt Arma III pas volgend jaar uit.

  13.   
    mmx's avatar

    Farcry 3 ben ik al mee bezig maar ik ga in December weer eens achter budget titels aan ,niet geschoten is ook mis 😉

  14.   
    Daan's avatar

    Word een rustig maandje (gelukkig maar) met alle goeie titels die alleen al vorige en deze maand zijn verschenen heb ik me handen meer dan vol aan. 😆

  15.   
    Mr Sonic's avatar

    Lego lord of the Rings ga ik kopen.