GN Vooruitblik: April 2013

Elke maand worden wij gamers verblijd met verscheidene toptitels, maar zie jij als gewone consument maar eens om het kaf van het koren te scheiden. Om die reden vind je elke maand in GN Vooruitblik de titels waar onze redacteuren het meeste zin in hebben. Waar maart ons overrompelde met een ongekende hoeveelheid aan topgames, wordt in april het gas wat teruggenomen.

Defiance
Releasedatum: 2 april
Ontwikkelaar: Trion Worlds
Uitgever: Trion Worlds
Platform: pc; PlayStation 3; Xbox 360
Genre: shooter

Johan Lubbers (redacteur):

Eindelijk een MMO die ook op de consoles verschijnt! Voor mij is dat al genoeg reden om naar deze game uit te kijken; als consolegamer is dit genre toch voor een groot gedeelte aan me voorbijgegaan. Het coolste aan dit spel is echter dat het gaat samenwerken met de televisieserie. Dit betekent dat game en serie zich in hetzelfde universum afspelen en sommige personages in beide voorkomen. De serie begint pas half april en door het spelen van de game krijg je schijnbaar al heel wat achtergrondinformatie over de eerste aflevering. Nu maar hopen dat beide gedeeltes van de franchise een succes worden en de samenwerking steeds groter wordt…

Age of Empires II: HD Edition
Releasedatum: 9 april
Ontwikkelaar: Hidden Path Entertainment
Uitgever: Microsoft
Platform: pc (online)
Genre: RTS

Daniël de Zwart (eindredacteur):

Dit is toch wel één van de beste, al dan niet de beste game ooit gemaakt. In ieder geval de beste RTS ooit, en hoewel ik liever een volledige remake van Age of Empires II zie, neem ik ook zeker genoegen met de HD-versie. Ik ga de campagnes weer eens na vele jaren doorlopen, maar zal vooral weer uren steken in de Skirmish-modus. Gewoon lekker opgesloten zitten op mijn kamer en de halve dag potjes Age of Empires II spelen, offline. Geen idee of mij dit nog gaat lukken, maar dat ik veel zin heb in de HD Edition is wel duidelijk.

Fire Emblem Awakening
Releasedatum: 19 april
Ontwikkelaar: Intelligent Systems
Uitgever: Nintendo
Platform: 3DS
Genre: TBS

Valentijn van der Lende (redacteur):

Al sinds een paar weken jeuken mijn handen. Ze jeuken als de pest. Mijn YouTube-bezoekjes stuiten dan ook iets vaker dan ik zou wensen op de soundtrackpagina’s van de voorgaande Fire Emblem-delen. Eindelijk komt er een titel die écht de 3D-handheld complimenteert op alle vlakken. Een titel met zowel diepgang als ijzersterke gameplay. Mag het al 19 april zijn? Alsjeblieft? Ach, dan draai ik ondertussen maar weer dat epische ‘Together We Ride‘-nummer…

Injustice Gods Among Us
Releasedatum: 19 april
Ontwikkelaar: NetherRealm Studios
Uitgever: Warner Bros. Interactive Entertainment
Platform: PlayStation 3; Xbox 360; Wii U
Genre: fighting

Leon Stougie (redacteur):

Hoewel ik vechtspellen steeds meer kan waarderen, heb ik weinig met de personages in Street Fighter, Mortal Kombat en Dead or Alive. Bij Injustice: Gods Among Us kan ik dan ook mijn hart ophalen, je kunt namelijk aan de slag met de superhelden en schurken uit het DC-universum. Eindelijk kan ik die oh zo irritante Superman eens wat klappen verkopen met Batman of, iets obscuurder, Flash of Aquaman! Ik heb er zin in!

Dead Island: Riptide
Releasedatum: 26 april
Ontwikkelaar: Techland
Uitgever: Deep Silver
Platform: pc; PlayStation 3; Xbox 360
Genre: survival horror

Caron Peeters (redacteur):

Inmiddels is iedereen wel op de hoogte van mijn liefhebberij van de levende doden. Het zal daarom niemand verbazen dat ik Dead Island: Riptide, ondanks mijn twijfels over de game, bovenaan de lijst heb staan. Voorganger Dead Island was één groot bugfestijn waar zoveel aan mankeerde dat je bijna medelijden had met de zombies die er in moesten rondlopen. Ondanks dit gegeven heb ik me met de co-op modus enorm vermaakt en ben ik wel weer toe aan een nieuw vakantiereisje naar Dead Island. Nu maar hopen dat ze bij Techland van eerdere fouten geleerd hebben.

Star Trek
Releasedatum: 26 april
Ontwikkelaar: Digital Extremes
Uitgever: Namco Bandai Games
Platform: pc; PlayStation 3; Xbox 360
Genre: shooter

Leon Kempers (redacteur):

Ik zal eerlijk bekennen: ik ben geen Trekkie in hart en nieren. Dat neemt echter niet weg dat ik ontzettend heb genoten van de Star Trek-reboot uit 2009 en als bescheiden J.J. Abrams-fan kijk ik ook uit naar de aankomende film, Into Darkness. En laat Star Trek: The Videogame nou net gebaseerd zijn op die twee films! Wat ik tot nu toe heb gezien is nog geen reden om laaiend enthousiast naar de winkels te rennen, maar dat neemt niet weg dat de co-op gameplay met Captain Kirk en Spock verrassend vermakelijk kan uitpakken. Dit is dus duidelijk een titel om in de gaten te houden!

  1.   
    Eichmann's avatar

    Voor mij zit er niks tussen deze maand.
    Dan maar weer lekker verder met de games die in mijn kast liggen te verstoffen en nog nooit gespeeld hebt xD.

  2.   
    Hitman047's avatar

    Ik twijfel nog over de Age of Empires II: HD Edition en Dead Island: Riptide. Ik koop ze waarschijnlijk wel een keer, maar niet op dag één.

  3.   
    toqeer's avatar

    hopelijk word dead island riptide een vette game enigste game waar ik
    naar uitkijk in april, 🙂

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    Star trek ziet er interessant uit en age of empires hd 2 helemaal die moet je gewoon gaan spelen 😀

  5.   
    fdennis's avatar

    Dramatische game maand. Toen ik bij Defiance het woordje mmorpg zag was ik nog geintereseerd. Tot dat ik zag dat het een shooter was.

  6.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ik ga deze maand ook voor Dead Island Riptide & Injustice Gods Among Us

    Vooral met Dead Island Riptide ben ik zeer beniewd wat voor veranderingen ze hebben doorgevoerd.

    Het orgineel was goed te doen, maar met alle bugs & pop in textures en het slappe (einde) verhaal vond ik de game toch een teleurstelling. 🙁

  7.   
    segin's avatar

    Ik heb de demo van Fire Emblem: Awakening gespeeld en het is echt een heerlijke game. De filmpjes zijn echt prachtig! Het tactische is sowieso erg leuk dus hij komt nu zeker op mijn verlanglijstje 🙂

  8.   
    squidgyboy's avatar

    de maand koop ik alleen Dead Island: Riptide … zolang blijf ik wel bezig met Tera online 8)

  9.   
    WoKingNL's avatar

    Age of empires all the wall!

  10.   
    D_Dog's avatar

    Dead Island: Riptide! 😀

  11.   
    ShadyXL's avatar

    Ik wacht lekker op Defiance.

  12.   
    Goregash's avatar

    Heel misschien Dead island. Verder heb ik nog 5 games die ik uberhaupt moet uitspelen. Maarja er zijn ook zoveel games tegenwoordig die me niet lang genoeg boeien om het in 1 run uit te spelen.