GN Vooruitblik: Maart 2013

Elke maand worden wij gamers verblijd met verscheidene toptitels, maar zie jij als gewone consument maar eens om het kaf van het koren te scheiden. Om die reden vind je elke maand in GN Vooruitblik de titels waar onze redacteuren het meeste zin in hebben. Maart heeft ons gelukkig flink wat te bieden, want met games als God of War: Ascension, Tomb Raider, StarCraft II: Heart of the Swarm en Gears of War: Judgment zit het beslist snor met het aanbod van deze maand.

Tomb Raider
Releasedatum: 5 maart
Ontwikkelaar: Crystal Dynamics
Uitgever: Square Enix
Platform: pc; PlayStation 3; Xbox 360
Genre: Actie

Richard Leurs (eindredacteur):

Lara Croft bracht ons vroeger al goede games, maar pakt het nu eens anders aan. We gaan op pad met de jonge versie van deze mooie dame. Springend en klimmend krijgen we te zien hoe Lara in de problemen raakt en in overlevingsmodus terecht komt. Ze groeit hierdoor uit tot een ware Tomb Raider. Ik heb al wat stukjes mogen spelen en wil graag verder. Kom maar op met die nieuwe Tomb Raider, die wonderschone Lara Croft en de heerlijke nieuwe actie.

Castlevania Lords of Shadow – Mirror of Fate
Releasedatum: 8 maart
Ontwikkelaar: MercurySteam
Uitgever: Konami
Platform: 3DS
Genre: Actie

Valentijn van der Lende (redacteur):

Afgelopen maand mocht ik mijzelf al vluchtig trakteren op een eerste tocht door het kasteel van Dracula. Na alle Castlevania-toppers op de Nintendo DS sta ik dan ook te springen om eindelijk de 3DS-variant volledig in mijn handjes te krijgen. Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate gaat een klassiek concept combineren met een stukje moderne gameplay uit de eerste Lords of Shadow, gegoten in een volwassen jasje. Er mag dus weer zowel heerlijk geavonturierd als keihard rondgezweept worden. Als we kijken naar de Castlevania-delen hiervoor, kán het dus bijna niet mis gaan.

SimCity
Releasedatum: 8 maart
Ontwikkelaar: Maxis
Uitgever: Electronic Arts
Platform: pc
Genre: Simulatie

Caron Peeters (redacteur):

Vanaf het moment dat ik lucht kreeg van deze titel en de eerste beelden de revue passeerden, bekroop me een gelukzalig gevoel. Er schuilt een kleine stedenbouwer in mij, dat kan niet anders. De serie van Maxis heeft me weken aan pure speeltijd gekost en ik ga ervan uit dat dit nieuwe deel er weer heel wat uurtjes bij gaat tikken. Ja, je werkt met een veel kleiner bouwoppervlak. Ja, het is vrijwel volledig gericht op een multiplayer-ervaring, waarin je zal moeten samenwerken om je steden te laten floreren. Ik zie deze veranderingen echter als een geschenk uit de hemel. Men is tenslotte enkel in staat tot innovatie wanneer men van platgetreden paden durft af te wijken. Dit zou zomaar de beste SimCity-game tot nu toe kunnen gaan worden. En voor iemand die zweert bij het inmiddels antieke SimCity 2000 zegt dit genoeg.

StarCraft II: Heart of the Swarm
Releasedatum: 12 maart
Ontwikkelaar: Blizzard Entertainment
Uitgever: Blizzard Entertainment
Platform: pc
Genre: Strategie

Wester Wagenaar (eindredacteur):

WarCraft III behoort nog altijd tot een van mijn favoriete games en het blijft in mijn ogen het beste strategiespel ooit gemaakt. Destijds heb ik me daarom ook gewaagd aan het tweede StarCraft-deel en dit beviel beslist. Om die reden heb ik dan ook bijzonder veel zin om te kunnen ervaren wat Blizzard heeft gedaan met de opvolger van de game. Hoe zal Kerrigan’s plot precies verlopen? En hoe worden de verhalen van de twee StarCraft II-spellen aan elkaar gesmeed? Deze maand zullen we het kunnen ontdekken!

God of War: Ascension
Releasedatum: 13 maart
Ontwikkelaar: Sony Santa Monica Studio
Uitgever: Sony
Platform: PS3
Genre: Actie

Daniël de Zwart (eindredacteur):

Vreemd dat de nieuwe God of War al zo snel komt. Afgelopen jaar hebben we Ascension mogen bewonderen op de Gamescom, waar we overigens alleen de multiplayer te zien kregen. Er is nog te weinig informatie over de singleplayer vrijgegeven, dus we mogen hopen dat deze net zo sterk wordt als normaal. Als het om God of War draait, ben ik daarnaast een wankelende gamer. Ik heb de games hier en daar wel gespeeld, behoorlijk nog, maar nooit uitgespeeld. Deel drie zal ik dan nog even tot de aftiteling moeten spelen ter voorbereiding op het nieuwe deel. Ik heb er wel veel vertrouwen in, want God of War heeft altijd garant gestaan voor kwaliteit en ik verwacht met Ascension niet veel anders. Kratos is en blijft Kratos.

BioShock Infinite
Releasedatum: 26 maart
Ontwikkelaar: Irrational Games
Uitgever: 2K Games
Platform: pc; PS3; Xbox 360
Genre: Shooter

Michiel Brunsveld (eindredacteur):

Sophie’s Choice voor mij deze maand, want naast de nieuwe God of War en de nieuwe Gears of War verschijnt ook pareltje BioShock Infinite. Twee keer brute actie versus een spectaculair verhaal, een unieke setting en een overweldigende spelwereld. BioShock Infinite gaat weer een briljant avontuur worden. Herkenbaar, met variaties op elementen uit de eerste BioShock, maar met volop nieuwe mogelijkheden. En dan heb ik nog niet eens gezwijmeld bij Lara’s nieuwste avontuur… zucht…

LEGO City Undercover
Releasedatum: 28 maart
Ontwikkelaar: TT Fusion
Uitgever: Nintendo
Platform: Wii U
Genre: Action-adventure

Eefje Schietgat (redacteur):

Dit moet hem gaan worden, de game die iedere Wii U-bezitter eraan herinnert waarom hij de console in huis heeft gehaald. Dit is het soort exclusieve titel die Nintendo nodig heeft op zijn console en het heeft er alle schijn naar dat het de moeite waard zal worden. Als ik heel eerlijk mag zijn is dit eigenlijk de titel waar ik momenteel het hardst naar uitkijk op welke console dan ook. De unieke combinatie van de sandbox-gameplay van een Grand Theft Auto gecombineerd met de speelsheid van LEGO moet vuurwerk op gaan leveren. De unieke mogelijkheden van de GamePad in combinatie met de pret die het spel uitstraalt maken van Lego City Undercover een spel die Wii U-bezitters niet zullen willen missen.

Sly Cooper: Thieves in Time
Releasedatum: 27 maart
Ontwikkelaar: Sanzaru Games
Uitgever: Sony
Platform: PS3
Genre: Platformer

Leon Kempers (eindredacteur):

Ik heb Thieves in Time al sinds december op mijn PlayStation Vita staan en dus heb ik een groot deel van de game al gespeeld. Zonder al te veel te verklappen, kan ik alvast aangeven dat liefhebbers van platformgames deze titel zonder nadenken in huis kunnen halen. Ook fans van Sony’s iconische wasbeer mogen in hun handjes wrijven, want geloof me: Sanzaru Games heeft voor een waardige terugkeer van Sly Cooper gezorgd.

  1.   
    cookymonster's avatar

    Bioshock en Starcraft staan op mijn lijstje 😉

  2.   
    Eichmann's avatar

    Simcity staat op mijn lijst. plus de laatste dlc voor Battlefield 3.

  3.   
    Coldkiller_NL's avatar

    Ik heb echt veel zin in End Game DLC van BF3!